homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pasturele contraceptiv

#1 2011-11-15 14:49:20

ramonajeanina
Membru
Inregistrat: 2011-11-15

Pasturele contraceptiv

Ce parere aveti despre plasturii contraceptivi? In ce farmacii se gasesc si cat costa?

#2 2011-11-15 15:13:59

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Pasturele contraceptiv

eu m-am interesat si teoretic se gaseste si in romania, practic eu nu l-am gasit. am inteles ca este la fel de eficient ca pilulele contraceptive bihormonale, contine si estrogen si progesteron, dar fumatorilor le este interzis. poate provoca iritatii locale pe piele, unde il aplici, si cel mai deranjant din punctul meu de vedere... este vizibil. este destul de maricel si mama unei prietene il foloseste (nu la noi in tara) si il purta pe fund (se pune pe fund, brate sau abdomen) si se vedea efectiv prin pantaloni daca erau deschisi la culoare sau se ghicea prin cei inchisi... eu nu as suporta sa scrie pe fruntea mea 'sunt activa sexual si folosesc plasturele contraceptiv'... si vazusem mai demult un documentar potrivit caruia daca il pui pe fund unde ai mai mult tesut gras se poate sa nu se absoarba toata cantitatea de hormoni, sau chiar si pe abdoment sua brate iin cazul persoanelor supraponderale, desi nu stiu cat de real este... si este mai riscant si cu mai multe efecte adverse datorita faptului ca el contine cu aprox. 60 % mai multi hormoni decat pastilele si sunt absorbiti direct in sange. poti insa incerca inelul, costa 50 lei, se gaseste din moment ce doctoressa a incercat sa ma convinga sa-l folosesc, si contine o cantitate mai mica de hormoni. poate insa ceea disconfort vaginal, adica il poti simti, sau nu.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-15 15:23:02)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.