homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

As avea si eu o intrebare in legatura cu pauza la anticonceptionale..

#1 2012-03-16 11:47:04

Bia Ioana
Membru
Inregistrat: 2012-03-16

As avea si eu o intrebare in legatura cu pauza la anticonceptionale..

Am luat anticonceptionale Yasmin aproximativ 6 luni si m-am decis sa fac o pauza de 2 luni. In prima luna de pauza mi-a venit ciclu cu 2 zile de intarziere fata de cum imi venea cu AC iar luna asa deja mi-a intarziat 3 zile fata de luna trecuta, trebuia sa imi vina cam pe marti si deja e vineri.insarcinata nu sunt, mi-am facut acum 3 zile test de sarcina si contact sexual am avut doar protejat, cu prezervativ. As vrea sa stiu daca este vreo problema daca nu iau anticonceptionalele in prima sau a5a zi de ciclu, mai concret daca nu sunt la ciclu cand iau prima pastila.Vroiam sa mai fac pauza si luna aceasta si abia in aprilie cand trebuia sa-mi vina ciclul sa iau anticonceptionalele din nou dar daca nu imi vine ciclul.am citit ca sunt femei carora nu le-a mai venit ciclu cu lunile cand au facut pauza de la anticonceptionale si eu as vrea sa continui cu anticonceptionalele pentru ca m-am simtit tare bine si in siguranta de aceea vreau sa stiu daca este vreo problema daca iau anticonceptionale fara sa fiu la menstruatie. Si mai ales vreau sa stiu daca ar putea exista intarzieri mari de ciclu pt ca deja sunt alarmata.. cesafac

#2 2012-03-16 16:44:20

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: As avea si eu o intrebare in legatura cu pauza la anticonceptionale..

o sa-ti vina. poti sa iei in orice zi chiar daca nu esti la mentruatie, dar numai daca iei din prima zi de menstra esti protejata dupa doar 4 ore altfel astepti 7 zile plus 4 ore/ 7 pastile in zile consecutive pana se instaleaza protectia. cu lunile? femeile alea aveau inainte de a lua pastile dereglari hormonale sau chisturi sau ceva de genul. o sa-ti vina.

#3 2012-03-16 17:14:43

Bia Ioana
Membru

Mi-a venit de doua ore.sunt foarte fericita,credeam ca am ceva..multumesc pt raspuns  hjarta  happydance

#4 2012-03-19 21:23:10

yolorry
New member
Inregistrat: 2007-08-06

Buna seara,am si eu o mica nelamurire in legatura cu intreruperea ac. Iau ac de aprox 5 ani, neintrerupt de 3 ani. Tocmai s-a terminat si perioada de pauza dupa cele 21 de pastilute si as vrea sa fac o mica intrerupere de ac. Este recomandata o pauza pt ca am vazut tot felul de pareri si nu stiu ce sa fac. si daca  nu le mai iau, contactele din perioada de pauza prezinta vreun risc? va multumesc

#5 2012-03-20 10:17:57

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

pauzele se fac daca ai prob leme de sanatate, altfel mai mult rau fac.
daca intrerupi pastilele, nu mai esti protejata.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Publicitate

loading...

#6 2012-03-20 14:41:06

Bia Ioana
Membru

sincer chiar este recomandat sa faci o pauza de cateva luni pt ca daca o ti tot asa poti ajunge chiar infertila,asta mi-a zis mie medicul.se deregleaza putin ciclul in timpul pauzei dar nu e ceva grav,mie in prima luna de pauza mi-a intarziat 2 zile si in a2a luna mi-a intarziat 4 zile.cat timp faci pauza trebuie sa te protejezi cu prezervativ daca nu vrei un bebel wink)

#7 2012-03-20 16:05:39

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

medicul nu ti-a zis bine Bia Ioana

nu ramai infertila daca iei ac un anumit nr de ani...
pauzele nu sunt necesare. le intrerupi doar daca le lasi de tot, vrei bebe sau ai vreo problema de sanatate care impune acest lucru

#8 2012-03-20 20:55:05

yolorry
New member

mersi fetele...eu ma refeream la protectia dupa cele 21 de pastilute..perioada in care am si avut menstra

#9 2012-03-20 21:40:15

eph
Hero member

ah, lory, nu. in pauza de 7 zile, daca iei pastile cu 21 de comprimate pe folie, nu e nevoie de protectie suplimentara daca ai luat corect pastilele si pe toate 21. esti protejata si in pauza. trebuie sa stii doar ca folia precedenta te protejeaza pana fix in prima zi de menstra, asa ca daca nu incepi alta folie dupa pauza (cine stie din ce motiv, poate vei avea vreodata), contactele de pe stop (daca ai avut) reprezinta un mic risc, dar repet! doar daca nu incepi alta folie dupa pauza.

#10 2012-03-20 23:04:18

yolorry
New member

asa ma gandeam si eu..dar am zis sa intreb pt siguranta.mersi frumos de lamuriri

#11 2012-03-21 11:32:00

eph
Hero member

nici o problema, doar ca se intelesese "intrerupere", nu "pauza de 7 zile" din exprimare. atat smile puss

#12 2012-03-28 11:05:01

kristeen
New member
Inregistrat: 2011-12-01

Buna...legat de subiectul deschis aici...eu am luat anticonceptionale 4-5 luni, am facut pauza 1 luna pentru ca am inteles ca asa e bine, dupa ce mi s-a terminat menstruatia si s-a terminat si blisterul nu am mai luat. Acum la 3-4 zile dupa ce am nu am mai luat zic eu ca mi-a venit mesntruatia din nou dar nu e normala..adica mai inchisa la culoare si mai gelatinoasa. E normal...voi ce credeti?

#13 2012-03-28 16:15:42

irina17
Full member
Inregistrat: 2009-11-03

este un mit..faza cu pauza la 5-6 luni..opresti sa mai iei anticonceptionale atunci cand ai probleme de sanatate (la recomandarea medicului)..sau cand iti doresti un copil:*..probabil ca scurgerea asta mai inchisa la culoaresi gelationoasa..e un efect advers al intreruperii anticonceptionalelor

Pe cel care astazi il indepartezi ranindu-l, maine il vei regreta, simtind lipsa imbratisarii lui.hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.