|
Nu esti logat.
Anticonceptionale YAZ sau QLaIRA#1 2011-12-03 13:40:53
anticonceptionale YAZ sau QLaIRAbuna:D....ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat?.... am fost la medicul ginecolog si mi.a scris pe reteta amandoua yaz si qlaira nu stiu pe care sa aleg....e prima data cand folosesc si as vrea sa stiu care este diferenta dintre cele doua? pe care o recomandati:D Offline #2 2011-12-03 13:53:27
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRApentru ce ti-a dat contraceptivele pentru contraceptie sau tratament? in orice caz NOi nu putem sa te sfatuim ce sa iei, pentru ca nu suntem medici de planning familial, ca de fapt e indicat sa ti le dea medicul de planning, nu ginecologul. ginecologul le mai da insa ca tratament pentru ceva. te-am intrebat pentru ce ti le-a prescris pentru ca stiu ca qlaira au proprietatea de a remedia menstruatiile foarte abundente (se insista pe asta, desi toate ac-urile de obicei modifica fluxul menstrual). nu ai intrebat de ce ti-a dat doua? medicul pe care l-a recomandat? nu ti-a spus ce ti da? nu inteleg de ce a pus doua, poate a vrut sa fie in principiu qlaira si s-a gandit ca daca nu le gasesti merge si yasminul. Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-03 13:57:25) Offline #3 2011-12-03 13:59:54
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRApentru contraceptie... Offline #4 2011-12-03 14:17:31
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAdar medicul de planning ce face in plus fata de ginecolog? Offline #5 2011-12-03 18:31:48
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRApai daca imi spui si ce a facut ginecologul pot sa fac diferenta. ideea nu e de ce face in plus sau in minus si ala si ala tot medicina au facut-o, dar asa si medicul meu de familie a facut medicina si cu toate astea nu se da rotund sa prescrie contraceptive... medicul de planning este SPECIALIZAT tocmai pe asa ceva. din punctul meu de vedere e ca si cum m-as duce la ginecolog pentru o infectie urinara... pentru asta te duci la urolog sau la medicul de familie care te trimite direct la laborator. oricum nu stiu ce a facut si ce ti-a spus ginecologul, dar stiu ca eu am cunoscut numai batuti in cap care iti prescriu ce au ei chef fara sa tina cont de ce ti se potriveste TIE, fara nici o intrebare, nu stau sa explice cum se iau si care sunt regulile eventual arunca un 'se iau din prima zi de menstruatie' (ceea ce este fals), si te mai pun sa le si intrerupi de cateva ori pe an ca asa zic ei ca e bine (ceea ce este un mit). daca tu ai nimerit un ginecolog mai breaz si vrei sa-mi spui ca ti-a explicat toate regulile cum a facut doctoressa, medic de PLANNING, cu mine, si nu ti-a bagat mituri in cap, si ti le-a prescris dupa ce te-a intrebat chestii de genul: cat de lung/scurt este ciclul tau adica cate zile are, daca e regulat sau nu (explicand ce inseamna asta), cat de acneeic este tenul tau, cat de paroasa esti, ce greutatea ai, ce inaltime si altele care ti se par absurde dar nu sunt, plus daca suferi de afectiuni cardio-vasculare, hepatice, hormonale sau ai avut cazuri de cancer in familie, si bineinteles daca fumezi, atunci e super ginecologul tau si poate nu ai nevoie de medicul specializat in contraceptie, nu 'pasarici' Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-03 18:35:02) Offline Publicitateloading...
