homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pauza anticonceptinale Marvelon21

#1 2011-11-24 14:58:17

Roxi Roxanna
Membru
Inregistrat: 2011-11-24

Pauza anticonceptinale Marvelon21

buna ziua, in primul rand vreau sa imi exprim simpatia pentru acest forum....sunt noua, dar am urmarit de cateva ori raspunsurile voastre care m-au ajutat si m-au linistit mult.
   am si eu o mica problema...iau marvelon 21 de cativa ani, iar acum am facut o pauza de o luna. stiu ca menstruatia nu va mai fi regulata din aceasta cauza, dar as vrea sa incep din nou alta folie de antibebe. trebuie sa astept neaparat sa imi vina menstruatia si apoi sa incep prima pilula sau pot sa incep oricand?daca nu as fi facut pauza asta de o luna, in data de 26 ar fi trebuit sa incep o noua folie...iar acum suntem in 24 si nu mi-a venit menstruatia...pot sa incep din aceasta data de 26 sau nu? sad

#2 2011-11-24 15:13:50

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Pauza anticonceptinale Marvelon21

este indicat sa astepti menstra, dar poti incepe si in alta zi (caz in care te protejezi suplimentar primele 7 zile) smile
pe viitor te rog sa postezi intrebarile la un topic deja existent, nu sa deschizi unul nou smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-11-24 15:15:11

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

poti sa incepi cand vrei, dar va trebui sa te protejezi cu prezervativ 7 zile +4 ore adica pana inghiti 7 pastile corect ca sa fii protejata. daca iei din prima zi de menstruatie esti protejata de la prima pastila. si nu le mai intrerupe aiurea.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-24 15:15:34)

#4 2011-11-24 15:30:33

Roxi Roxanna
Membru

va multumesc din suflet pentru raspuns....voi mai apela si in continuare la acest forum...smile

#5 2011-11-24 15:39:07

eph
Hero member

cu placere smile

Publicitate

loading...

#6 2011-12-21 00:27:40

Roxi Roxanna
Membru

revin pe acest subiect cu o alta intrebare...asa cum am zis mai sus...am facut o pauza de o luna si apoi am reluat aceleasi pilule, marvelon 21...si as vrea sa stiu daca ciclul menstrual ar trebui sa vina normal...adica in acea pauza de 7 zile?va multumesc anticipat pentru raspuns...

#7 2011-12-21 10:02:28

heart_beat
Insomniac member
De la: ♫
Inregistrat: 2009-12-18

da, menstruatia ar trebui sa vina in cele 7 zile de pauza dintre folii

#8 2011-12-21 21:31:49

Happy4Life
New member
Inregistrat: 2008-05-23

Buna seara. Nu stiu daca am gresit topicul, dar am o urgenta.. Ieri dim am avut un contact sexual neprotejat... si acum vreau sa ies escapelle, dar problema este ca am luat o data luna trecuta...pe 25 nov..stiu ca nu este indicat atat de des, dar nu stiu ce sa fac..sa risc sau sa iau pastile desi stiu ca mi va da organismul peste cap.. ce sfat imi dati?

#9 2011-12-21 23:58:09

eph
Hero member

sterge-l. nu ai voie sa postezi acelasi mesaj de doua ori la topicuri diferite.

#10 2012-01-06 17:33:58

Elektronik
New member
Inregistrat: 2011-12-02

Buna ziua am si eu o intrebare Am luat Marvelon 21 timp de 6 luni dar a trebuit sa renunt la ele deoarece dupa 6 luni m-am ales cu o infectie din cauza lor  si nici nu ma simteam bine..cu ele dar am crezut ca trebuie.. sa ... se acomodeze corpul cu ele... Problema este in felul urmator... ar fi trebuit sa imi vina cm in 2 iar astazi suntem in 6 si nu a dat nici-un semn sa vina... si nici simptome nu am... de nici-un fel  doar poate au fost scurgeri mai albicioase si mai "consistente"ca deobicei..de ce oare nu-mi vine inca... oare cat trebuie sa mai astept?! Va multumesc anticipat

Ultima oara a fost editat de Elektronik (2012-01-06 17:34:37)

#11 2012-01-06 18:03:26

eph
Hero member

pai ai avut contacte sexuale neprotejate? daca nu, atunci e de la intreruperea pastilelor. cand ai luat ultima pastila? si trebuie sa-ti vina menstruati, nu 'cm' care presupun ca e prescurtare de la ciclu menstrual = durata dintre prima zi a unei menstruatii si prima zi a urmatoarei menstruatii. menstruatie = periodata de 3-7 zile de sangerare lunara. cum adica ai facut infectie din cauza lor? ce infectie? nu faci infectii de la contraceptive orale.

