homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum actioneaza postinorul in comparatie cu ac?

#1 2011-02-14 19:23:51

roMary
Full member
Inregistrat: 2010-09-27

cum actioneaza postinorul in comparatie cu ac?

Povestea e cam intortocheata si multi o sa ma ia drept nebuna dar eu trebuie sa intreb ca sa ma linistesc.Aseara am avut contact sexual si un al doilea contact azi dimineata,Sunt la a2a folie de desorelle dupa ce 4 ani am luat marvelon.Tot mi s-a zis ca desorelle e exact acelasi lucru precum marvelonul dar de cand folosesc desorelle am zis totusi sa ma protejez si cu prezervativ eu stiu daca nu-mi prieste desorelle?ei bine ieri nu am mai folosit prezervativ peste ac.Si ca o nebuna ma gandesc ce efect ar avea postinor peste desorelle?Nu pot sa zic ca m-am simtit rau de la desorelle si oricum aproape de sfarsitul celei de-a doua folii la care sunt ar fi trebuit sa-mi dau seama pana acum daca ceva ar fi in neregula in schimb in ceea ce priveste protectia nu am de sa stiu daca mio ofera pentru ca foloseam si prezervativ peste ele.Cand eram pe marvelon eram doar pe marvelon si nu am patit nimic niciodata de asta si atata incredere in ele dar de cand cu desorelle nush parca mi-e frica sa ma las doar pe baza lor.
Si mai am o intrebare:ce face postinor?cum actioneaza el in esenta si de ce poate fi luat si dupa 2 zile?daca sarcina e sa se prinda nu se prinde din momentul actului sexual?cum distruge el chestia asta?iar  eu ce sa fac ?sa las in sfarsit desorellul sa-si faca treaba fara sa mai iau nimic sau sa fiu nebuna si sa iau postinor?am auzit ca iar a aparut marvelonul in farmacii.Pot sa trec din nou pe marvelon dupa doua folii de desorelle?acum de unde stiu ca marvelonul va fi ok daca organismul se obisnuise cu desorelle?sunt paranoica nu?oare doctoressa ce mi-ar zice?

#2 2011-02-14 20:25:56

roMary
Full member

Re: cum actioneaza postinorul in comparatie cu ac?

am vazut la o tipa pe forum ca dupa desorelle avea dureri de spate.Si eu am dureri de spate in special seara..se poate de la desorelle?am avut si o colica renala la scurt timp dupa ce le-am inceput.

#3 2011-02-14 20:57:41

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

1. Da, esti putin paranoica, da mai bine asa, decat sa fii neinformata.
2. Desorelle, fiind tot anticonceptionale, ca si Marvelon evident ca te protejeaza (daca le iei in mod corect). Nu au cum ca la o persoana sa-si faca efectul si la alta nu!
3. Nu e deloc cazul sa iei postinor, ca doar ai facut sex protejat (cu anticonceptionale).
Postinorul are calitatea de a inhiba implantarea ovulului ?n endometru.

#4 2011-02-14 21:01:17

dark_beee
Full member
De la: Oradea
Inregistrat: 2009-01-22

Esti paranioca?
daca esti la a 2a folie de ac si le-ai luat corect dc mai folosesiti prez?
protectie ai: de la prima folie dupa primele 7 pastilute si e obligatoriu sa le iei corect...
kiar nu te inteleg...
si nu e nevoie sa iei Postinor daca ai luat corect ac normale...

have a nice day wink

#5 2011-02-14 22:04:01

roMary
Full member

sunt paranoica pentru ca am corelat colica mea renala si durerile de spate cu momentul de cand am inceput sa iau desorelle si m-am gandit ca poate e unul dentre efectele adverse si nu-mi priesc sau nu-si face efectul cu marvelon nu am avut asa dureri si nu aveam nici un motiv sa ma extraprotejez.
si mai sunt paranoica si datorita site-ului acesta pe care va rog sa-l cititi :
http://www.anticonceptionale.info/contr … raceptiva/

Publicitate

loading...

#6 2011-02-15 21:20:41

dark_beee
Full member
De la: Oradea
Inregistrat: 2009-01-22

aia e o porcarie p site...adik 4 din 10 femei...ha ha ha..
daka asa ar fi stii cine ar mai lua Ac..nimeni...
sa stii k daka sunt luate corect fara niciun incident neplacut(voma, diaree, antibiotice, ceai de sunatoare, grape cu tona, etc) protejeaza 100%

have a nice day wink

#7 2011-02-16 10:19:35

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

roMary a scris:

sunt paranoica pentru ca am corelat colica mea renala si durerile de spate cu momentul de cand am inceput sa iau desorelle si m-am gandit ca poate e unul dentre efectele adverse si nu-mi priesc sau nu-si face efectul cu marvelon nu am avut asa dureri si nu aveam nici un motiv sa ma extraprotejez.
si mai sunt paranoica si datorita site-ului acesta pe care va rog sa-l cititi :
http://www.anticonceptionale.info/contr … raceptiva/

Ce nu inteleg eu deloc e de ce nu mergi sa discuti cu medicul tau de planning despre aceste temeri, daca le ai.
Mai departe, nu poti pune in circa contraceptivelor orice problema ai tu, iar colica renala cel mai putin dintre toate. Mai mult, faptul ca faci colica renala(ceea ce nu are nici un fel de legatura cu contraceptivele!) nu iti da nici un fel de indicatie cu privire la eficienta pastilelor contraceptive.
Tocmai fiindca pe internet gasesti tot soiul de informatii care mai de care mai ciudate, unele adevarate insa altele nu, tocmai de asta, cum ziceam, e nevoie sa mergi la medic si nu sa iti iei informatiile de pe internet!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.