homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Problema anticonceptionale artizia

#1 2013-11-13 16:29:03

mdiana0207
New member
Inregistrat: 2013-11-13

problema anticonceptionale artizia

buna fetelor,
am si eu o nelamurire..si as dori un sfat daca se poate..
iau anticonceptionale artizia de 7 luni (la recomandarea medicului de la cabinetul de planning) in care nu am avut absolut nicio problema (in afara primei lunii cand in primele 2 saptamani am avut probleme cu spottingul)..astazi urmeaza sa iau ultima pastila din folia curenta.
problema mea este ca de vreo 4-5 zile mi-a aparut un usor spotting, care astazi a si crescut un pic cantitativ..din cate stiu si am citit si aici pe forum nu este in regula cand apare acest fenomen (exceptand primele 3 luni de administrare)..am si o usoara senzatie de discomfort similara celei de inainte de menstruatie..mentionez ca am luat pastilele corect..am intarziat cu o pastila acum 8 zile (am uitat sa o iau la ora 7 seara cum o iau deobicei, si am luat-o la 10 seara cand mi-am amintit..fiind vorba de 3 ore intarziere, nu cred ca e vreo problema)
problema este ca acum nu stiu ce sa fac..sa incep dupa pauza de 7 zile o noua folie de artizia in ideea ca poate este o intamplare izolata problema de luna aceasta cu spottingul?..sau mai bine sa merg la cabinet sa le schimb deja?  nustiu
mentionez ca am fost racita acum vreo 3 saptamani si am luat vreo 3 zile cate 1-2 pliculet de coldrex si apoi inca vreo 4 zile sirop de tuse, plantusin (era natural si nu aparea nimic in compozitia lui care sa compromita efectul anticonceptionalelor)..poate sa fi avut raceala si tratamentul vreo legatura cu ce patesc acum?  nustiu  si as mai vrea sa stiu daca sunt protejata in continuare chiar daca a aparut acest spotting, ca sa nu fac vreo prostie  bang (sunt confuza in acest sens...am auzit din unele parti ca e semn ca nu mai e eficienta protectia, in alte parti ca protectia se mentine)
va multumesc frumos  smile

#2 2013-11-13 16:43:00

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: problema anticonceptionale artizia

eu zic sa mai astepti o luna si vezi daca se intampla la fel, uneori poate aparea spotting izolat fara vreo cauza anume
cu siguranta nu s-a pierdut protectia, stai linistita

#3 2013-11-13 16:48:02

mdiana0207
New member

merci frumos pentru raspuns smile

#4 2013-12-07 22:08:25

mdiana0207
New member

aparent scenariul de luna trecuta se repeta. presupun ca nu mai are sens sa sper ca e un episod trecator? ar trebui sa merg din nou la cabinet la planning nu?
mi se pare totusi ciudat ca dupa mai putin de un an sa nu mi se mai potriveasca aceste anticonceptionale :-?

#5 2013-12-08 19:48:42

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mdiana0207 a scris:

aparent scenariul de luna trecuta se repeta. presupun ca nu mai are sens sa sper ca e un episod trecator? ar trebui sa merg din nou la cabinet la planning nu?
mi se pare totusi ciudat ca dupa mai putin de un an sa nu mi se mai potriveasca aceste anticonceptionale :-?

Nu e vorba ca nu ti se potrivesc pastilele. Din pacate insa, fenomenul pe care il descri tu poate aparea, pe seama atrofiei relativ bruste de endometru, datorata compozitiei cu estrogeni putini. Daca schimbi pastilele se rezolva.....oricum, nu e motiv de ingrijorare, e doar neplacut

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2013-12-09 08:49:15

mdiana0207
New member

multumesc mult pentru raspuns smile

#7 2013-12-10 00:17:47

mdiana0207
New member

mda...nu ma pot abtine sa nu povestesc cum a decurs vizita la cabinetul de planning..
m-am dus, i-am explicat doamnei doctor care este problema..m-a intrebat daca am urmat vreun tratament inainte sa imi apara sangerarea...i-am explicat ca nu..ca luna trecuta am fost putin racita dar oricum sangerarea nu a aparut la cateva zile dupa ce am luat cele 2 pliculete de coldrex ci la cateva saptamani..si ca oricum luna asta nu am inghitit absolut nicio pastila in afara de anticonceptionale..
in fine...a inceput sa imi explice ca a mai intalnit fenomenul asta...ca e posibil sa fie nevoie de o doza mai mare de estrogen..
si dupa aceea imi spune frumos ca nu ar vrea sa mi le schimbe inca...ca ea zice sa fac o pauza de o luna dupa care sa reincep tratamentul ca "poate dupa aceea nu o sa mai am problema asta"
cu alte cuvinte...mi-a zis sa mai iau o luna acum ca sa nu fac pauza taman de sarbatori...dupa care sa fac o pauza de o luna...dupa care sa vedem ce se intampla...si daca pana in a treia luna de utilizare dupa pauza nu se regleaza problema gasim alta solutie (presupun ca inseamna ca imi va recomanda alte anticonceptionale)
sunt inca intr-o stare perplex...si sunt foarte sceptica cu privire la rezultatul acestei incercari...sunt curioasa daca ati mai auzit de metoda asta si daca are vreo sansa de reusita..
mi-e teama ca o sa imi chinui organismul de pomana cu "uite hormonu, nu e hormonu"

#8 2013-12-12 14:28:37

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

eu stiu ca orice efect advers ca si spottingul poate sa apara in primele 3 luni maxim dupa care se regleaza in mod normal. numai daca chiar nu-ti sunt potrivite, sa mai apara. deci nu este absurda cu ce ti-a propus. nu sunt de acord cu pauza insa, in care te poti trezi cu surprize, ca daca voiati prezervativ probabil nu luai pastile... adevarul e ca nu exista o analiza, o formula magica sa-i spuna medicului ce sa-ti dea, mai mult incearca in functie de anumite intrebari care poate nu par importante, si vede ce ti se potriveste. daca nu, le schimba. putina rabdare smile

#9 2013-12-12 15:58:02

mdiana0207
New member

problema mea e ca "putina rabdare" in contextul a ceea ce mi-a propus doamna doctor cu pauza si etc inseamna nici mai mult nici mai putin de 4 luni de zile..o luna pauza si inca 3 luni perioada de readaptare...si ma intreb cat de mult merita efortul asta, cand nu stiu daca chiar exista sanse ca incecarea pe care mi-a propus-o (pauza, etc) sa si dea roade..plus ca si eu stiu ca nu e recomandat sa faci pauze(mai ales asa scurte si dupa doar 8 luni) ..mai mult de asta am postat cum a decurs vizita la cabinet, in ideea ca cineva imi poate da un sfat daca sa fac asta sau sa insist mai degraba sa mi le schimbe...sau daca a mai patit cineva ceva similar
altfel na...am rabdare lol asta e..doar ca e foarte neplacut sa te chinui ca femeie o saptamana jumate cu tampoane si tot tacamul pe luna.. sad

#10 2013-12-12 16:14:42

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

eu am avut spotting o luna intreaga. n-am murit tongue eu cred ca trebuia sa-i spui pe loc ca nu ai vrea pauza, sa discutati. sau mai fa-i o vizita. in locul tau as lua fara pauza de o luna, pana se fac 3 luni sa vad daca se duce sau nu, si daca nu, sa insist sa mi le schimbe, explicand ca nu ai vrut sa risti cu pauza.

Ultima oara a fost editat de eph (2013-12-12 16:15:18)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.