homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Buna la toata lumea,

#1 2012-08-11 04:08:30

kristiana
Membru
Inregistrat: 2012-08-11

Buna la toata lumea,

Acum cativa ani, studenta fiind am ramas insarcinata in perioada ciclului menstural. Eram convinsa ca nu am cum sa fiu...insa ciclul nu imi venea, desi eu am o menstra super regulata. Asadar la medic mi s a confirmat ca sunt insarcinata, iar doctorul mi a zis ca poti sa ramai insarcinata si in timpul menstrei si la finalul ei, si va spun ca asa este pt ca mie chiar mi s a intamplat pt ca stiu exact data cand am facut neprotejat..tocmai in ultima zi a ciclului pt ca eram sigura ca nu voi ramane..
Asadar am facut chiuretaj..
Anul trecut in august povestea se repeta, cu diferenta ca sarcina ar fi fost o veste minunata. M am gandit chiar a doua zi ca s ar putea sa fi ramas pt ca ma durea burta...
Si intr-adevar am ramas insarcinata. Din pacate am avut sarcina cu ou clar, in care sacul gestionar, placenta si restul erau formate, mai putin embrionul.
Trag concluzia ca la mine ovulul se formeaza dupa  jumatatea menstrei.
Acum imi pun intrebarea: de ce nu s a dezvoltat sarcina? Pentru ca am avut o perioada foarte mare de stres? din cate stiu stresul este cel mai mare dusman al sanatatii , sa nu mai vorbim de primele trei luni de sarcina in care gravida trebuie sa aibe serenitate si calm.
sau pt ca exista posibilitatea ca ovulul sa se formeze dupa jumatatea menstrei dar sa nu ajunga la maturitate la final si sa fii fost fecundat prea devreme? Mai pe scurt: in momentul in care un ovul se elibereaza este din start suficient de dezvoltat ca sa poata fi fecundat si sa se prinda cum trebuie, sau el are nevoie de o perioada de acomodare si dezvoltare in trompele uterine?
Multumesc !

Ultima oara a fost editat de kristiana (2012-08-11 04:20:54)

#2 2012-08-13 12:07:45

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Buna la toata lumea,

Ovulul e ok din momentul in care a fost eliberat din ovar.
cred ca sarcina ta cu ou clar a fost un accident, nu e motiv sa te ingrijorezi, astfel de lucruri se mai intimpla
Data viitoare sarcina va fi ok. Succes

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2012-08-13 12:29:16

Annemonna
New member
Inregistrat: 2012-05-29

Buna ziua! am si eu o intrebare...iau de cateva luni ac yasmin iar de vreo 2 saptamani jumate zilnic am o stare de oboseala si somnolenta...Poate fi din cauza lor?

#4 2012-08-13 12:31:31

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

eu zic ca nu, daca era din cauza lor aveai starea asta de la inceput, nu dupa cateva luni

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.