homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efecte adverse artizia?

#1 2011-07-17 22:10:15

roMary
Full member
Inregistrat: 2010-09-27

efecte adverse artizia?

Am fost pe marvelon aproximativ 4 ani si datorita unor spottinguri aparute am hotarat cu doctorita de la planning sa schimb pe artizia asta dupa ce mi-am facut analize si la sange si am iesit bine.Am inceput sa iau artizia acum vreo 4 luni.Nu stiu daca are legatura cu aceste pastilute dar eu de cateva luni sa zic vreo 2 luni am niste dureri de picioare ingrozitoare iar in prospect artiziei scrie foarte clar sa se acorde o atentie deosebita persoanelor care folosesc aceste ac-uri si au dureri de picioare.Ma dor picioarele si le simt grele si obosite mereu am incercat sa iau devaricid si sa ma dau cu lioton gel si nici o schimbare iar artizia iau in fiecare seara.Pe langa durerile astea am ca niste vene sparte mici firisoare aparute la suprafata dar nu exact varice ceva mai usor ca sa nu mai zic de celulita.
Intrebarea mea este daca trebuie sa opresc artzia pentru ca acum sunt in vacanta in italia si aici nu imi permit sa merg la medic.Daca de la aceste pastilutze apar durerile astea imi este afectata si protectia in urma contactelor pentru ca eu doar cu artizia ma protejez?Faptul ca durerile de picioare ar putea fi o reactie adversa de la ac-uri inseamna ca ele nu mai asigura protectie?Eu mai stau aici in vacanta si vreau sa stiu daca mai sunt protejata ca apoi cand ma intorc in tara am sa merg la doctor sa vad daca mai am voie sa folosesc metoda asta de protectie.

#2 2011-07-18 13:43:40

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: efecte adverse artizia?

durerile de picioare nu au nimic de-a face cu eficienta contraceptiva deci protejata esti
mai departe, nu orice fel de durere de picioare e in legatura cu contraceptivele si cred ca asta comporta o discutie...cum dor picioarele, cind dor, daca dispare sau nu durerea peste noapte, etc
asadar ia-le linistita pina revi in tara caci ele te protejeaza impotriva sarcinii daca le iei corect si evident, mergi la medic cind te intorci

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2012-03-24 22:38:47

raluca7887
Membru
Inregistrat: 2012-03-24

buna seara, am luat o buna bucata de timp yasmin, dar care sunt cam scumpe...am fost la planificare si mi s-a recomandat aceste artizia,gratis...am terminat prima folie de pilule, luate corect...dar in seara asta ar trebui sa iau prima pilula din a 2- a folie, numai ca nu mi-a venit menstr. in aceasta pauza de 7 zile.Ce trebuie sa fac ?sa le continui?
MULTUMESC

#4 2012-03-25 10:56:36

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

daca excluzi sarcina, incepe folia, si daca se repeta situatia si luna viitoare, du-te la planning; lipsa menstrei poate semnala faptul ca nu sunt potrivite pt tine.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.