homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Să iau sau nu anticoncepționale?

#1 2013-07-05 00:52:07

Flori D
New member
Inregistrat: 2013-07-05

Să iau sau nu anticoncepționale?

Bună tuturor doamnelor și domnișoarelor de pe forum!  big_smile
M-am alăturat vouă ?n speranța că voi primi c?teva sfaturi utile. Să ?ncep cu ?nceputul: Am 18 ani și jumătate și de cur?nd mi-am ?nceput viața intimă cu prietenul meu. A fost un moment foarte special cel ?n care ne-am dăruit unul altuia, iar eu am fost pregătită at?t fizic, c?t și psihic, iar el a fost at??t de tandru și răbdător patfierbinte ... Desigur, am avut grijă și ne-am protejat. Am auzit ?nsă și de cazuri nefericite ?n care prezervativul s-a rupt și s-a ajuns, inevitabil, la o sarcină nedorită și, și mai rău, la avort. Iar eu nu vreau să fiu una dintre ,,pățite?, să mă văd pusă ?n situația de a decide viața unui copil, din cauza lipsei de responsabilitate. Mă g?ndeam să iau anticoncepționale, ca o metodă suplimentară de protecție ?mpotriva unei eventuale sarcini(am luat acum un an Diane 35, ca tratament contra acneei).  Datorită distanței temporare, p?nă anul următor, ne vom vedea destul de rar, undeva la vreo 3-4 săptăm?ni,deci vom face dragoste tot at?t de rar.  Dacă voi ?ncepe să iau anticoncepționale, trebuie să le iau continuu, ?n fiecare zi, sau le pot lua cu c?teva zile ?nainte de a fi ?mpreună, inclusiv ?n zilele respective?
Și o altă ?ntrebare: Ce anticoncepționale? Mă g?ndeam la Diane 35, căci mi-au priit. ?n plus, mai am și c?teva coșulețe care mă enervează și nu reușesc de nicio culoare să scap de ele(Poate m-ar ajuta si Diane). De mers la ginecolog...era o doamnă drăguță care, din păcate, și-a luat concediu o perioadă lungă de timp. 
Ce-aș putea face? Ce anticoncepționale să iau?

#2 2013-07-05 01:16:10

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

Re: Să iau sau nu anticoncepționale?

Draga, Flori, ma bucur ca prima ta experienta in acest domeniu a fost una frumoasa si vei avea o amintire placuta si mai ales sa aud ca v-ati protejat tummenupp
In ceea ce priveste anticonceptionalele, eu te sfatuiesc sa nu iei inca, daca tot va vedeti rar. In aceasta situatie sunt si eu cu iubitul meu, ne vedem o data pe saptamana sau o data la doua saptamani, altadata si mai rar. Noi am facut-o mereu cu prezervativ si n-am avut nicio problema cu el. Personal, cred ca n-are rost sa te indopi cu hormoni sintetici doar pentru o singura noapte de amor. Atunci cand veti locui impreuna, da, mi se pare ok, insa in situatia ta, nu are rost, zic eu.
Pe de-o parte, anticonceptionalele se prescriu in urma unor analize de catre medicul de planning familial si doar el este in masura sa ti le recomande in functie de organismul tau si de rezultatul analizelor. Si tot atunci cand vreti sa renuntati la prezervativ, este bine ca ambii parteneri sa isi faca controale medicale si analize pentru a nu avea ceva boala cu transmitere sexuala de care nu stie vreunul din ei sau sa nu iti spuna partenerul, de exemplu.
Pe de alta parte, la fel cum ai zis si tu, Diane 35 se ia pe termen scurt, ca si tratament al acneei, tocmai de aceea nu-ti recomand sa iei diane doar pentru ca te-ai simtit in urma cu ceva timp bine de la ele.
Si nu in ultimul rand, te sfatuiesc ca, odata cu inceputul vietii sexuale, sa iti faci un control ginecologic, eventual si un test Papanicolau sa fie totul ok; acest test se face de obicei o data la 2 ani sau in caz de ceva, o data la 6 luni-un an.
Te pup!

Ultima oara a fost editat de pinkyheels (2013-07-05 01:20:52)

#3 2013-07-05 12:32:10

Flori D
New member
Inregistrat: 2013-07-05

pinkyheels a scris:

Draga, Flori, ma bucur ca prima ta experienta in acest domeniu a fost una frumoasa si vei avea o amintire placuta si mai ales sa aud ca v-ati protejat tummenupp
In ceea ce priveste anticonceptionalele, eu te sfatuiesc sa nu iei inca, daca tot va vedeti rar. In aceasta situatie sunt si eu cu iubitul meu, ne vedem o data pe saptamana sau o data la doua saptamani, altadata si mai rar. Noi am facut-o mereu cu prezervativ si n-am avut nicio problema cu el. Personal, cred ca n-are rost sa te indopi cu hormoni sintetici doar pentru o singura noapte de amor. Atunci cand veti locui impreuna, da, mi se pare ok, insa in situatia ta, nu are rost, zic eu.
Pe de-o parte, anticonceptionalele se prescriu in urma unor analize de catre medicul de planning familial si doar el este in masura sa ti le recomande in functie de organismul tau si de rezultatul analizelor. Si tot atunci cand vreti sa renuntati la prezervativ, este bine ca ambii parteneri sa isi faca controale medicale si analize pentru a nu avea ceva boala cu transmitere sexuala de care nu stie vreunul din ei sau sa nu iti spuna partenerul, de exemplu.
Pe de alta parte, la fel cum ai zis si tu, Diane 35 se ia pe termen scurt, ca si tratament al acneei, tocmai de aceea nu-ti recomand sa iei diane doar pentru ca te-ai simtit in urma cu ceva timp bine de la ele.
Si nu in ultimul rand, te sfatuiesc ca, odata cu inceputul vietii sexuale, sa iti faci un control ginecologic, eventual si un test Papanicolau sa fie totul ok; acest test se face de obicei o data la 2 ani sau in caz de ceva, o data la 6 luni-un an.
Te pup!

Hi, hi, ce ma bucur ca mi-a raspuns cineva. Multumesc de sfaturi, draga pinkyheels . Ai dreptate, n-are rost sa iau inutil pastilutele anti-bebe, mai ales daca se intampla rar. La anu`, da. O sa merg si la un control ginecologic(tot la anu`, ca de afla mama ma mananca chicot )
Sa ai o zi frumoasa! Pupici!  puss

#4 2013-07-05 16:29:30

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

Sa stii ca poti merge la ginecolog si fara sa stie mama ta. Este confidential tot ce-i spui medicului tau. Stiu cum este sa fii pus in situatia in care sa ascunzi de ea, pentru ca nu poti sa-i spui.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.