homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Please help...problema anticonceptionale

#1 2012-05-12 13:09:03

Alexandra1982
Membru
Inregistrat: 2012-05-12

Please help...problema anticonceptionale

Buna tuturor,

Sper ca ma poate ajuta cineva (avizat) cu urmatoarea problema. Am incercat sa o sun pe doctorita mea dar policlinica unde lucreaza nu are program astazi (si deci nici nu este un alt doctor), si nu stiu ce sa fac.
Eu iau anticonceptionale de foarte mult timp pentru ovare polichistice, insa in ultima vreme am avut niste probleme si am uitat sa iau doua pastile, iar problema sta in felul urmator:
Prima pastila am uitat sa o iau pe 1 Mai, dar pentru ca era a treia saptamana, iar in prospectul din cutie scrie ca daca uiti in a treia saptamana, poti sa o iei cand iti amintesti, apoi sa nu mai faci pauza de 7 zile si nu e nevoie de protectie suplimentara. Pana aici nici o  problema, am facut cum scria in prospect, ba chiar am folosit timp de o saptamana si protectie suplimentara.
Acum sunt practic in prima saptamana, insa reamintesc ca nu am facut pauza de 7 zile, si aseara (adica pe 11 mai) am uitat din nou sa o iau, si miercuri am avut si contact sexual neprotejat.
In prospect scrie intr-adevar ca daca in prima saptamana uiti sa o iei si ai avut contact sexual trebuie sa vorbesti cu doc, insa situatia mea este mai speciala, pentru ca eu nu am facut pauza respectiva de o saptamana, deci nu am avut menstruatie (si nu stiu daca teoretic poate fi considerata prima saptamana).

Pe scurt, exista riscul de a ramane acum insarcinata? Nu as vrea sa iau pastila de a doua zi (si mai am doar cateva ore in care as mai putea sa o iau, ca sa nu treaca mai mult de 72 de ore de la contactul sexual) pentru ca avand si ovare polichistice mi s-a spus sa incerc sa evit cat pot de mult aceste pastile...

Please help..

#2 2012-05-12 13:26:38

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Please help...problema anticonceptionale

nu exista risc, dar te protejezi din nou 7 zile dupa pastila uitata

#3 2012-05-12 13:29:35

Alexandra1982
Membru
Inregistrat: 2012-05-12

Mersi heimdall, am mai cautat si eu si am vazut ca in perioada asta oricum nu as fi in perioada fertila. M-am speriat foarte tare, acum cautam sa vad daca exista vreun centru de planificare fam deschis acum ca sa ma duc smile.

Poate sunt putin cam disperata, dar prefer sa previn orice...

#4 2012-05-12 13:35:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu e vorba de perioada fertica, ca nu ai asa ceva cand iei AC, dar contactul de miercuri a fost protejat de pastila luata anterior, de acum incolo s-a pierdut protectia, dupa pastila uitata

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.