homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pharmatex si ejaculare in afara.

#1 2012-05-07 11:53:11

annacb02
Membru
Inregistrat: 2010-02-22

Pharmatex si ejaculare in afara.

Buna ziua!Am avut un contact sexual folosind crema vaginala Pharmatex si cu ejaculare in afara...exista posibilitatea sa raman insarcinata?Mentionez ca e prima luna fara AC si asta dupa vreo patru ani de folosit Yasmin.As vrea sa fac o pauza de la AC si m-am gandit sa incerc aceasta metoda (Pharmatex+ejaculare in afara), dar acum incep sa am emotii.Cu AC era mult mai relaxant, dar cu crema nu ma simt in siguranta.Am respectat instructiunile, adica fara sapun nici inainte nici dupa, dar am avut senzatia urata de "lipicios" plus ca sotul meu era "uns" asa incat senzatia a fost ca o parte a cremei a ramas pe el in momentul ejacularii.Nu ma pot baza pe metoda calendarului deoarece dupa atatia ani de AC organismul e dat peste cap.Teoretic sunt in a saptea zi de la prima sangerare, deci in afara perioadei fertile, dar am niste dureri groaznice de burta(ca inainte de ciclu), asa incat metoda calendarului nu cred ca e demna de luat in calcul.Ce parere aveti?

#2 2012-05-08 08:22:50

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Pharmatex si ejaculare in afara.

In primul rind simt nevoia sa iti spun ca anticonceptionalele nu dau peste cap organismul.
Mai apoi, cred ca ar trebui sa stai linistita, nu e risc de sarcina
Ca senzatia e cam neplacuta, cred si sunt de acord...ca e mai sigur si mai fara griji cu anticonceptionale stiu.
Insa tu vrei sa faci o pauza de la anticonceptionale(de ce anume, nu ne spui) iar eu nu am despre tine nici un fel de informatii ca atare nu imi dau seama ce ar putea justifica aceasta pauza...recunosc si faptul ca adesea, din pricina zvonisticii, astfel de pauze datatoare de tot felul de emotii si neplaceri sunt facute fara o ratiune dar cred sincer ca e nevoie sa te gindesti daca poti sa iti asumi pauza asta de preferat inainte sa o faci si, evident, e de dorit sa te consulti cu un medic de planning, tot inainte de a decide sa faci pauza, ca sa poti lua decizia informata complet si corect

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2012-05-09 12:09:54

annacb02
Membru
Inregistrat: 2010-02-22

Re: Pharmatex si ejaculare in afara.

Multumesc pentru raspuns!Anticonceptionalele nu le-am luat dupa capul meu, dar trebuie sa recunosc ca au fost administrate de medicul de la planning fara vre-un fel de analize sau dozaj hormonal.Am luat Harmonette, Mercilon si in cele din urma mi-au fost recomandate Yasmin.In toti anii acestia am reusit sa iau vreo 15 kilograme in greutate(nu pun doar pe seama AC, au fost mai multi factori), dar ceea ce nu mi-a placut deloc au fost durerile de picioare, senzatia cumplita dimineata ca am picioarele umflate si faptul ca tot timpul sunt umflata la burta.Intr-adevar trebuie sa imi asum riscul folosirii acestei metode, am vrut sa aud si alte opinii (sunt casatorita, am 30 de ani, nu am copii asa incat o sarcina nu ar fi o mare drama, dar as fi vrut sa fie un pic mai incolo si asta din cauza examenelor de la facultate).Poate sunt prost informata si durerile mele de picioare si faptul ca sunt umflata nu are nici o legatura cu AC, dar beau apa multa, nu fumez, mananc fructe si cereale, nu am probleme cu digestia si totusi...acum, fara AC, ma simt mai bine si tin sa precizez ca nu am schimbat nimic in stilul de viata.Poate e doar o iluzie a mea.Va multumesc tare mult pentru atentia acordata mesajului meu.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.