Dragelor, va invit aici sa postam retete (preferabil cu poze) dietetice. Stiu ca mai exista un topic similar dar nu pt cei acre tin diete.
Dau startul cu 2 retete care pe mine ma omoara de cat de delicioase pot fi.
1. SALATA DE TOAMNA (un fel de zacusca)
Eu am preparat circa 7,500-8,000 kg pe care le tin la rece/conservat pe post de zacusca.
INGREDIENTE:
1,5 kg ceapa
3,0 kg ardei capia sau gogosari
2,0 kg morcov
o conopida cam la 1 kg
2 kg gogonele
1 borcan de mustar (preferabil cel de Tecusi sau unul similar, neaparat clasic), 250 ml ulei masline sau din samburi, 500ml otet
PREPERARE:
- Se toaca legumele in bucatele potrivite (gogonelele, conopida, ardeii), iar ceapa si morcovul se dau pe razatoare
- se pun la fiert in 4-5 l apa cu otet si cu sare (dupa gust) si se lasa cam 30 minute (pana se inmoaie putin)
- se scurg si se lasa la racit
Separat se amesteca mustarul cu uleiul pus treptat pana se formeaza un sos care se pune peste legumele scurse si racite. Se adauga piper dupa gust.
Se pun la borcane pe post de zacusca
un borcan de 800g are circa 450-500cal, depinde cat de tare va zgarciti la ulei. Eu prefer sa pun 200 ml ulei si 1 borcan si jumatate de mustar.
Este o reteta delicioasa care sper sa va placa
2. CANNOLI varianta dietetica
VARIANTA DIETETICA este cea din regimul Montignac
Ingrediente:
100 gr de faina Monti (50 gr faina integrala, 50 gr tarate)
1 ou
1 lingura de ulei
un praf de sare
Umplutura:
150 gr de branza de vaci
o mana de caise uscate
o lingurita de fructoza
coaja rasa de la o lamaie
Se prepara un aluat din ingrediente si se pune la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se face umplutura, amestecand toate ingredientele.
Dupa 30 de minute, se intinde coca foarte bine si se taie in patratele (in functie de ce forme aveti). Se ruleaza aluatul pe formele de cannoli si se baga la cuptor pentru 10 minute la 160 de grade. Cand s-au racit, se pune umplutura in cannoli cu ajutorul unei lingurite.
POFTA BUNA!!!
--------------------------------------------------------------------------------