homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovul copt sau folicul copt ?!

#1 2014-05-26 22:01:44

Deliaa88
New member
Inregistrat: 2014-03-18

Ovul copt sau folicul copt ?!

Buna seara ,

Astazi tocmai am facut o ecografie pelvina cu sonda transvaginala si mi`a atras atentia o chestie ... Mi-a spus dl. doctor ca as avea  un ovul copt sau un folicul copt si afirmase si ceva de faptul ca nu am ramas insarcinata . Exact cum s-a exprimat,nu`mi mai amintesc , D`oh  neutral , dar am cautat si pe net si nu m-am lamurit ce e cu ovulul sau foliculul copt si daca dansul se referea la faptul ca s-ar fi produs fecundatia dar procesul n`ar fi inaintat in evolutie .
Si tind sa leg asta de faptul ca iau anticonceptionale iar eu si prietenul meu ne`am permis sa ne " riscam " ...

Daca stie cineva sa ma scoata din ceata sa inteleg care e treaba , va rog lamuriti-ma !  kapitulation 
Poate am scris prostii dar e din cauza neinformarii , trebuie sa ma lumineze cineva neaparat !  buga
Multumesc ! hjarta

#2 2014-05-26 23:06:47

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Ovul copt sau folicul copt ?!

pot sa presupun (  nustiu  ) ca s-a referit la folicul matur. oricum nu conteaza, atata timp cat iei anticonceptionale ( corect) ovulatia nu se produce.

dansul se referea la faptul ca s-ar fi produs fecundatia dar procesul n`ar fi inaintat in evolutie

ma indoiesc ca s-a referit la asta.

in alta ordine de idei, tu de ce te-ai dus la echo? ce te nelinisteste?

#3 2014-05-26 23:33:11

Deliaa88
New member

Am prins o oferta pe fungroup.ro de analize complete si am zis ca ar fi bine sa le fac , incluzand si testul papanicolau .
La ecografie mi`a zis ca e totul ok , in "limitele" normale , colul uterin perfect big_smile . Doar ca m`a nelinistit acea "poveste" si chiar as fi interesata sa aflu mai multe despre aceasta , daca poate cineva sa`mi mai dea niste informatii . Cat despre AC mai uit cate o pastiluta si o iau a doua zi ... acum din cate imi amintesc , pastiluta uitata am luat`o si dupa cele 12 ore , de aceea , nu stiu cat de corect le`am luat ...

Sper sa aflu mai multe , chiar ma face si mai curioasa faptul ca pe internet nu am gasit nimic mai mult decat ca ovulul copt ar fi ovulul matur , dar era in contextul reproducerii asistate , ceea ce nu e cazul meu .

Iti multumesc pt. raspuns , gargarita !  par

#4 2014-05-27 08:34:10

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

mai! tu nu iei pastilele corect! in cazul in care uiti o pastila si o iei DUPA ce trec 12 ore te protejezi suplimentar cu prezervativ sau o alta metoda de bariera pana cand inghiti corect 7 pastile suplimentare!

in cazul in care nu au trecut 12 ore de cand ai uitat-o nu e nevoie de protectie suplimentara!

Nu le mai uita mai mult de 12 ore ca poti ramane insarcinata!

Daca nu te poti organiza sa le iei (eu imi pun telefonul sa sune zilnic la ora la care le iau) incearca alta metoda: plasture, inel vaginal ... mergi si vorbeste cu un medic de planning si te va indruma smile

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#5 2014-05-27 09:59:12

Deliaa88
New member

Multumesc ciresica!

Acel ovul copt poate avea legatura cu pastiluta luata dpa 12 ore ? cesafac

Publicitate

loading...

#6 2014-05-27 12:58:23

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

poate avea dar se poate si sa nu aiba. foliculii se dezvolta si sub AC, atata doar ca nu mai elibereaza ovulul ( deci nu exista ovulatie, nu exista sanse de sarcina).
ce trebuie sa retii tu este ca anticonceptionalele se iau la aproximativ aceeasi ora. daca uiti o pastila sau sau intarzii mai mult de 12 ore, te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastile consecutive.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.