homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectie urinara

#1 2012-09-19 17:03:11

irina_ghiocel
New member
Inregistrat: 2008-11-02

infectie urinara

salutare tuturor!

nu stiu cum se intampla, dar cand am pb de acest gen, mereu revin aici. smile

deci:
in urma cu doua sapt si ceva, in urma unei  partide sexinpat am simtit un oarecare discomfort in interiorul uretrei. spun oarecare pt ca aparea doar la anumite miscari, din cand in cand, si nu a durat decat pana a doua zi la pranz.
la doua zile de la partida cu pricina au inceput urinarile dese, insotite de dureri la sf jetului, stare subfebrila si... sange abundent in urina. toate acestea au aparut impreuna, brusc, in decurs de mai putin doua ore.   
m-am prezentat la medic imediat si au urmat: palpare abdomen, rinichi (toate fara dureri), stick test din urina, etc. ciudat este ca m-a intrebat daca am avut saptamana anterioara o stare mai apatica, lucru pe care l-am confirmat.
am luat la indicatia medicului un augmentin chiar in acea seara (pentru oprirea sangerarii) si am continuat cu trimetoprim.
la putin timp de la prima pastila de augmentin toate problemele descrise anterior au disparut, iar a doua zi dimineata am prezentat la cabinet o proba de urina, rezultatul fiind UFC/ml intre 1.000 - 10.000.
dupa doua zile de trimetoprim problemele au reaparut, si am continuat cu augmentin pana la 7 zile.

acum sunt ok cu toate acestea, dar simt (la anumite miscari) o durere cand in partea dreapta a abdomenului, cand in cea stanga, iar ceea ce ma intriga cel mai mult este ca mi-a venit menstruatia acum 6 zile (putin mai devreme decat de obicei) si inca am sangerari roz pe hartie + dureri de sani. spun inca pt ca in mod normal pana acum ar fi trebuit sa se termine.

in concluzie: ce ar putea sa fie? ce s-a intamplat, in conditiile in care in iunie eram ok cu: eco transvaginala, pap, exament micro al secretiei, eco ok pt toate organele interne, analize de sange ok.   

pt cele care aveti rabdare sa cititi si puteti scrie si cateva randuri: va multumesc si kram

#2 2012-09-19 17:35:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: infectie urinara

in primul rand urocultura se face inainte de a lua antibiotic, cum ai facut-o tu dupa nu are nicio valoare
in al doilea rand, pentru problema cu menstruatia si durerile de sani ar trebui sa mergi la ginecolog, nu e legata de infectia urinara
poate sa fie si o anexita in acelasi timp cu inefectia urinara - o infectie apare de la o zi la alta, deci analizele din iunie putea fi ok si acum sa te alegi cu asta
deci eu as merge la ginecolog si as astepta minim o saptamana dupa ultima pastila de antibiotic sa fac o urocultura

#3 2012-09-19 17:48:31

irina_ghiocel
New member
Inregistrat: 2008-11-02

multumesc mult pentru raspuns.

1. nu am putut sa iau antib dupa urocultura pt ca: a) sangerarea era abundenta si trebuia oprita, iar b) aici unde sunt eu (nu in romania) asta este practica - prima data se dau antib cu spectru larg si daca nu function se face ulterior si urocultura;   

2. stiu ca analizele din iunie sunt relativ vechi (relativ pt ca pt anumite boli f grave 3 luni sunt ok) vis-a-vis de problema mea, dar eu vroiam sa exclud ceva pe la rinichi, etc.; pt ca daca nu am  facut urocultura < de antib nu sunt sigura nici ca a fost infectie urinara. daca eram eu in romania..  smile

iti multumesc si te pup

#4 2013-05-23 23:55:25

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

De catev zile ma ustura destul de tare spre sfarsit urinarii. Astazi am fost la munca la cabinet si mi s-a prescris direct antibiotic nolicin si pe langa a spus sa mai iau urinal akut. Utocultura nu mi-a dat sa fac pt ca dureaza 5 zile pana se de rezultatul si e cam mult.

Ce as putea sa iau ca sa nu iau antibioticul?

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#5 2013-05-24 00:11:43

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

Cum crezi. Este posibil sa iei degeaba antibiotic, nu stii daca ai vreo infectie, cu ce, la ce este sensibil/rezistent. Tot o urocultura tb sa faci. Eu iau rezultatul de urocultura in max 3 zile.Pana atunci poate te ajuta daca bei o cantitate mai mare de lichide, ceaiuri.

Mamica de 2 pui scumpi

Publicitate

loading...

#6 2013-05-24 00:17:15

maryahs
Insomniac member

Reina, eu nu vreau sa iau antibioticul  dar ceva trebuie sa iau ca nu mai pot sa stau asa. Deocamdata am luat doar urinex

#7 2013-05-24 10:28:55

heimdall
Diamond member

chiar daca iei Nolicin, recolteaza pentru urocultura inainte, in caz ca nu are efect sa stii ce sa iei... altfel trebuie sa stai inca o saptamana dupa tratament, plus cateva zile pana iese rezultatul
pe langa Urinal, mai e eficient si Uractiv (are albastru de metilen)... si cum zice Reina, foarte multe lichide, ceai diuretic

#8 2013-05-24 11:09:28

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

subscriu la ce spune heim. si daca nu rezisti pana vine rez la urocultura doar cu urinal/ uractiv+lichide multe, iei antibioticul. cand ai rezultatul poti vedea daca ai nimerit antibioticul sau nu. daca nu faci urocultura si ai ghinion sa nu fie potrivit nolicinul ai cam incurcat-o.

#9 2013-05-24 11:26:01

maryahs
Insomniac member

In cazul asta o sa iau urinal pana am rezultatul la analiza. Cand cer urocultura, o sa mi se spuna automat la ce antibiotic nu este rezistent sau trebuie sa cer eu asta?

#10 2013-05-24 11:34:28

heimdall
Diamond member

da, se face automat si antibiograma daca iese ceva la urocultura

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.