homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie urgent de parerea dumneavostra

#1 2011-10-07 15:00:51

andreea.toma
New member
Inregistrat: 2011-10-07

Am nevoie urgent de parerea dumneavostra

I-au Logest de 4 luni de zile, si acum in septembrie, in loc de pauza de 7 zile am facut-o de 9 zile (aprox. 50 de ore intarziere), am avut si contact sexual neprotejat, mentionez ca in a 7-a zi de pauza mi s-a orit sangerarea, asta a fost si cauza derutarii/uitarii mele. Le-am inceput cand mi-am dat seama imediat si azi la a 15-a pastila mi-a venit menstruatia. Dr meu nu este diponibil decat marti, pana atunci ce fac? Incep o noua folie ca in prima luna sau le intrerup, pt cat timp?
Va multumesc. si astept raspuns cat mai curand!

#2 2011-10-07 19:44:20

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Am nevoie urgent de parerea dumneavostra

nu am inteles ce problema pui: o posibila sarcina? sau doar cand sa iei pastilele? eu zic ca ar trebui sa fie prima, pentru ca daca esti insarcinata si iei pastile peste nu e bine deloc... deci in pauza gresita adica a 8 a si a 9 a zi ai avut contact neprotejat? daca nu, atunci dupa 7 pastile inghitite cred ca erai protejata din nou. ai avut contact in aceste prime 7 zile de folie noua?

#3 2011-10-07 20:41:34

andreea.toma
New member

Da am avut contact sexual in acele zile... In alta ordine de idei, despre sangerarea de azi dimineata, acum mi s-a oprit, nu cred ca a fost inceputul menstruatiei ci doar spooting, cauzat de pastile intrerupte?
Momentan intrebarea mea este sa mai iau sau nu pastile, cat tine de o posibila sarcina o voi exclude sau nu doar la vizita la ginecolog, programata pe marti. In cazul in care nu este sarcina ci doar o dereglare cauzata de pastilele uitate, as vrea sa stiu cum le administrez in continuare, sau daca le mai iau.
Multumesc.

#4 2011-10-07 23:12:33

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

eu zic sa nu iei pastile peste o posibila sarcina. mie asa imi suna. poti sa folosesti prezervativul pana ce treci pe la medic sa-ti spuna exact ce s-a intamplat. poti relua pastilele dupa aceea, folie noua zic eu. in orice caz nu vad de ce ai incepe o folie noua acum. pastilele se iau chiar si peste menstruatie de exemplu mi-e imi vine in a 4-a zi de pauza si tine 5 zile pauza fiind de 7, asadar mereu iau pastile peste menstra. iar daca este spotting, nu te opresti din folie ca ai spotting. daca ai avut contact doar in zilele de pauza cred ca poti sa incerci si un test de sarcina, daca au trecut cam 3 saptamani. nu sunt o experta repet, dar m-am informat cat am putut.
dar nu inteleg cum de atunci cand ti-ai dat seama ca uitasei deja 2 pastile din noua folie si avusesei si contact cand tu nu mai erai protejata, ai inceput alta folie? mai bine luai pastila de a doua zi desi te deregla hormonal.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-10-07 23:14:37)

#5 2011-10-08 10:30:48

andreea.toma
New member

La Postinor m-am gandit si eu dar d-l de la farmacie, mi-a spus ca daca au trecut doar doua zile si menstruatia mi s-a terminat atunci in ziua cand am uitat prima pastila, mi-a spus ca riscul de sarcina este foarte mic...Acum sincer mi-e foarte ciuda ca am ascultat doar de parerea acestiua dar cum se zice, mi-am facut-o cu mana mea. Sper totusi sa nu fie vb de o sarcina.... Ideea e ca in ultimele zile mi-a fost tot rau, am vomitat orice am mancat, dar totusi nu au trecut nici 2 saptamani de la contactul acele, si primele semne de sarcina din cate stiu eu nu apar asa de repede, poate e doar o indigestie..Acum astept sa vina ziua de marti si intre timp le intrerup (astazi de dimineata am obs o noua sangerare)
grater

Publicitate

loading...

#6 2011-10-08 10:36:57

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

e menstra sau e spotting?
daca e menstra si e relativ normala cantitativ si calitativ, nu se mai pune problema de sarcina.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2011-10-08 16:17:30

andreea.toma
New member

Nu e menstra propriu-zisa, mai mult spre spooting, putin cantitativ si mai mult dimineata....

#8 2011-10-08 17:00:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

rosu aprins sau maroniu?

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#9 2011-10-08 18:29:38

andreea.toma
New member

Maroniu, si ff putin cantitativ...asemeni sangerarilor de la sf de mentruatie.

#10 2011-10-17 00:07:10

buburuza11
New member
Inregistrat: 2011-10-17

iau melleva 35 de 2 luni la recomandarea medicului de planning,insa am o amigdalita foarte agresiva si iau antibiotice.avand in vedere ca ultimul contact neprotejat a fost cu doua zile inainte de a lua antibioticul,exista riscul unei sarcini??multumesc anticipat!

#11 2011-10-17 00:10:11

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

contactele de dinainte de antibiotic au fost protejate. este necesara protectia suplimentara pe toata durata tratamentului cu antibiotic si apoi pana inghiti corect 7 pastile consecutive.

#12 2011-10-17 00:14:46

buburuza11
New member
Inregistrat: 2011-10-17

multumesc foarte mult!eram foarte speriata... neutral acum m-am linistit

#13 2011-10-18 19:08:19

andreea.toma
New member

am revenit cu noutati smile
am fost la medic marti dupa cum am spus si nu eram insarcinata, spootingul aparut era datorat pastilelor uitate. Vreau sa va spun ca nu am intrerupt pastilele, le-am luat incontinuare si am facut foarte bine, asta m-a informat si medicul. Acum in a 2-a zi de pauza mi-a venit si menstruatia big_smile
Deci sfatul meu si al medicului este daca cumva uitati la fel ca mine, nu le intrerupeti luati incontinuare pana terminati folia dar vizita la ginecolog este absolut necesara. smile
o zi buna !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.