homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Milligest, loget vs yasmin

#1 2012-07-16 19:15:02

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

milligest, loget vs yasmin

salutare,

am renuntat la logest acum 3 luni, si m-am umplut de cosuri in perioada aceasta.am fost la dermatolog, mi-a prescris zynerit si skinoren,fara efect insa.Am stabilit ca pana o sa vreau sa fac un copil, sa mai iau anticonceptionale, ca sa am tenul curat la nunta si dupa mai ales.(urmeaza intr-o luna si jumatate)..
Inainte mi-a fost prescris yasmin si mi-a fost foaarte rau cu ele, greata, stari de anxietate, atacuri de panica si senzatie de lesin.Ma trezeam noaptea si vomam,nu-mi mai trecea.Doctoressa mi-a prescris logest, cu mentiunea ca au concentratie mai mica de hormoni.Acum, medicul ginecolog, care parea ca se grabeste sa primeasca urmatorul pacient, nu prea m-a ascultat cand i-am povestit, si mi-a prescris trifazice, eu n-am mai luat niciodata.
As vrea sa stiu daca milligest imi pot face probleme, si care e diferenta intre monofazice si trifazice( efectul asupra corpului) si daca sa iau sau sa mai merg la o consultatie..

mi-e teama sa nu imi fie rau, intr-o luna si 2 saptamani am nunta si n-as vrea neplaceri, pe de alta parte nici cu cosurile nu mi-ar sta bine in ziua aia.

a doua intrebare: cosurile care imi apar dupa ce las anticonceptionalele,imi vor trece dupa o sarcina?sau risc sa am probleme cu acneea toata viata, doar pentru ca am luat contraceptive?

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#2 2012-07-18 18:05:03

ankuzza
Hero member

Re: milligest, loget vs yasmin

Ma poate ajuta cineva?

#3 2012-07-18 18:16:33

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

iti raspund eu acum. stai conectata ca editez acusica. nu o sa ai probleme cu aceea toata viata pentru ca ai luat ac, efectul lor se duce si efectele de dupa se duc in cateva luni. eu tot logest am luat vreun an si ceva dar cu vreo 2 pauze. am observat ca de fiecare data ma umpleam de cosuri desi tenul meu e curat ca lacrima in mod normal si cand iau ac si inainte sa pun gura pe asa ceva. am renuntat acum 3 luni si am crezut ca o iau razna de cum arata fata mea tot timpul... dar, am observat ca la mine una, trece la fix a 3-a menstruatie fara ac, adica dupa ce apuc sa ovulez de fix doua ori. in principiu stiu ca aceasta mica dereglare tine o luna, doua sau 3. poate sa fi tu ghinionista si sa mai tina inca una dar trece stai linistita. e din cauza ovulatiei, care poate sa apara cand vrea ea, din cauza renuntarii brusc la hormonasii aia. eu acum fara tratamente am tenul iar la lacrima, dar daca nu mai e mult pana in ziua cea mare... cred ca nu e indicat sa iei iar acum ca dereglezi si mai rau aducand iar brusc hormonii cand corpul nici nu si-a revenit si oricum nu se vindeca cosurile asa repede si nu se vad efectele hormonilor asa repede. eu cred ca dupa inca o luna si jumate ai spus? o sa treaca. pare destul timp.
mergi la consultatie daca vrei sa schimbi, trifazicele au cantitati diferite de hormoni pentru ca saptamanile diferite din luna au nevoi diferite de hormoni, din cate stiu eu, dar nu stiu sa aiba vreun efect diferit asupra corpului. e doar o varianta de pastile, daca ti se potrivesc o sa fie la fel ca atunci cand luai logest (am inteles ca cu el te-ai impacat bine).

Ultima oara a fost editat de eph (2012-07-18 18:27:29)

#4 2012-07-18 18:52:33

ankuzza
Hero member

Multumesc mult pentru raspuns,cred ca o sa iau totusi..la trifazice pot intarzia ciclul ca la mono?adica daca vreau sa-mi vina cu o sapt mai tarziu,la logest mai luam 7 pastile dintr-o alta folie,aici se aplica?

#5 2012-07-20 12:37:53

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

eu nu inteleg, daca doctoressa ti-a dat logest si nu te-ai plans de el, de ce vrei sa iei trifazicele prescrise in graba de un ginecolog? nu stii cum te vei impaca cu ele si nu cred ca e cazul sa risti acum. de cat timp nu ai mai luat logestul? daca nu sunt ani de zile, sau n-ai schimbat ceva radical, ia tot logest, spun eu. si vezi caa tunci cand lungesti poti avea spotting, sau poti incepe folia astfel incat sa nu fie nevoie sa o lungesti (intelegand ca te intereseaza sa nu ai menstruatia in ziua nuntii). cred ca poti unii foliile la trifazice, dar fiind concentratii diferite de hormoni, nu cred ca poti lua doar o saptamana din folie, dar nu bag mana-n foc. mai bine ia toata folia, daca insisti sa iei miligest. si casa de piatra! big_smile

Publicitate

loading...

