homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chiuretaj

#1 2012-09-07 17:02:53

alexiacr
Membru
Inregistrat: 2012-09-07

chiuretaj

buna fetelor! am tot citit ce a-ti scris voi pe aici ds chiuretaj...eu am 30 de ani , sunt necasatorita, nu am facut niciodata avort si nici nasteri si acum am ramas insarcinata, sunt despartia de baiatul cu care am ramas de 3 sap si am ajuns la concluzia ca tr sa intrerup sarcina...am fost la doctor si mi-a recomandat o anestezie totala pt a nu ramane cu trume...nu stiu cat de greu este dar totusi m-au speriat.....la mine este si varsta cam inaintata si imi este teama ca organismul meu nu raspunde ca la 20 de ani....am vb cu o prietena, care este asistenta la o clinica privata si mi-a recomandat sa merg acolo deoarece doctorul respectiv este f bun si face anestezxie locala f buna. iti face o injectie pt dilatare si crede ea ca nu are ce sa se intample.......si eu am teama asta ca nu voi mai ramane insarcinata dupa ....dar nu pot sa aduc un copoil pe lume atata timp cat el nu ar eo familie in cadrul careia , el sa evolueze. este cel mai mare pacat pe care l facem noi, fewtele dar nu vreau sa ma chinui...tot timpul am zis ca primul, indiferent de ce se intampla o sa-l fac dar cu lacrimi in ochi cred ca tr sa renunt la sarcina...sunt f speriata , pt canu indraznesc sa le spun alor mei, din motivele astea..o sa-mi zica mami sa ma gandes f mult pt ca este primul si nu se stie deoarece am varsta de 30 de ani...a mai trecut cineva prin asta?? un sfat m ar ajuta putin mai mult....saricna are 4 sap si am inteles ca mai tr sa adstept cel putin 2.3 sap.

#2 2012-09-07 17:12:30

far_away
Hero member
De la: Ardeal
Inregistrat: 2010-06-28

Re: chiuretaj

imi pare rau de situatia in care te afli, nu pot sa te incurajez ca ceea ce-ti doresti tu acum (avortul) e cea mai buna solutie.
Eu consider ca numai Dzeu are dreptul sa hotarasca pt cel mic, e o fiinta nevinovata, care te iubeste de acolo din burtica desi are doar 4 sapt .... Alte femei ar face orice sa aiba un sufletel alaturi, indiferent de cat de greu le-ar fi in viata sad aici pe forum gasesti fete care se chinuie de ani buni sa aiba un bebe sad ... tu il ai acum, fara ca macar sa ti-l doresti neutral
sincer,  mai gandeste-te si incearca sa gasesti putere si solutii pt voi AMANDOI, nu doar pt tine!!!

My Ovulation Chart sjuk
hjarta mami de Andrei

#3 2012-09-07 17:13:49

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

1. nu ai 20 de ani, banuiesc ca esti suficient de matura ca sa cresti un copil, plus ca nu cred ca vei duce lipsa de sprijin moral si financiar.
2. prezenta masculina este intr-adevar importanta in viata unui copil, dar gandeste-te ca sunt o groaza de copii care cresc cu un singur parinte, fie el mama sau tata, si sunt perfect normali.
3. anesteziile generale sunt periculoase la orice varsta.
4. sansele de a ramane gravida scad o data cu inaintarea in varsta, iar avortul nu face decat sa inrautateasca statisticile.

tu oricum vad ca ai luat o decizie, deci nu vad cum te-ar putea influenta parerile unor persoane straine; cu toate astea, mai gandeste-te, fa-ti calcule, vorbeste cu prieteni/mama; motivele pe care le dai tu acolo nu mi se par vitale.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#4 2012-09-07 17:16:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

alexia, eu sunt pentru dreptul fiecaruia de a alege, totusi trebuie sa te gandesti bine
normal ca la 18 ani ai avea mai multe motive sa faci o astfel de alegere, dar in cazul tau ma gandesc ca ai un job, ai avea cum sa cresti un copil
nu stiu in ce termeni te-ai despartit de prieten, dar poate ar trebui sa-i spui si lui, chiar daca nu va impacati, poate o sa te ajute cu copilul, ca doar e si responsabilitatea lui
iti spun asta din perspectiva faptului ca am o varsta apropiata de a ta si ma gandesc cum as proceda, sa nu intelegi ca te judec
in legatura cu avortul, daca te decizi totusi sa-l faci, eu nu as face anestezie generala, mergi daca poti la o clinica particulara unde sunt conditii bune si la un medic bun (gasesti si pe aici un topic cu medici buni), ca sa fii sigura ca ai facut tot ce se poate ca sa nu existe complicatii

