homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Spotting sau sarcina ?

#1 2011-03-23 16:24:55

womencare
New member
Inregistrat: 2011-03-23

spotting sau sarcina ?

Am inceput sa iau anticonceptionale pentru prima data. nu am fost la medic, o prietena lua Yasmin si am decis sa iau si eu. am luat prima pilula in prima zi a menstruatiei. CM a durat 4 zile dupa care in a 6a zi de cand luam Yasmin am inceput sa am scurgeri. dupa 9 zile de luat yasmin am incetat sa mai iau deoarece scurgerile erau tot mai abundente, parca as avea CM. e a3a zi de cand nu mai iau anticonceptionale si sangerarea continua, dureri abdominale. sa fie din cauza anticonceptionalelor sau poate fi vorba de o sarcina ? sad sunt cam speriata cum e prima data cand iau anticonceptionale. va rog daca imi poate cineva da un sfat. oricum vreau sa merg si la ginecolog. multumesc anticipat !

#2 2011-03-23 17:21:26

anndreiutzaca
Sr. member
De la: far..far away
Inregistrat: 2009-08-13

Re: spotting sau sarcina ?

un sfat ar fi ala sa nu mai iei pastile dupa ureche..mai ales ac..
al doilea: sa te duci la medic

ai vreun motiv sa crezi k e sarcina?

Ultima oara a fost editat de anndreiutzaca (2011-03-23 17:22:23)

Mami de Iustinel puss
Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti !

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

#3 2011-03-23 21:57:37

womencare
New member

nu ar trebui, poate imi fac eu ganduri gresite, am folosit metoda coiutul intrerupt chiar daca luasem pilule, oricum acelea intrerupte fiind nu au nicio garantie ca m-au protejat. crezi ca poate fi vorba de o sarcina desi CM mi-a venit la timp si acum tot sangerez ? sad numai marti pot merge la medic

#4 2011-03-23 22:29:51

womencare
New member

tin sa precizez ca CM mi-a venit la fix lua asta, de fapt asa imi vine de multe luni, corect. deci nu mi-a intarziat sa am motive sa cred asta. am tot felul de ganduri ..

#5 2011-03-23 23:47:44

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daca menstruatia a venit, e normala dpdv calitativ si cantitativ, nu ai de ce sa-ti faci ganduri si probleme

Publicitate

loading...

#6 2011-03-24 16:14:13

womencare
New member

multumesc Camysh. Oare as putea face un test de sarcina chiar daca am acest spotting?

#7 2011-03-24 17:38:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

poti sa-l faci

#8 2011-03-24 18:07:10

womencare
New member

multumesc ptr sfat !

#9 2011-03-26 14:19:08

womencare
New member

Fetelor.. am facut testul si mi-a iesit negativ, iar ieri mi s-a oprit spottingul. sunt foarte linistita acum. smile

#10 2012-09-19 14:08:59

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

buna fetelor!!

camysh a scris:

daca menstruatia a venit, e normala dpdv calitativ si cantitativ, nu ai de ce sa-ti faci ganduri si probleme

nici daca imi uitasem pastiluta? nici daca acum am spotting?

sa explic... smile

iau anticonceptionale de cativa ani, yasmin, la recomandarea medicului pt niste microchisturi, luna trecuta am avut un contact sexual dupa ce am uitat una dintre pastilute in saptamana a treia daca nu ma insel (am luat-o a doua zi, cand mi-am amintit), mi-a intarziat mentruatia, de obicei vine duminica, a venit apoi miercuri in flux normal, culoare normala, insa fara usoarele dureri de ovare.

acum, la folia urmatoare, am inceput-o joia, cand trebuia, chiar daca menstra nu se oprise, am spotting de cam 5 zile, deloc abundent, fara dureri, gros ca un gel si maroniu (probabil e bine sa mentionez ca am facut sex mai agresiv un pic, cu prezervativ, acum 5 zile. uitasem pastila, am luat-o dupa 24 h, era in a doua saptamana). e cazul sa ma ingrijorez sau e doar un spotting de la agresarea cervixului sa-i zic, sau de ovulatie? (desi nici asta n-ar fi normal pt ca iau ac, nu?)

acum ma gandesc ca poate spotting-ul s-a intamplat cam toata luna, dar n-am observat eu fiind prea putin, plus ca de obicei port lenjerie inchisa la culoare... poate sa fie vreo raceala usoara?

mi s-a mai intamplat in trecut, rar, insa l-am ignorat presupunand ca e vb de schimbari hormonale si nefiind ingrijorata ca sunt insarcinata. exista riscul asta? sper sa nu ajung la chiuretaj, mi s-a spus ca nu pot tine un copil din cauza coloanei si de aia ma feresc de sarcina..

recunosc, nu imi iau ac la aceeasi ora, le mai uit, am luat si doua in aceeasi zi dupa ce am consultat prospectul...

merci mult, probabil am exagerat cu ingrijorarea mea

#11 2012-09-19 17:42:29

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

din moment ce menstruatia ti-a venit miercuri si tu ai inceput pastilele joi, e normal sa ai spotting; fa un test la 3 saptamani de la contactul neprotejat, si pe viitor fii mai atenta, nu sunt bomboane; incearca sa le iei relativ la aceeasi ora.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#12 2012-09-19 23:53:19

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

au trecut mai mult de 3 saptamani.
neprotejatul fir-ar sa fie smile s-a intamplat inainte de menstruatie.
iar spottingul a aparut dupa doua saptamani din folia urmatoare.
e cazul sa fac un test acum?

Ultima oara a fost editat de anamariai (2012-09-20 00:09:24)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.