homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Escapelle! Cateva lamuriri?

#1 2012-01-27 23:59:34

dariaa
New member
Inregistrat: 2012-01-27

Escapelle! Cateva lamuriri?

Buna seara. As avea nevoie de cateva lamuriri, explicatii si eventuale sfaturi legate de urmatoare problema : am folosit 3 pastile escapelle in decursul a 9 luni, cam la intervale de 2-3 luni. Mentionez ca am folosit-o ca metoda de urgenta, si in toate cazurile am folosit prezervativul ca metoda contraceptiva . In seara aceasta am luat aceasta pastila pentru ultima data, insa sunt total nelinistita in legatura cu urmarile acestui tratament "abuziv" pe care l-am adoptat. Sunt constienta de prostia pe care am facut-o, si as vrea sa aflu daca se poate face ceva in continuare pentru a indrepta aceasta situatie.

Ar mai trebui sa precizez ca, dupa precedentele administrari am consultat medicul ginecolog. Efect secundat a fost doar aceea intarziere a ciclului menstrual.

Va multumesc pentru eventualele lamuriri si clarificari.

Ultima oara a fost editat de dariaa (2012-01-28 00:02:05)

#2 2012-01-28 00:02:34

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: Escapelle! Cateva lamuriri?

daca ai folosit prezervativul de ce ai luat escapelle? s-a rupt?
ai cam facut abuz de minunea asta si ai putea avea dereglari serioase de ciclu

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#3 2012-01-28 00:03:28

dariaa
New member

Din pacate s-a rupt da. Dereglari serioase? Cat de tare imi pun sanatatea in pericol?

#4 2012-01-28 00:08:13

dea_di
Platinum member

in primul rand prezervativul nu se rupe decat daca e de 1 leu, expirat, pastrat in conditii vitrege tongue sau pus incorect ..... deci eu zic de acum inainte sa ai grija la aspectele astea.
cat de tare iti pui sanatatea in pericol depinde de la organism la organism, dar iti dai seama ca pastila asta contine o gramada de hormoni si tu ai luat practic una la 3 luni, ceea ce e un pic cam mult! acum poate ai noroc si nu te dereglezi prea tare, dar cu siguranta nu mai poti continua sa iei pastile din astea!

#5 2012-01-28 00:12:23

dariaa
New member

Cu siguranta nu o voi mai folosi. Eram curioasa sa stiu ce insemna o dereglare puternica, si daca eventual se poate regla la un sens normal in timp. Am 19 ani. Fertilitatea este posibil sa fie afectata? Daca da, grav? Sunt oarecum cuprinsa de remuscari si intr-o oarecare stare de disperare.

Publicitate

loading...

#6 2012-01-28 00:19:26

dea_di
Platinum member

nu e cazul sa disperi acum, totul se rezolva intr-un fel sau altul....deoacamdata trebuie sa ai grija la contraceptie, sa vezi care e treaba cu prezervativele alea de se rup atat de des si sa remediezi situatia asta. nu e numai problema sarcinii nedorite, ci si a unor eventuale bts-uri pe care le poti contracta daca nu te protejezi cum trebuie...

#7 2012-01-28 00:22:41

dariaa
New member

Multumesc dea_di. Sincer m-ai linistit intr-o oarecare masura. Sper ca totul va fi bine si ca aceasta sa fie o greseala pe care sa o pot indrepta in timp. Un consult ginecologic in perioada imediat urmatoare are la ce sa ma ajute? E sincer linistitor sa stii ca persoane vin in sprijinul tau cu informatii.

#8 2012-01-28 00:26:55

dea_di
Platinum member

in principiu daca te simti bine nu vad de ce ai mai merge la ginecolog, acolo trebuie sa ajungi o data pe an!
doar daca banuiesti ca ai fi putut lua vreo boala in urma ruperii prezervativului!

n-ai pt ce sa-mi multumesti, ma bucur ca te-am putut ajuta! ai grija de tine de acum inainte! smile

#9 2012-01-28 00:28:00

dariaa
New member

Concluzia ar fi ca, stopand administrarea acestui medicament definitiv, in timp se vor rezolva toate dereglarile hormonale pe care mi le-ar putea provoca? Nu este nimic vatamat permanent, iar totul va reveni la normal odata cu trecerea timpului? Imi cer scuze pentru lamuririle exagerate, se trag din starea de neliniste pe care o am in momentul acesta.

Dereglarea ciclului menstrual pe o perioada de timp nu ar fi o problema exagerat de mare, daca as stii ca odata si odata vor revenii la normal. La precedentele administrari, dereglarile nu au continuat mai mult de o luna.

Ultima oara a fost editat de dariaa (2012-01-28 00:32:39)

#10 2012-01-28 00:37:40

dea_di
Platinum member

stii cum se zice....ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual! tongue cred ca nici macar un doctor nu iti poate garanta ca pastilele astea nu or sa te afecteze in niciun fel.
nu stiu cati ani ai, ideea e urmatoarea: sexul este o chestie pe care daca ai suficienta maturitate sa o faci, atunci ai suficienta maturitate sa iti asumi si eventualele consecinte neplacute, cu capul inainte! unii au mai mult noroc, altii mai putin....asa e viata!
nu te mai agita pt ca oricum faptul e consumat si nu te ajuta cu nimic stresul, gandeste pozitiv si o sa vezi ca o sa fii bine! wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.