homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

AJUUUTOR URGEEENT !!!!!!!!!!!!!!!!

#1 2012-02-27 09:31:53

madeleine18
New member
Inregistrat: 2012-02-27

AJUUUTOR URGEEENT !!!!!!!!!!!!!!!!

Buna ziua !
Am si eu o mare nelamurire , motiv pentru care apelez la ajutorul forumului dumneavoastra .
Sunt in a 3 saptamana de luat anticonceptionale Yasmin si am uitat pastila din a 4 zi ( eu le iau in fiecare zi la ora 17:30 ) .
Azi ( in a 5 zi ) mi'am amintit ca am uitat sa iau pastila de ieri , si am luat'o azi ( dupa 14 ore ) .
Aici apare dilema mea :
Sa continui sa iau azi cu a 5 pastila , maine cu a 6 , iar raspoimaine cu ultima si apoi sa fac pauza de 7 zile ( pauza in care ar trebui sa apara menstruatia ) si apoi sa incep un nou blister SAU sa termin blisterul asta si sa incep imediat altul ?
Ce sa fac ?
Care metoda e mai eficienta ?
Deasemeni , care dintre cele 2 metode nu necesita protectie suplimentara ?

Ah , si am uitat sa mentionez ca ultimul contact neprotejat pe care l'am avut a fost sambata trecuta , dupa ce mi'am luat pastila din a 3 zi ( adica a avut loc exact in ziua anterioara celei in care am uitat sa iau pastila ) .
Deasemeni , fizic ma simt exact ca si inainte de menstruatie : am dureri jos , mi'au aparut cosuri pe fata si sunt un picut irascibila .
Exista sansa sa fi ramas gravida ?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre !
Multumesc enorm .

#2 2012-02-27 09:36:21

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: AJUUUTOR URGEEENT !!!!!!!!!!!!!!!!

1. pe viitor posteaza la un topic deja deschis.
2. alege titlul topicului corect (daca ai fi citit regulamentul ai fi stiut).
3. pe un forum, scrierea cu caps lock inseamna ca urli.
4. orice metoda ai alege, trebuie sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastile in zile consecutive, deci:
a. termini blisterul, faci pauza normal, incepi o noua folie in ziua a 8a, ca de obicei, si te protejezi pana inghiti 7 pastile (deci incepand de acum+in pauza+primele 7 zile din noua folie).
b. incepi un blister fara sa faci pauza, de pe care iei atatea pastile in plus incat sa ai 7 pastile luate in zile consecutive, incepand cu cea de azi (daca tu zici ca mai ai 3 pastile pe folia asta, de pe folia noua mai iei inca 4 pastile, te protejezi suplimentar pana iei cele 7 pastile, apoi faci pauza si incepi o folie noua, completa).
c. incepi un blister nou, te protejezi pana inghiti corect 7 pastile, apoi continui cu el normal, iar la sfarsit faci pauza; menstra iti va veni dupa ce termini blisterul.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2012-02-27 09:39:42

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

buna, madeleine.

daca dupa ce termini folia aceasta incepi una noua, te protejezi pana inghiti corect 7 pastile ( dupa cea uitata). dupa cele 7 pastile poti face pauza sau poti continua folia, dupa cum doresti.

daca alegi sa faci pauza acum, trebuie sa te protejezi pana la pauza, in timpul pauzei si zilele care corespund primelor 7 pastile din urmatoarea folie.

contactele de dinainte de pastila uitata au fost protejate.

LE scuze yoyo, cred ca am scris in acelasi timp smile

#4 2012-02-27 12:37:06

madeleine18
New member

Am revenit !

In primul rand , va multumesc enorm pentru raspunsuri si pentru criticile bine meritate .
Imi cer iertare pentru ca nu am respectat regulile forumului si promit ca nu o sa se mai repete . Data viitoare o sa acord mai multa atentie regulamentului pe care marturisesc ca nu l'am citit din cauza agitatiei si nelinistii din mintea mea sad .
Inca o data , imi pare foarte rau .

Am citit cu multa atentie ce mi'ati scris , insa vreau sa ma verific daca am inteles corect ce am de facut !

Deci , daca aleg varianta sa nu fac pauza intre blistere si ma duc sa'mi cumpar un nou blister si sa'l incep  de astazi ( 27 februarie ) , inseamna ca nu mai iau cele 3 pastile din vechiul blister , si , dimpotriva , incep si continui cu noul blister pana il termin .
Dupa ce l'am terminat , fac aceea pauza de 7 zile in care ar trb sa'mi vina menstruatia si apoi incep un nou blister ,  si tot asa in continuare , nu ?

