homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am uitat doua pilule

#1 2011-12-02 13:29:14

barzaune
Membru
Inregistrat: 2011-12-02

am uitat doua pilule

Buna ziua. Am si eu o problema. Iau logest de 5 luni, luna asta am inceput intr-o zi de luni la ora 8, iar a doua saptamana, tot intr-o zi de luni am uitat sa iau pastila si am luat-o a 2-a zi pe la 12. Cu o zi inainte (duminica) si in aceeasi zi in care am uitat pastila, pe la ora 6 am avut contact sexual neprotejat. Am citit undeva ca o pastila protejeaza 24 ore deci pastila pe care am luat-o duminica m-a protejat pana luni seara, la 8, nu-i asa?Am continuat sa iau pastilele in mod obisnuit, in lunea aceea luand 2 in aceeasi zi iar azi am realizat ca am uitat pastila de joi din ultima saptamana. am luat-o azi cand mi-am amintit. mai am 3 pastile (inclusiv pe cea de azi) si termin blisterul. De luni (ziua in care am uitat pastila) nu am mai avut contact sexual. pot fi insarcinata daca am uitat 2 pastile, dupa cum am descris?

#2 2011-12-02 14:22:28

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: am uitat doua pilule

cred ca ai gresit aici: 'sa iau pastilele in mod obisnuit, in lunea aceea luand 2 in aceeasi zi '. cred ca trebuia sa spui marti? daca contactele au fost inainte uitarea pastilei ai fost protejata. efectul pastilei tine 36 de ore, de aia ai 'dreptul' sa intarzii 12 ore cu luarea pastilei. din cate am inteles eu nu se pune problema de sarcina. pe viitor sa stii, ca din postul tau nu mi dau seama daca stii sau nu, ca atunci cand uiti o pastila nu doar ca o inghiti cand iti amintesti ceea ce ai facut (foarte bine), dar te si protejezi cu prezervativ urmatoarele 7 zile + 4 ore. asa... acum mai ai 3 pastile, poti unii foliile si nu mai faci pauza, iar dupa astea 3 pastile + inca 4 de pe folia cealalta ca sa fie 7 esti protejata din nou, sau faci pauza acum de 7 zile numarand si ziua in care ai uitat adica joi prima zi, astazi a doua + inca 5 si incepi alta folie, iar cele 3 de pe asta le lasi de rezerva. insa neluand toate pastilele de pe folia asta vei fii protejata abia dupa primele 7 din cealalta. si, evident iti va venii cu cateva zile mai devreme.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-02 14:26:44)

#3 2011-12-03 20:18:18

barzaune
Membru

ai dreptate...era vb de marti...da...dupa ce am uitat-o marti m-am protejat suplimentar...insa....daca am luat deja 2 pastile ramase (mai am una), trebuie neaparat sa unesc foliile?nu as putea sa las perioada de pauza?si apoi sa iau folia noua atunci cand trebuie si sa ma protejez suplimentar 8 zile?nu inteleg de ce trebuie unite foliile...as vrea sa-mi vina normal luna asta...ma gandesc ca daca le unesc nu-mi mai vine acum si poate imi vine aiurea...stii cumva...trebuie neaparat sa le unesc?

#4 2011-12-03 20:28:27

eph
Hero member

nu , nu trebuie! stai linistita, dar era mai putin timp de asteptat cu prezervativ, si de obicei recomand fara pauza, ca nu toate fetele sunt asa responsabile si rabdatoare ca tine, si le vezi dupa pauza cu 'am facut neprotejat, in a 5-a zi, oare sunt insarcinata?' tongue da, poti face pauza normal, dar sa te protejezi si in pauza si 7 zile + 4 ore din folia noua.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-03 20:29:02)

#5 2011-12-03 20:41:29

barzaune
Membru

Ah mersi frumos!...nu stiu cat de responsabila sunt ca am uitat pastila...dar ms...si sincera sa fiu am vrut sa le iau pe astea ramase pentru ca eu iau anticonceptionale pentru un chist...si trebuie sa iau cantitatea intreaga...si pauza as vrea sa fac sa vad k imi vine si s stau linistita:))...am incerkt de 2 ori sa cumpar test si ambele farmaciste mi-au zis ca n-am de ce...sper sa fie totul ok...

Publicitate

loading...

