homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sunt protejata de Cerazette?

#1 2014-12-18 10:20:00

marina marinescu
New member
Inregistrat: 2013-07-26

Sunt protejata de Cerazette?

Buna ziua,

Am si eu o ?nelamurire? mai mare.
In data de 18 dimineata mi-a venit menstruatia. Doream sa incep un tratament cu anticonceptionale (am fost la medic si mi-a recomandat Cerazette) asa ca in seara de 18 am luat prima pastiluta.
In data de 19 am avut un raport sexual care pana la urma a iesit neprotejat, in sensul ca a pe jumatate a ejaculat in vagin. O alta problema ar mai fi ca a doua pastila am luat-o cu o intarziere de 3 ore.
Am tot cautat informatii pe internet sa vad care sunt riscurile si am citit ca ar putea aparea o ovulatie si peste menstruatie. Sanse mici dar exista. Asa ca aseara (20 dec) si acum  am facut cate un test de ovulatie. La ambele a aparut si liniuta de test colorata roz, insa nu atat de puternic ca si cea de test, ceea ce m-a speriat.

Intrebarea mea ar fi daca am fost protejata dupa 2 pastile de Cerazette (mai ales ca a doua a fost luata cu intarziere) ?

Cerazette-ul influenteaza nivelul LH?
Oare sa iau un Postinor, un Escapelle? Chiar nu as vrea sa am surprize...
Oare ma poate ajuta cineva cu un sfat? Doctoressa sau oricine are informatii in privinta asta...

#2 2014-12-18 10:24:33

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Sunt protejata de Cerazette?

1. daca le-ai luat din prima zi de menstruatie ai fost protejata de la prima pastila
2. daca ai intarziat mai putin de 12 ore cu pastila se pastreaza protectia
3. ca testul de ovulatie sa fie pozitiv, linia de test trebuie sa fie mai intensa decat cea de control, deci ale tale erau negative

#3 2014-12-18 10:43:27

marina marinescu
New member

Deci nu e cazul de Postinor?!? Nu m-as infunda suplimentar cu hormoni, dar nici o sarcina nu vreau si de aceea sunt stresata.
In trecut am mai luat Yasmin...Acum am citit despre Cerazette si mi se parea ca e mai slab, fiind doar un hormon, in concentratie mica. Si aveam impresia ca trebuie luat neaparat la aceeasi ora, caci alfel nu mai e eficient. Si in plus ma stresa faptul ca nu aveam inca 7 pastile administrate, ca sa fiu sigura....

Eu am luat pastila din prima zi, insa la vreo 13 ore dupa ce a aparut sangerarea (adica sangerarea a aparut dimineata, iar eu am luat prima pastila seara, tarziu). E ok?

Iti multumesc pentru ajutor!

#4 2014-12-18 11:01:03

heimdall
Diamond member

nu, nu e deloc cazul de postinor
dar ai contraindicatie la AC combinate de iei numai cu progesteron ? nu exista "mai slab", AC doar cu progesteron sunt indicate in anumite situatii speciale (alaptare, cand nu poti lua estrogen...)

e ok cum le-ai luat

#5 2014-12-18 11:20:24

marina marinescu
New member

Ar fi o contraindicatie in sensul ca am mastopatie fibrochistica. Am luat Yasmin, dar am avut dureri foarte mari si mi s-au inflamat si ganglionii axiali. Apoi am incercat, tot la recomandarea medicului, Karissa insa a fost tot la fel plus un spotting ce a tinut aproape o luna si atunci l-am intrerupt.
De data asta incerc Cerazette sa vedem cum e, ca altfel cu toate metodele de contraceptie alternative stau stresata luna de luna.
Acum m-au speriat testele de ovulatie. Ma gandeam ca ar trebui sa iasa perfect negative (adica fara a doua linie, indiferent cat de intens colorata e).
Din ce am citit am inteles ca progesteronul ar trebui sa inhibe total ovulatia, deci logic ar fi ca hormonul luteinizant sa scada drastic. Si totusi mie imi apare o a doua linie roz, de unde deduc ca exista LH intr-o cantitate considerabila..... E normal ca organismul meu sa mai secrete LH daca iau progesteron?!? Asta nu inteleg...

Publicitate

loading...

#6 2014-12-18 11:30:26

heimdall
Diamond member

iti mai spun inca o data ca asa arata negative fiind, nu conteaza cat de roz e linia de test atata timp cat nu e mai intensa decat cea de control si oricum nu prea te poti baza pe testele astea, nu-ti mai face probleme degeaba
mai ales ca ai luat pastilele corect
si oricum e imposibil sa ovulezi in ziua 2

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-12-18 11:31:03)

#7 2014-12-18 11:38:42

marina marinescu
New member

OK!
Iti multumesc din suflet pentru raspunsuri!
M-am mai linistit!

#8 2014-12-18 11:40:36

heimdall
Diamond member

cu placere  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.