homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrerupere marvelon

#1 2013-09-06 12:45:50

dana_25
New member
Inregistrat: 2011-03-30

Intrerupere marvelon

Buna fetelor!

Am si eu o mica nelamurire: Am 21 ani, am luat anticonceptionale marvelon timp de 2 ani si jumatate, si dupa ce am terminat folia de luna trecuta(adica pe 2 august) am decis sa le intrerup, din diverse motive personale.
Mi-a venit menstruatia in mod normal, pe 6 August si mi s-a terminat tot normal, pe 9 August ( asa mi-a venit menstruatia tot timpul cat am luat anticonceptionale, se termina folia vineri, imi venea menstruatia luni-marti si vineri iar incepeam o noua folie).
Inainte sa iau anticonceptionale am avut dintotdeauna menstruatie regulata, niciodata nu mi-a intarziat mai mult de cateva zile. Nu as sti sa spun exact cam la cate zile imi venea, cred ca in jur de 28-30 zile.
Acum tot astept, am simptomele premenstruale de aprox 2 saptamani : sunt balonata uneori, am dureri de burta specifice perioadei de menstruatie destul de des, ciclul inca nu mi-a venit. Am avut contacte sexuale in aceasta luna, toate protejate( cu prezervativ). Practic astazi e a 31-a zi de la ultimul ciclu menstrual.
Este cazul sa imi fac vreo grija? Am mai citit pe aici,  pe topicuri asemanatoare, ca este normal ca menstruatia sa se deregleze cel putin in prima luna dupa intreruperea anticonceptionalelor...Dar cum imi pot da seama daca este doar dereglare sau o posibila sarcina? Stiu ca si testul de sarcina iese relevant dupa 2 saptamani de sarcina parca..plus ca nu prea as vrea sa imi fac cate unul saptamanal, sa stau mereu cu grija lol

Mersi anticipat!

#2 2013-09-06 12:49:04

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Intrerupere marvelon

din moment ce ai avut contacte protejate, nu se pune problema de sarcina; da, e normal sa intarzie dupa ce renunti la pastile, acum nu ai ce face decat sa astepti, organismul isi va relua functiile normale dupa cateva saptamani.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2013-09-06 12:50:31

dana_25
New member
Inregistrat: 2011-03-30

Multumesc! O sa mai astept cam 7 zile si apoi daca tot nu vine cred ca o sa fac un test sa fiu sigura... stiu ca teoretic nu trebuie sa imi fac griji, dar sunt destule cazuri care se trezesc cu copii dupa contacte protejate big_smile ...

#4 2013-09-06 12:55:31

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

cazurile alea "destule" sunt povesti; metodele contraceptive folosite corect nu dau gresi smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.