#6 2011-12-03 21:02:41

eph
Hero member

mai insarcinata nu esti! chill

#7 2011-12-04 21:53:28

lutalubitu
New member
Inregistrat: 2011-01-22

In mod normal incep blisterul de joi ,iar acum am observat ca imi lipseste pastila de miercuri seara.Si acum nu imi mai amintesc ori am baut-o ori nu.Simbata spre duminica am avut relatii sexuale.Eram protejata?Tin sa mentuionez ca joi vineri si simbata seara le-am luat corect.

#8 2011-12-04 22:59:03

eph
Hero member

deci e posibil sa fii inceput de miercuri in loc de joi? daca asta e problema sa stii ca nu e problema deloc, insemana ca din greseala ai scurtat pauza si ai facut-o doar de 6 zile in loc de 7. e ok, numai sa nu o faci niciodata mai lunga. sa o fii luat abia vineri de exemplu, atunci era problema. contactul a fost protejat, esti protejata. numai ca, trebuie sa-ti amintesti daca se poate, daca ai luat-o sau nu miercuri. pentru ca la sfarsitul foliei nu vei mai fii protejata in pauza si nici in primele 7 zile din folia noua pentru ca nu ai luat 21 de pastile ci doar 20. daca nu ai luat-o. ceea ce va insemna sa cumperi 2 folii deodata, daca nu ai deja o folie de rezerva si sa iei din una doar o pastila, si sa o lasi de rezerva ca sa nu te incurci, faci pauza si apoi o incepi normal pe cea intacta. daca am aberat prea mult intreaba ce nu ai inteles. sau poti unii foliile adica intre asta cu posibil 20 si urmatoarea sa nu mai faci pauza deloc, dar e posibil sa ai spotting daca nu faci pauza.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-04 23:01:25)

#9 2011-12-07 11:43:08

dana_25
New member
Inregistrat: 2011-03-30

Am si eu aceeasi problema.Am uitat o pastila(Marvelon) aproximativ 13 ore in prima saptamana,dupa care m-am protejat urmatoarele 7 zile.Recent,duminica mai exact,am mai uitat o pastila din cea de-a 3-a saptamana,pe care am luat-o cam dupa 17 ore de cand trebuia,adica luni pe la pranz(Eu in mod normal le iau pe la 9-10seara).
Am citit pe prospect ca am ca variante sa continui sa iau pastilele si sa unesc cu blisterul urmator,sau sa incep pauza din ziua pastilei uitate,insa eu am preferat sa le iau in continuare.Mai am 2 pastile din blisterul actual.Le iau pe acestea si apoi incep blisterul urmator,fara pauza,pe care il termin si abea apoi fac pauza?Practic stau 2 luni fara menstruatie?Trbuie sa mai ma protejez suplimentar 7 zile dupa ziua de duminica(care facea parte din a 3-a sapt) in care am uitat pastila?Mentionez ca de duminica nu am mai avut deloc contacte sexuale.Daca ma protejez in saptamana de pauza pot sa fac pauza in mod normal si sa nu mai unesc blisterele?Mersi

Ultima oara a fost editat de dana_25 (2011-12-07 11:47:26)

#10 2011-12-07 11:59:08

eph
Hero member

daca termini blisterul actual si faci pauza acum te protejezi zilele astea cata mai ai din pastile, in pauza + 7 zile si 4 ore din noul blister, daca unesti foliile vei avea menstruatie abia dupa folia unita si va trebui sa te protejezi mai putin adica exact 7 pastile si 4 ore de la prima pastila luata corect cea de luni adica. daca faci pauza fara sa termini blisterul, nu esti protejata in pauza si nici in primele 7 zile din noul blister smile daca ai nelamuriri ask. prima varianta e cea mai lunga cu protectie suplimentara, a doua cea mai scurta si ultima medie.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-07 12:00:36)

#11 2011-12-07 12:10:09

dana_25
New member
Inregistrat: 2011-03-30

O sa o urmez pe cea de a 2 abig_smile
Ma gandeam doar ca poate sa-mi afecteze organismul daca nu am menstruatie o luna

#12 2011-12-07 12:18:15

eph
Hero member

nu-ti afecteaza organismul exista pastile monohormonale pentru femeile care alapteaza sau care din alt motiv nu pot lua bihormonale de la care nu ai menstra deloc... oricum se poate sa ai putin spotting ca ai unit foliile dar nu e obligatoriu... depinde de corpul tau.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.