homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian

#1 2013-10-02 14:47:30

mihaela_rozz
Membru
Inregistrat: 2013-10-02

chist ovarian

Buna ziua,sunt noua pe aici si ma confrunt cu o problema si anume am renuntat de 6 luni la anticonceptionale la sfatul medicului ginecolog pentru a face un bebe si acum ca urmare a unor dureri mari sa mi se depisteze un chist pe ovarul stang destul de mare. mi sa recomandat tratament 30 de zile iar daca nu se retrage deloc va trebui operat.
Intrebarea mea este nu mi sa spus cum sa iau anticonceptionalele?

#2 2013-10-02 15:07:54

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: chist ovarian

le iei din prima zi de menstruatie, cate o pastila pe zi, relativ la aceeasi ora (ar fi bine sa-ti stabilesti un interval orar in care sa iei pastila - de ex. intre 16-17 daca nu poti s-o iei la ora fixa).
daca incepi folia in oricare alta zi, va trebui sa folosesti prezervativul ca metoda contraceptiva in primele 7 zile; de asemenea, daca te bazezi pe efectul contraceptiv al anticonceptionalelor, trebuie sa fii atenta sa nu bei ceai de sunatoare, sa iei suplimente care contin sunatoare sau gref, sa te protejezi suplimentar daca iei antibiotice, daca vomiti sau ai diaree.

referitor la intrebarea de dincolo, da, dupa incetarea tratamentului e posibil ca respectivul chist sa reapara.

daca se ajunge la operatie nu trebuie sa-ti fie teama, de obicei se face laparoscopic, recuperarea e rapida.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.