#5 2012-09-07 18:28:38

alexiacr
Membru

stiu ca sunt multe fete care incearca sa ramana insarcinate si de asta am teama asta de a face ceva gresit...sunt pusa intr o situatie f dificila ....ideea este ca stau in casa cu parintii cu fratele , cumnata si nepoteleul de 7 ani ..situatia nu i chiar asa usoara...ii vad si pe ei ce greu se descurca...am un servici bunicel...adica iau in mana f bine dar situatia nu este chiar roz, firma din cate am aflat are po[rire pe cont si nu ne -a platirt contributiile la stat ceea ce ar insemna sa nu am acel ajutor timp de2 ani...astea stiu ca sunt motive justificabile...ideea este ca am fost ieri la medic si am vb cu asistenta, am mers azi la o clinica privata, nu l-am gasit pe medic, intr un final am venit la spital , de unde am plecat ieri, iar medicul mi-a zis ca ma vede dupa fata ca sunt terminata si dc ma hotarasc sa fac pasul sa merg sa fac o anestezie generala, pt ca este mult mai bine pt mine ...stiu ca decizia fie ea una buna sau rea imi apartine dar simt nevoia sa vb cu cineva si nu indraznes sa vb cu nimeni , plang mereu si luni o sa merg sa fac un control sa vad dc sunt sau nu insaricnata si sa vedem cum decurge sarcina..pt ca doctorul la care eu am mers nu m-a examionat deoarece i-am zis ca am facut testul de sarcina care a iesit pozititv. stiu ca cele care au avut probleme ma judeca pt ca si eu imi doresc fff mult un copil dar nu este ceea ce ma asteptam.....am crezut mereu ca voi aduce  pe lume un copil dupa ce ma casatoesc , dupa ce o sa am o familie, o casa...

Publicitate

loading...

#6 2012-09-07 18:37:25

heimdall
Diamond member

pai tocmai de asta ti-am spus, fiindca nu te vad horatata si sa nu iei o decizie pe care s-o regreti
stiu cum e cu planurile, dar viata asa e, nu tine cont de planurile noastre
eu zic sa mergi intai la control, sa vezi care e situatia, sa vorbesti cu medicul, vorbeste si cu mama ta sau cu o persoana de incredere pentru tine, ca mai ai inca timp inainte sa faci pasul asta
poate lucrurile se aranjeaza de la sine intr-un fel
pe forumul asta lumea nu reactioneaza prea bine la cuvantul avort, dar eu chiar cred ca se da o lupta in sufletul tau si nu ti-e usor
iti tin pumnii sa iei cea mai buna decizie

#7 2012-09-07 18:40:31

alexiacr
Membru

iti multumesc frumos! uneori cred ca i un semn, am fost singura o perisoada si imi doream tare mult o familie, ce-i drept nu asa dar cine stie...prea imi merg toate pe  dos....

#8 2012-09-07 18:40:39

heimdall
Diamond member

laura, nu esti insarcinata
in primul rand nu inteleg de ce ai luat pastila de a 2a zi, erai in a doua zi de ciclu ? deci nu in perioada fertila
e posibil ca toate dereglarile astea sa fie din cauza ei

#9 2012-09-07 18:42:23

far_away
Hero member

alexia, eu nu am vrut ca mesajul meu sa sune a judecata...
dar sunt atatea femei in lumea asta care au un copil si nu sunt casatorite sau nu au renuntat la bebe doar pt ca tatal copilului a disparut din peisaj.... Chiar daca situatia ta nu e chiar foarte usoara sunt sigura ca parintii te-ar sprijini si mama ta ar fi alaturi de tine mai departe daca ai alege sa-l pastrezi.
Stiu ca tu crezi ca noi nu te intelegem si ca din exterior arata altfel lucrurile, dar e vorba de o viata noua, un copil fara vina si care nu se poate salva.
Inca mai ai timp sa te razgandesti, mai ai timp sa-ti faci curaj sa vb cu ai tai, sa te gandesti la toate cele cu + si cu -  si sa te gandesti daca merita cu adevarat sa renunti la copilas.

My Ovulation Chart sjuk
hjarta mami de Andrei

#10 2012-09-07 18:42:52

laurabbb
New member

nu, ar fi trebuit sa.mi vina pe 16, asa era de obicei, dar nu imi venise inca
sigur nu sunt? innebunesc

#11 2012-09-07 18:57:42

far_away
Hero member

laura, nu e cazul sa te mai ingrijorezi atat ... mai exista dereglari de cm si din cate am inteles de pe la alte topicuri, ai facut si teste care au iesit neg.

My Ovulation Chart sjuk
hjarta mami de Andrei

#12 2012-09-07 19:08:26

laurabbb
New member

deci daca am avut ciclu foarte abundent , cu cheaguri  si am facut si 3 teste sigur nu sunt, nu?

#13 2012-09-07 19:09:15

far_away
Hero member

Laura, sigur nu esti!

My Ovulation Chart sjuk
hjarta mami de Andrei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.