Sper ca am inteles bine ... deasemeni , in cazul variantei pe care am ales'o eu , dupa ce iau 7 pastile consecutiv ( din noul blister ) , pot sa nu mai folosesc protectie suplimentara ( adica sa ejaculeze normal in mine ) fara sa'mi fac griji ca as putea ramane gravida ?
Adica , dupa  7 zile ( incepand de azi ) de luare consecutiva a pastilelor , sunt din nou protejata total ?

Ah , si daca incep de azi un nou blister si il iau pana cand se termina , inseamna ca luna asta nu voi mai avea menstruatie si ca abia dupa ce il voi termina , trb sa astept musafirii , nu ? ( adica peste 21 de zile )

Ma iertati ca va adresez tot acest amalgam de intrebari , insa vreau sa vad daca am inteles corect informatia pe care mi'ati oferit'o .

Multumesc enorm si astept in continuare raspunsurile voastre .

Ultima oara a fost editat de madeleine18 (2012-02-27 12:39:16)

#5 2012-02-27 12:55:42

gargarita
Moderator

dupa pastila uitata este nevoie sa iei 7 pastile consecutive ca sa se reinstaleze protectia. nu conteaza din care blister.dupa cele 7 zile poti intrerupe si pastrezi folia de rezerva pentru alte astfel de situatii care pot aparea in viitor; faci pauza si astepti menstruatia. sau duci folia pana la capat ( unesti cele 2 folii). menstruatia va aparea dupa ce termini si cea de a doua folie dar este posibil sa apara un spotting, depinde de cum va reactiona organismul tau.

Publicitate

loading...

#6 2012-02-27 13:29:48

madeleine18
New member

Back .

Am inteles ... pai atunci optez sa termin blisterul curent ( care mai are 3 pastilute ) si sa incep unul nou pe care sa'l duc pana la capat ( adica sa iau si cele 21 de pastilute din el ) .
In total = 24 pastilute pana la urmatoarea perioada in care va aparea menstruatia .
Nu ?

Deasemeni , m'am lamurit cu protectia . Deci , dupa 7 zile de luare consecutiva a pastilutelor ( de la ultima pastila omisa ) protectia se reinstaleaza si pot sa ma joc " safe " , nu ?

Deasemeni , am citit si eu ca pot aparea in acest caz mici sangerari denumite " spotting " . Chiar daca vor aparea sau nu , dupa ce termin si cel de'al doilea blister , menstruatia va veni normal , nu ?

Gargarita , iti multumesc enorm pentru raspunsuri si rabdare .
M'ai linistit si incurajat foarte mult !
Astept in continuare aprobarile/ raspunsurile tale !

#7 2012-02-27 13:36:18

gargarita
Moderator

In total = 24 pastilute pana la urmatoarea perioada in care va aparea menstruatia .
Nu ?

da.

Deci , dupa 7 zile de luare consecutiva a pastilutelor ( de la ultima pastila omisa ) protectia se reinstaleaza si pot sa ma joc " safe " , nu ?

da.

dupa ce termin si cel de'al doilea blister , menstruatia va veni normal , nu ?

in mod normal da. dar depinde si cat de abundent va fi ( daca va fi) spottingul. dupa cum spuneam, totul tine de cum va reactiona corpul tau.

#8 2012-02-27 14:12:56

madeleine18
New member

Back .

Am inteles ... presupun ca DACA voi avea spotting si acesta va fi abundent , menstruatia s'ar putea sa nu mai fie la fel de abundenta si consistenta .
Asta daca voi avea spotting ... poate nici nu o sa am .
Eu sper sa am o menstruatie la fel ca si pana acum ... bine , ca nici pana acum nu era extrem de abundenta ... ma tinea cam 3-4 zile cu totul . Dar exista in fiecare luna ... indiferent ca imi intarzia sau nu .

Dar chiar !
Exista posibilitatea ca ea sa nu apara deloc dupa ce termin si cel de'al doilea blister ?
Sau daca se intampla acest lucru , ar trb sa ma gandesc  la o posibila sarcina ?

Din cate am inteles de la tine , nu exista posibilitatea unei sarcini deoarece dupa pastila omisa nu am avut contact sexual , ultimul contact avand loc inainte de pastiluta pe care am uitat sa o iau .
Sau exista totusi sansa unei sarcini ?

Ultima oara a fost editat de madeleine18 (2012-02-27 14:26:03)

#9 2012-02-27 14:20:15

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

nu si o sa-ti vina macar ca si spotting-ul de putin, chiar daca vei avea spotting in timpul foliei.

#10 2012-02-27 14:28:13

madeleine18
New member

Am inteles ... si totusi , sanse sa fiu gravida exista ?

#11 2012-02-27 14:29:39

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

nu. contactele de dinainte de uitare sunt protejate. abia dupa 12 ore de la ora uzuala cand trebuia sa iei o pastila si nu ai luat-o, contactele ce urmeaza dupa depasirea celor 12 ore pun astfel de probleme. puss

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-02-27 14:29:58)

#12 2012-02-27 15:03:49

madeleine18
New member

Ok ... am inteles .
Hmm ... mai am o intrebare :

Cum arata acest spotting ?
Adica cum il deosebesc de o menstruatie normala ?
Sunt doar niste firicele de sange , are alta culoare , etc ?

