homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nelamurire cu privire la Diane-35

#1 2011-08-29 20:23:04

Lull
Membru
Inregistrat: 2011-08-29

Nelamurire cu privire la Diane-35

Buna,
Am intalnit o contradictie cu privire la acest contraceptiv (Diane-35). Mentionez ca mi-a fost indicat de catre un medic ginecolog dupa un consult de rigoare. Momentan sunt interesata (si) de efectul sau contraceptiv.
Pe instructiunile pilulei scrie clar ca daca am inceput sa iau Diane din prima zi de menstruatie (ceea ce am facut) si iau zilnic la aceeasi ora fara sa omit nici o pastila (ceea ce am respectat cu exactitate), voi fi protejata din prima zi si nu voi necesita metode aditionale de contraceptie, hormonale sau non-hormonale. Acestea sunt instructiunile inclusiv pentru persoanele care au inceput primul blister si nu au mai utilizat nici o metoda contraceptiva hormonala inainte.
Contradictia provine din ceea ce am gasit pe un site medical despre Diane 35, si anume: a nu se utiliza ca singura metoda contraceptiva pentru ca nu furnizeaza protectie eficienta de una singura. Citez: "Birth control: This medication should not be used only for the purpose of birth control. Women should use a non-hormonal method of birth control (such as condoms) while taking this medication." (sursa este http://chealth.canoe.ca/drug_info.asp) De asemenea, pe alt forum un medic generalist mi-a raspuns ca Diane 35, la fel ca alte contraceptive combinate, nu furnizeaza protectie contraceptiva decat dupa primele 3-4 saptamani de utilizare.
Mentionez ca in a treia saptamana de utilizare am avut contact sexual - pentru prima data pana la capat, cu ejaculare intra-vaginala, dupa care 2 zile am experientat somnolenta exagerata, transpiratii si lipsa apetitului; cateva zile dupa - dureri de sani (in special niste junghiuri usoare in si sub sanul stang), marirea usoara a acestora, si sangerari vaginale usoare in aproximativ a 6-a zi. Ulterior acestor simptome am citit mai multe pe internet si am intalnit aceasta contradictie.
Ce sa cred?
Multumesc in avans.

#2 2011-08-29 22:08:31

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

Re: Nelamurire cu privire la Diane-35

in primul rand Diane-35 este un contraceptiv care are si rolul de a tratata anumite afectiuni. esti protejata 100% daca iei pilulele corect ...

acele sangerari de care spui tu este spotting si este normal sa ai in primele 3 luni de cand ai inceput sa iei ac. daca mai ai spotting dupa 3 luni dute la medic. cresterea sanilor este absolut normala,desi sunt sanse sa revina la marimea normala dupa primele luni de administrare .

pentru ce ti-au fost prescrise Diane-35 ?

se prescriu pt tratarea unor afectiuni la ovare, pt probleme cu acneea,pilozitate,cresterea excesiva a  parului in anumite zone ale corpului ( mustata,burta,etc) etc

Ultima oara a fost editat de rocssana.nana (2011-08-29 22:13:38)

Ne dorim si noi bebic

#3 2011-08-29 22:28:34

Lull
Membru

Diane-35 mi-a fost prescris dupa un consult ginecologic complet pentru "reglare hormonala", reglarea ciclului (nu il aveam regulat inainte), o usoara pilozitate si trasaturi androgine. Mi s-a spus ca pot sa il iau aproximativ un an, dupa care ar fi bine sa intrerup, sau sa fac o pauza. Momentan sunt interesata mai mult de efectul anticonceptional si daca Diana-35 este un contraceptiv eficient. De asemenea, este eficient din prima luna de utilizare?

#4 2011-08-29 22:49:51

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

lull, eu am folosit diane cam 1 an jumate. mi-au fost prescrise pt chisturi ovariene. evident n-am mai folosit prezervativul si n-am avut nicio intamplare nefericita.
intr-adevar, diane se prescriu mai mult pt tratarea unor afectiuni, asa cum a spus si rocssana, nu se recomanda daca vrei doar sa te protejezi de o sarcina nedorita. si asta pt ca au o cantitate mai mare de hormoni. deci poti sta linistita, pt ca daca le-ai luat/iei corect esti protejata

bebe V., soarele si luna

#5 2011-08-30 00:54:13

Lull
Membru

Mersi de raspunsuri, sunt mai linistita acum. Ma interesa mai mult genul de detalii care nu sunt continute in prospect, si care sunt cateodata omise inclusiv de medicul care prescrie contraceptivul: este la fel de eficient din acest punct de vedere ca oricare alt contraceptiv (hormonal) ? Are eficienta dorita/maxima chiar din prima luna de utilizare? (avand in vedere utilizarea "perfecta").
Mersi din nou!

Ultima oara a fost editat de Lull (2011-08-30 00:55:45)

Publicitate

loading...

#6 2011-08-30 10:38:39

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

da, eu pot spune ca diane este la fel de eficient ca orice alte marci de pilule. si da, esti protejata din prima luna. daca incepi sa le iei din prima zi a menstruatiei, esti protejata inca de atunci. deci vorbim de aceleasi "reguli" ca si la celelalte anticonceptionale.

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.