homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Placebo si pastila normala

#1 2012-08-04 14:22:00

deah m
New member
Inregistrat: 2012-01-29

placebo si pastila normala

Am luat a4a pastila placebo de dimineata iar menstruatia mi-a venit spre seara.Din cauza ca am citit ca prima pastila din noul blister se ia in prima zi de menstruatie pentru protectie garantata de la inceput am luat-o atunci seara.
Intrebarea mea este : Am gresit luand-o atunci? s-au anulat una pe alta? sau sunt protejata ca de obicei?

#2 2012-08-04 14:29:23

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: placebo si pastila normala

nu ai gresit neaparat, dar nici nu ai facut bine... protejata esti
doar prima folie se incepe in prima zi de menstruatie, apoi urmatoarele folii le incepi in continuarea celor anterioare, dupa ce termini pastilele placebo, indiferent de cand vine menstruatia

#3 2012-08-04 14:32:36

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: placebo si pastila normala

folia noua trebuia inceputa dupa ce terminai toate pastilele placebo, adica in urmatoarea zi. doar prima folie se ia din prima zi de menstra.
problema nu pot spune ca este, ai micsorat putin pauza, protectia nu a fost afectata. de marit pauza sub nici o forma sa n-o faci vreodata.
pe viitor ia-le insa corect: folie noua dupa pastilele placebo, la ora obisnuita, indiferent cand se instaleaza menstra.

LE nu vazusem ca a raspuns heim smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.