#12 2012-01-06 23:58:28

Elektronik
New member

"infectie" din cauza lor imi apareau niste dureri... in timpu actului sexual... si... pana am ajuns la medic mi-a confirmat ca din cauza atinconceptionalelor am facut candida... pe care eu am considerat-o ca o infectie imi cer scuze pentru exprimarea mea.... Am facut... PAuza de 1 luna... Deci... cu anticonceptionalele imi venea menstruatia pe data de 27 si se termina prin 1 sau 2 luna trecuta in 2 s-a terminat si facand pauza am crezut ca imi va venii dar stiam ca n-o sa mai fie regulat deoarece innainte de ac aveam neregulat...

#13 2012-01-08 14:19:41

eph
Hero member

da, candidoza este o infectie, dar nu ai facut candidoza din cauza marvelonului. candidoza are mai multe cauze si factori favorizanti ca: partener infectat cu candida (balanita candidozica se numeste la barbati) sau partener care are spori de ciuperca adica este doar purtator si ti-o transmite tie, sex fara prezervativ si cu ejaculare inauntru, pentru ca sperma scade din aciditate vaginului si favorizeaza aparitita infectiilor, antibioticele (cred ca factorul numarul 1), folosirea tampoanelor interne, spalaturi vaginale, igiena intima necorespunzatoare cu sapunuri acide, cu produse de iginena intima, tampoane, servetele, geluri, sapunuri, spary-uri etc, parfumate, sa nu te speli bineinteles ca doar extern inainte si dupa fiecare contact sexual, etc. utilizare ac-urilor poate favoriza aparitia candidozei prin faptul ca de obicei sperma ajunge in vagin si datorita dozei de hormoni in plus, dar nu faci asa ceva exclusiv de la pastile.

#14 2012-01-08 23:33:52

Elektronik
New member

Poate am eu medici prea incompetenti dar... PArtenerul este de mult timp acelasi si si el a fost cuminte... deci nu el.. a fost problema Am fost la medic pentru ca ma durea foarte foarte tare cand faceam sex si asa mi-a spus... ca trebuie sa schimb pastilele deoarece din cauzele ac-urilor s-a favorizat candida.. care am inteles ca traim cu ea in corp.. dar... ac o inmulteste sau nu stiu am inteles eu gresit dar nu asta e problema  Problema era.. ca.. nu imi venea.. dar se pare ca din cauza ac ca am avut intarziere 1 saptamana. si azi din fericire a venit

#15 2012-01-08 23:41:05

eph
Hero member

nu am zis ca e neparat de la partener, candidoza se face si fara contact sexual, din multe motive, mie doar mi se pare ca medicul tau a  sarit sa spuna ca e de la pastile, cand de fapt pastilele or fii avut si ele, daca au avut, un aport de eu stiu 2 la suta pe acolo. am luat pastile ceva vreme si nu am facut nici o candida. bine, ca am avut acum in ultima vreme. am facut candida fiind virgina acum ceva ani, fara sa iau pastile. daca ti-a placut metoda adica anticonceptionalele, poti lua in continuare, sau sa-ti prescrie altele, daca insista ca de la astea ai facut candidoza. da, ciupercuta se gaseste in intestin si in vagin si in gura in mod normal, dar cand datorita mediului favorizant se inmulteste excesiv devine patogena si faci candidoza smile

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-08 23:46:32)

#16 2012-01-08 23:45:35

Elektronik
New member

Da asa este doar ca... problema cu marvelonul in afara de aceasta problema care mi-a spus-o el era ca aveam libidoul egal cu 0 si sunt tanara dureri de cap somnolenta si am fost la mai multi medici desi este un oras mic si posibilitate de a merge intr-un oras mare este egala cu zero pentru moment... deoarece nu sunt bani si la toti care am mers mi-au recomandat marvelon 21 dar daca nu ma simt bine.. ei imi spun ca acesta este cel mai bine tolerat de corp nici nu stiu ce medic sa mai intreb pentru ca nu vreau sa iau altele dupa capul meu dar nu am incotro am o relatie stabila si nu vreau sa am tot timpul grija ca vai nu imi vine vai iar imi intarzie durerile sunt groaznice iar prezervativul nu-l suport eu ...asa ca nu stiu cine m-ar putea sfatuii cu ce sa schimb...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.