#6 2012-01-12 21:31:15
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRABuna, Offline #7 2012-01-12 23:31:31
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRA'nu mai faci pauza ca la yasmin' pentru ca yasmin are 21 de pastile si qlaira cum chiar tu ai spus-o are 28! deci ultimele pastile sunt placebo si cand esti pe ultimul rand o sa-ti vina menstruatia. tot 'pauza' e si aia, ca nu mai iei hormoni, dar iei niste pastile cu altceva ca sa iti fie mai usor. nu face pauza de o luna! asistenta crede in mituri inutile si absurde care ori te vor lasa insarcinata aiurea, ori te vor face sa crapi de stres ca-ti intarzie menstruatia. dupa pauza de 7 zile de la yasmin incepi normal sa iei qlaira. mie mi-a placut ce am citit despre ac-urile astea, dar pareri negative... in ce sens? nu s-au inteles fetele cu ele? pai stii tu sigur ca nu le-au luat de capul lor? sau date aiurea de ginecologi? in rest nu vad ce ar putea fii 'negativ'. daca nu ai incredere in medicul asta, mergi la planning (nu stiu de ce nu ai mers de la inceput stiind ca acolo trebuie de fapt). Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-12 23:33:57) Offline #8 2012-01-12 23:52:33
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAMersi frumos pentru raspuns. Sincer habar n-aveam ca exista doua tipuri de doctori, ginecologi si planning. Shame on me. Am vazut aici pe forumul asta si abia acum am inteles care-i treaba cu fiecare. Ce am vazut si nu mi-a placut legat de reactia altora a fost o fata care spunea despre continutul acestor pastile. Chiar aici pe forum o fata zicea (cred ca pot da copy-paste ca e acelasi forum doar topicuri diferite. daca nu, imi cer scuze): Offline #9 2012-01-13 00:24:38
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRApai scrie in ce ai copiat tu ''substante active Dienogest , Valerat de estradiol" adica aia sunt cei doi hormoni, un progesteron si un estrogen, restul adica lista aia lunga, sunt excipienti, care exista in toate medicamentele. din contra, am inteles ca acest contraceptiv contine un hormon 'natural' ceea ce nu vad ce altceva poate sa insemne decat nesintetizat in laborator, asa cum discutam si la topicul celalalt, iar yasmin crezi ca e 'natural'? e normal ca hormonii acestia sa fie facuti in laborator, penicilina crezi ca e luata din plante? e facuta in laborator din cate stiu eu. ca toate medicamentele, ma rog, aproape toate. idee e doar sa se inteleaga organismul tau cu ele. nu cred ca e mare diferenta intre ele si altele. totusi, un alt plus, pentru mine ca utilizatoare de produse Bayer, le apartine si qlaira. Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-13 00:25:48) Offline #10 2012-03-26 10:49:15
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRABuna pana acum luam Qlaira, iar medicul mi-a zis sa le inlocuiesc cu Artizia, insa nu stiu cum se iau pentru ca is doar 21 in folie nu 28 ca si la Qlaira, iar folia incepe cu Luni, incep cu prima indiferent de ziua in care imi vine menstruatia sau cum se iau?? Offline #11 2012-03-26 10:51:00
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAlogic ca incepe cu luni, e prima zi a saptamanii; daca tu incepi folia intr-o zi de miercuri de exemplu, vei lua o pastila pe care scrie Mi, si apoi continui cu Jo, Vi, bla bla bla. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #12 2012-03-26 17:22:10
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAbuna....as avea o intrebare...aseara mi s-a terminat un blister de yaz si in mod normal azi ar fi trebuit sa incep altul...insa ce se poate intampla daca incep doar de maine?raspundeti-mi va rog .. Offline #13 2012-03-26 17:25:55
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAe nevoie de protectie suplimentara pana iei primele 7 pastile Offline #14 2012-03-26 17:27:05
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAmultumesc Offline #15 2012-07-05 18:58:42
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAiau qlaira si de cand le iau am continu scurgeri maro inchis si dureri abdominale .crampe musculare.iar ginecologul mi-a spus ca ii normal. ce sa cred? ce se fac? Offline #16 2012-07-05 19:10:37
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAanca,ai spotting #17 2012-07-05 19:50:21
Re: anticonceptionale YAZ sau QLaIRAmultumesc! scz de exprimare Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|