#6 2012-07-20 20:20:42

ankuzza
Hero member

mersi eph, de la logest aveam niste sangerari pe la jumatatea foliei- spotting mai exact, si a decis dr mea sa le schimbe..eu vreau sa iau inca vreo 5 luni maxim pilule, dupa care sa ma pun pe facut bebe smile mi-e cam frica sa iau trifazice,mai ales ca am auzit ca milligest au fost scoase de pe piata(sau nu se mai gasesc) nu stiu exact, mi se pare cam dubios..cred ca totusi o sa iau logest pt cat mai am nevoie...mai mult pentru cosuri o fac, sa imi treaca mai repede, ca vreau sa arat bine l;a nunta smile

#7 2012-07-20 20:59:20

daenarys
Vizitator

ankuzza,nu ai putea sa mergi iar la doctoressa sa iti prescrie altceva?
nu de alta dar daca ai avut spotting sa nu se intample iar si o sa fie si nunta

#8 2012-07-28 10:09:06

ankuzza
Hero member

nu mai am cand sa ajung din pacate..o sa incerc iar cu logest si dupa nunta vad cum ma simt si voi merge

#9 2012-08-03 02:52:43

ankuzza
Hero member

salutare,

am inceput astazi sa iau din nou logest,azi mi-a venit.problema e ca ma simt f rau,nu mi-a mai fost asa de la el pana acum.am senzatie de presiune pe piept si respir cam greu(mi se intampla si inainte sa iau,posibil sa fie si de la psihic,dar tot ma ingrijoreaza dupa c am vazut pe prospect), simt o presiune in cap,asta o mai simteam cand ma reapucam de antibb, ameteala si o durere surda de cap.stiu ca e prima pastila, dar,sa ma ingrijorez,sa continui sau sa le opresc?nu stiu ce sa fac, nici nu as vrea sa ma dereglez sa am probleme la nunta sau dupa sad

mi-e si greata , asta din nou, e normal pt mine la primele pastile...

dar ma sperie mai mult presiunea in piept..poate fi si din cauza anxietatii,insa mi-e cam frica.tinand cont de faptul ca am mai luat in trecut si nu am patit nimic, si cat de cat mi-a fost ok cu ele, exista posibilitatea ca de data asta sa imi faca rau?

va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.,ultumesc.

Ultima oara a fost editat de ankuzza (2012-08-03 02:55:04)

#10 2012-08-03 06:08:55

daenarys
Vizitator

nu cred ca e de la anticonceptionale o sg pastila nu are cum sa iti provoace toate astea
cred ca e de la menstra si mai mult psihic din cauza stresului provocat de reinceperea ac

#11 2012-08-03 10:52:35

ankuzza
Hero member

si acum cand m-am trezit am o stare foarte ciudata, ma simt grea asa, am presiune in urechi, si sunt cam ametita.ma si doare capul si simt asa o presiune in el.
mi s-a mai intamplat sa-mi fie f rau in trecut de la yasmin, si inca de la prima pastila, dar le-am schimbat si mi-a fost ok.
cred ca o sa imi iau liber sa merg la doctoressa daca imi e in continuare asa, nu stiu insa daca am facut cea mai buna alegere sa le iau tot pe astea...ma gandesc ca la un moment dat nu mai sunt bune pt organism si sa nu-mi fac mai rau daca le-am reluat dupa pauza tot pe astea.

#12 2012-08-03 11:19:18

daenarys
Vizitator

cred ca cel mai bine e sa vb cu doc smile

#13 2012-08-03 11:23:51

ankuzza
Hero member

acum oricum trebuie sa le iau, pt ca nu le pot lasa dupa o pastila,nu vreau sa ma dereglez mai rau decat sunt..sa vad cum imi e zilele astea...

#14 2012-08-07 18:48:52

ankuzza
Hero member

am reinceput logest, mi-a fost rau la primele 2 pastile, acum pot spune ca sunt ok ,dar au trecut 5 zile, am avut sangerari f f putin si in a 5a zi ma doare burta ca si cum imi vine si imi curge si mai mult..ma dereglez fix cand iau anticonceptionale?e normal?

#15 2012-08-07 19:12:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

chiar anormal nu e
nu ar fi ok sa ai o ditamai hemoragia, dar spotting poti avea mai multe zile... de fapt la tine inca e menstruatia

#16 2012-08-07 19:32:16

ankuzza
Hero member

pai mi-a venit joi, am inceput pastilele si pana azi mi-a curs f f putin, iar de ieri ma doare burta ca in prima zi de menstra.imi curge normal ca si cum ar fi prima zi, dar e ciudat, nu mi s-a mai intamplat pana acum...sad .

#17 2012-08-07 19:55:22

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

e un pic mai neobisnuit, dar eu zic sa nu te stresezi

#18 2012-08-07 20:23:44

ankuzza
Hero member

mi -e cam frica, nici nu stiu ce sa fac...oare ce mi se poate intampla?sau de la ce sa fie?dupa cat timp ar trebui sa imi treaca cosurile?zilele astea mi-au aparut multe... grater(

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.