homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pot fi insarcinata?

#1 2012-04-16 09:43:00

bibistrocel
New member
Inregistrat: 2012-04-16

pot fi insarcinata?

Buna ziua,

Acum aproximativ 1 luna am avut un contact sexual in care s-a rupt prezervativul. Deoarece eram cu cateva zile inainte de ovulatie dupa calculul meu, am luat Escapelle a 2-a zi, la aproximativ 7-8 ore de la contact. Apoi mi-a aparut la cateva zile acea menstuatie falsa, care mie una mi s-a parut identica cu cea normala.
Dupa 2 saptamani am facut un test de sarcina (pe care am dat 15 lei, nu mai stiu ce marca era) si mi-a iesit negativ.
In acea perioada m-am jucat putin cu prietenul meu sa ii zic asa, fara prezervativ, mai putin de 5 secunde, insa am avut grija sa fie inainte de a ejacula el, ptr a nu exista pericolul existentei spermei in lichidul preejaculator.
La 2 saptamani dupa aceea (adica acum 5-6 zile zile) am facut un alt test de sarcina, de data asta Minut tip banda, pe care am dat 4,1 lei, si mi-a iesit tot negativ. Acum 2 zile am repetat testul, acelasi tot Minut tip banda, si mi-a iesit din nou negativ.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

De ce imi intarzie menstruatia? Pot fi insarcinata sau este doar o dereglare hormonala din cauza Escapellului, deoarece citisem in mai multe locuri ca menstruatia normala de dupa pastila de a 2-a zi ar trebui sa vina intre 25-30 de zile de la cea falsa, si eu deja sunt in a 31-a zi.

Si a 2-a intrebare, sunt testele de sarcina Minut, sau cele tip banda ieftine (~sub 10 lei) mai proaste decat cele mai scumpe? Adica pot avea surprize, chiar daca cele 2 teste consecutiv mi-au iesit negative? Tin sa mentionez ca le-am facut cu urina de dimineata pentru a fi cat mai sigura.

Multumesc si astept foarte foarte mult raspunsul dvs, sunt destul de nelinistita din aceasta cauza. cesafac

#2 2012-04-16 10:45:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: pot fi insarcinata?

intarzierea e cu siguranta de la escapelle, mie mi-a intarziat mai bine de o luna la un moment dat cand am luat pastila de a doua zi
la o luna de la contact si un test ieftin ar trebui sa depisteze sarcina

#3 2012-04-16 10:53:17

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Eu sunt de parere ca cel mai probabil e vorba de o dereglare de la Escapelle - se intampla, au patit-o foarte multe femei care au luat (inclusiv eu, deci nu vorbesc doar din auzite). Nu cred sa  fie vorba de un fals negativ, chiar daca poate au fost mai ieftine, unul din ele cel putin ar fi trebuit sa fie pozitiv daca era sarcina. Sigur, testele mai "de marca" sunt mai sigure sa zic asa, dar nu e asta o regula generala. Dar sa stii ca primele teste probabil ca au fost oricum neconcludente, pentru ca un rezultat concludent apare la 3 saptamani de la contact, ultimul cred ca l-ai facut cam la 3 saptamani, daca am inteles bine, deci e ok. Acum, daca chiar esti speriata, ia si tu un test gen Sure Check sau Clear Blue, dar parerea mea e ca iti intarzie din cauza pastilei; ai luat-o cum trebuie, cel mai probail organismul tau e dat putin peste cap. Bafta!

My thoughts exactly, heim big_smile

Ultima oara a fost editat de kdeea (2012-04-16 10:55:22)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#4 2012-04-16 21:20:14

chryss-tina
Full member
Inregistrat: 2010-07-21

Apropo de testele de sarcina, cele comandate de pe Ebay, la "duzina" sa zic, dau rezultate la fel ca cele din farmacii, nu? pentru ca am comandat si am vazut ca arata la fel ca cele de 5 lei din farmacie( tip banda, cum zicea si Bibistrocel ) si am o oarecare teama sa nu am rezultate false si sa ma trezesc cu vreo surpriza  spranceana

I don't want a perfect life, I want a happy life  hjarta

Cea mai fericita mamica de gemenasi!   bebic  bebic

#5 2012-04-18 12:35:07

bibistrocel
New member
Inregistrat: 2012-04-16

Multumesc mult pentru raspunsuri, mi-a venit menstruatia intre timp, si arata normal (ba chiar mai abundenta si mai dureroasa ca niciodata x.x ).

chryss-tina, eu am facut de vreo 4-5 ori testul Minut tip banda si de fiecare data mi-a arata negativ, cand nu era niciun bebe, deci mi-a aratat bine. Acum nu stiu daca ar arata negativ si in caz de sarcina, asta ar fi ouch >.< Eu nu stiu ce sa zic, doar ca l-am cautat la 5 farmacii din Bucuresti intr-o zi, si nu l-am gasit, decat undeva la periferie, la mine in oras....desi pe el scrie ca e 99,9% sigur si merge facut in orice perioada a zilei..mi se pare ciudat ca nu se afla in toate farmaciile importante nustiu Deci nu stiu ce sa zic de aceste teste tip banda, si de ce sunt ele asa ieftine...

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.