homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sterilet - nedumeriri eficienta

#1 2012-05-09 10:10:42

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

Sterilet - nedumeriri eficienta

Buna.
ma puteti ajuta si pe mine cu cateva lamuriri referitoare la sterilet, pentru ca eu nu am gasit f multe informatii prin topicurile deja deschise pe forum.
ideea este ca, spre exemplu, in cazul anticonceptionalelor, sunt elemente care le scad eficienta: antibiotice, sunatoare, grapefruit  in principiu.
in acelasi fel va intreb daca in cazul steriletului ar exista astfel de exemple.

Ca ma indoiesc de faptul ca dupa ce e montat ai scapat de "griji" cu privire la eficienta steriletului.

That which doesn't kill us makes us stronger!

#2 2012-05-09 11:14:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Sterilet - nedumeriri eficienta

exista sterilet de cupru si sterilet cu hormoni (progesteron)
la cel de cupru nu are ce sa interactioneze, actiunea lui e pur mecanica
la cel cu hormoni nu sunt sigura

#3 2012-05-09 11:40:42

crid
Full member

in privinta celui de cupru, actiunea lui e pur mecanica dar... in timp nu apar modificari de ordin "celular" in zona uterului, tinand cont ca e totusi cupru..adica nu e ceva ce sa tina de corpul uman sau la nivelul steriletului in sine?

in privinta celui cu hormoni oare cum o fi?

p.s.: intreb pt cumnata mea. il are de vreo 2 ani dar din cate stiu eu nu a mai facut nici un consult de atunci si cand i-am zis ca mai sunt cazuri cand a aparut sarcina peste sterilet m-a luat ca  ei doctora i-a zis ca nu are, domne cum. si as vrea s ama documentez mai bine

#4 2012-05-09 11:58:21

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cel cu hormoni e echivalentul pastilelor pe baza de progesteron, doar ca nu le mai iei zilnic, cu efectele secundare de rigoare cred

#5 2012-05-09 12:03:21

crid
Full member

pai, heimdall, daca e  pe baza de hormoni asta nu inseamna ca ar exista si riscul sa ii fie diminuata eficienta in anumite cazuri, ca in cazul pastilelor?

Publicitate

loading...

#6 2012-06-21 13:52:54

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

crid, e si metoda de bariera si hormonala in acelasi timp, ala "si cu hormoni", deci nu cred ca e ca la pastile/ inel etc, ci antibioticele si etc. afecteaza doar partea de protectie hormonala a lui, nu si bariera. mie imi face impresia de ceva extra extra, au vrut cred sa scada riscurile de sarcina (care la sterilet stiu ca sunt cele mai mici din toate metodele) de la cel clasic, adaugand si chestia cu hormonii. sau sa scoata riscul de sarcina extrauterina ma gandesc, ca ala de bariera cam are un risculet la asa ceva. adica nu poate ajunge in uter zigotul, dar se poate fixa pe trompe, ceea ce mi se pare tragic, ca nu cred ca ai cum sa mai salvezi trompa sin implicit ovarul...

#7 2012-06-21 15:01:18

flaviusel
Membru
Inregistrat: 2012-06-21

Buna! Nu fac publicitate si nu postez nici un link, va rog sa nu-mi stergeti mesajul. Mi s-a recomandat steriletul Mirena din cauza ciclului abundent insa dupa aceea mi s-au depistat si alte prob si nu mi-l mai pun. Problema este ca am ramas cu el si am dat 500 lei. Sunt sigura ca exista persoane care folosesc acest sterilet si eu il dau sub pretul din farmacie bineinteles. Cutia este intacta, am si bonul de casa. Daca are cineva nevoie va rog sa ma abordati pe forum sau la tel 0721585424. Il expediez oriunde in tara. Va multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.