Deasemeni , poate sa apara oricand in aceasta perioada ( pana termin pastilutele din ambele blistere )  , nu ?

#13 2012-02-27 18:49:58

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

spottingul este o secretie maronie smile e ca si menstruatia in ultimele zile, cand abia mai curge ceva.
poate sa apara, poate sa nu apara, depinde de organismul tau

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#14 2012-02-27 21:01:35

anna186
New member
Inregistrat: 2007-07-22

Buna seara,

iau yasmine de 4 ani, insa de curand am avut o criza de ulcer in urma careia trebuie sa fac un tratament.
imi puteti spune va rog daca vreuna din pastilele :Levant, Motilium, Debridat,Anghirol  scad efectele Yasmine?
o alta intrebare: 4 femina e cumva contraindicat pt bolile de ulcer?
multumesc

#15 2012-02-27 21:04:28

madeleine18
New member

Ok ... am inteles .
Va multumesc enorm pentru raspunsuri si timpul pe care mi l'ati acordat !

Sa va dea Dumnezeu o viata plina de impliniri si sanatate !

O seara placuta .

#16 2012-02-27 21:22:43

anna186
New member
Inregistrat: 2007-07-22

anna186 a scris:

Buna seara,

iau yasmine de 4 ani, insa de curand am avut o criza de ulcer in urma careia trebuie sa fac un tratament.
imi puteti spune va rog daca vreuna din pastilele :Levant, Motilium, Debridat,Anghirol  scad efectele Yasmine?
o alta intrebare: 4 femina e cumva contraindicat pt bolile de ulcer?
multumesc

imi puteti raspunde va rog?

#17 2012-02-28 10:22:23

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

anna efectul anticonceptionalelor este redus de antibiotice, antidepresive, barbiturice. daca medicamentele pe care le iei tu sunt printre acestea, atunci da, efectul va scadea. daca nu, nu e nicio probelma.

Compozitie 4 femina:
Compozitie:
1 comprimat contine :
-acid folic 200 mcg (100%)
-crom 20 mcg(25%)
-extract de guarana 100 mg
-pulbere din suc de anghinare 100 mg
-extrat de urzica 50 mg
-extract de ceai verde 50 mg
si excipienti : celuloza microcristalina,izomalt,pulbere din suc de anghinare(Cynara scollymus),extract uscat de guarana(Paullinia cupana),extract de urzica(Urtica dioica),extract de ceai verde(Camellia sinensis),glicolat de amidon sodic,dioxid de siliciu ,stearat de magneziu ,clorura de crom 5%,acid folic ,hidroxipropilmetilceluloza,hidroxipropilceluloza,talc,trigliceride,glicerina, coloranti E171,E120,E132.

#18 2012-02-29 12:31:24

trungnguyen
Banat
Inregistrat: 2012-02-29

Do you like Japan; A high level country on the world
Do you want to visit this beauty country? You want to see Sakura blossom season, Kyoto is an ancient city, a legendary Mount Fuji and more..?
Do you want to make business with Japanese people?
You really want to study Japanese language but you scare quality education in some language center?
You are making business with Japanese people; you want to your work development more. You want to get ?Kaizen? in your company; you want to improve all your staff language skill?
You have a child and you want to bring them to get the best education system? You choose Japanese education
You are Japanese people, now you are living in Ha Noi, you want to study English, Vietnamese language. You try to understand Vietnamese culture, you love Vietnamese food but you don?t know how to bargain price, how to find special items, how to ask some question how to????
Are you finding a good center to study Japanese in Ha Noi, Viet Nam?!
You already studied in other center but you are hopeless their skill? You want to change
You want to study by: one by one, or small group. Our teacher is Japanese teacher. 100% have diploma to teach people by Japanese government and so many experience for you.
Our course from Basic to High level. You can choice the way to study by yourself. Our service suitable for all of customer
With Japanese quality system in training. We believe to give you ?what you want?

*reclama*

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2012-02-29 15:37:22)

#19 2012-03-30 15:55:48

matreoska
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2012-03-20

Buna fetelor!

Am si eu o mare rugaminte la voi,daca a-ti putea sa imi da-ti un sfat sau daca a-ti patit si voi asa ceva.
Aseara am facut dragoste cu prietenul meu si la un moment dat au inceput sa ma doara ovarele ingrozitor si nu am mai rezistat,dupa care ma simteam foarte balonata.
Ma gindesc oare ce poate fi?
Va rog mult sa ma sfatuiti si pe mine ce ar trebui sa fac ca sa fie bine.

Multumesc anticipat pentru raspuns

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.