homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Este necesar escapelle? As dori un raspuns de la doctoressa

#1 2014-02-03 00:50:05

punks not dead
New member
Inregistrat: 2011-05-08

Este necesar escapelle? As dori un raspuns de la doctoressa

Buna seara. Astazi, pe data de 2.02.2014 pe la ora 21 aproximativ am avut contact sexual cu prietenul meu, in urma caruia a ejaculat.Mentionez ca sunt in a 17-a zi dupa menstruatie. Eu iau anticonceptionale Karissa la ora 7 30 8 dimineata...dar astazi am uitat, si am observat abia cand am ajuns acasa cand am luat pastila care trebuia sa o iau de dimineata. Asta pe la ora 23 30. Acum am urmatoarele intrebari:
  - este necesar sa iau escapelle, avand in vedere faptul ca desi au trecut mai mult de 12 ore, nu e depasit acest interval prea mult
  - daca iau escapelle, ce fac cu pastilutele mele de Karissa..le iau in continuare normal?
  - acum daca nu am luat o pastila la ora la care trebuia, chiar daca la iau corect pe urmatoarele, este necesara o protectie suplimentara de 7 zile cel mai probabil nu?
  - daca iau escapelle stiu ca este posibil sa imi apara o menstruatie falsa. Daca apare, in ce cantitati este?
  - in legatura cu menstruatia mea normala...in general imi vine in a treia zi de pauza...trebuie sa ma astept la dereglari in cazul in care iau escapelle? Va multumesc anticipat

#2 2014-02-03 01:32:09

punks not dead
New member

Re: Este necesar escapelle? As dori un raspuns de la doctoressa

A si acum am citit in prospect ca nu ar fi trebuit sa iau pastila de pe 2. 02 daca am intarziat 12 ore, ci sa iau normal urmatoarea zi dar sa ma protejez suplimentar 7 zile. E vreun risc daca am luat-o si am luat-o si pe cea de a doua zi? De supradoza sau ceva de genul

Ultima oara a fost editat de punks not dead (2014-02-03 08:34:04)

#3 2014-02-03 14:43:45

punks not dead
New member

Stiu ca am scris ca as dori un raspuns de la doctoressa dar poate oricine sa isi dea cu parerea

#4 2014-02-03 14:48:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

- nu trebuie sa iei escapelle
- iei pastilele normal si te protejezi suplimentar 7 zile (=7 pastile luate corect de acum incolo)
- nu ai de ce sa te astepti la dereglari

#5 2014-02-03 14:53:02

punks not dead
New member

multumesc mult de raspuns, desi acum deja am luat pentru ca mi-a fost teama. Am luat-o la 8 dimineata si nu am avut nici greata nici varsaturi. La acea sangerare, avand in vedere ca iau AC, e adevarat ca ar trebui sa ma astept mai putin?
   Si inca ceva...daca imi intarzie menstruatia si nu imi vine in pauza de 7 zile datorita pastilutei, ce fac cu noua folie? O incep normal si astept sa imi vina asa sau daca o incep inseamna ca nu voi mai avea menstruatie in acea luna?

Publicitate

loading...

#6 2014-02-03 14:56:56

heimdall
Diamond member

sangerarea poate sa apara sau nu, nu e o regula
incepi o noua folie oricum, dar o sa vina

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-02-03 14:57:07)

#7 2014-02-03 14:58:57

punks not dead
New member

Multumesc mult de raspuns.

#8 2014-02-11 07:34:42

punks not dead
New member

Buna. Revin si eu cu o intrebare. Am luat escapelle pe data de 3, si nu am avut niciun efect secundat decat o mica stare de greata care e posibil sa fi fost autoindusa. Nu am avut acea sangerare insa de vineri ma simt extrem de obosita, oricat as dormi parca nu e suficient. E adevarat ca sunt in sesiune si invat dar examenul ce urmeaza nu ma streseaza. A fost stresant cel de saptamana trecuta dar atunci nu am fost obosita. Totodata, am sanii putin umflati, dar nedurerosi, si gambele uneori imi dau senzatia ca ma strang. Sa fie toate aceste simptome efecte ale escapelle? Sau ar trebui sa imi fac griji ca fac parte din acel procent mic la care escapelle nu functioneaza?
   A si inca o intrebare...eu anticonceptionalele le folosesc doar in scop contraceptiv si prietenul meu sta acasa cateva luni pe fiind plecat 3 4 luni. E ok daca iau pastilele doar cand sta el acasa...ma opresc cand pleaca...si cand vine incep sa le iau iar sau e bine sa le iau in continuare chiar daca e plecat ca sa pastrez nivelul hormonal creat de ele?

Ultima oara a fost editat de punks not dead (2014-02-11 07:39:15)

#9 2014-02-11 13:09:52

heimdall
Diamond member

oricum l-ai luat degeaba, deci nu se pune problema de functionat
unele simptome pot fi de la el - tensiunea in sani, altele nu
nu are sens sa iei AC cu pauze, mai rau iti dai organismul peste cap... ia-le in continuare

#10 2014-02-11 14:13:33

punks not dead
New member

Am inteles in legatura cu AC. Dar totusi nu inteleg de ce zici ca am luat degeaba...am intarziat cu pastila mai mult de 12 ore teoretic exista un risc mic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.