homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mentruatia peste sarcina poate fi asa indelungata?

#1 2015-02-18 14:17:50

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

mentruatia peste sarcina poate fi asa indelungata?

am avut un conctact neprotejat cu iubitul luna trecuta, desi am fost atenti. menstra a venit exact la timp, a tinut 7 zile (ca de obicei), cu dureri foarte mari in primele zile (tot ca de obicei) si cu cheaguri, abundenta pana in ultima zi... totusi am un feeling ca ceva e off. mentionez ca e posibil sa am niste dereglari hormonale, mi-au aparut multe cosuri in ultimele luni.. dar, e posibil sa fiu insarcinata in conditiile astea? am inteles ca menstruatia peste sarcina tine doar cateva zile si are un altfel de consistenta, ori a mea a fost 7 zile si totul s-a desfasurat normal...

#2 2015-02-18 14:20:01

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: mentruatia peste sarcina poate fi asa indelungata?

de ce nu faci un test ca sa te linistesti ?

#3 2015-02-18 17:18:01

Skylar
New member
Inregistrat: 2015-02-16

Banana Split a scris:

am avut un conctact neprotejat cu iubitul luna trecuta, desi am fost atenti. menstra a venit exact la timp, a tinut 7 zile (ca de obicei), cu dureri foarte mari in primele zile (tot ca de obicei) si cu cheaguri, abundenta pana in ultima zi... totusi am un feeling ca ceva e off. mentionez ca e posibil sa am niste dereglari hormonale, mi-au aparut multe cosuri in ultimele luni.. dar, e posibil sa fiu insarcinata in conditiile astea? am inteles ca menstruatia peste sarcina tine doar cateva zile si are un altfel de consistenta, ori a mea a fost 7 zile si totul s-a desfasurat normal...

Eu stiu exact invers ca " menstra"  peste sarcina nu e atat de abundenta si nici cu  formatiuni d'estea chistice , de obisei in sarcina sangerarile astea pot fi de fapt sangerari date de o placenta praevia (sange curat roze ) sau de dezlipiri de placenta (cand sangele poate fi inchis la culoare daca stationeaza sub placenta) ori sangerari de la nivelul colului cand sunt ceva leziuni, stii si tu de la stagiul de OG . Fa un b-HCG , sunt laboratoare unde primesti in aceeasi zi rezultatul. Subiectiv eu cred ca nu e sarcina , dar fa un test sa te calmezi.

Be the best that you can be.

#4 2015-02-18 22:48:57

Banana Split
Sr. member

Skylar a scris:

Banana Split a scris:

Eu stiu exact invers ca " menstra"  peste sarcina nu e atat de abundenta si nici cu  formatiuni d'estea chistice , de obisei in sarcina sangerarile astea pot fi de fapt sangerari date de o placenta praevia (sange curat roze ) sau de dezlipiri de placenta (cand sangele poate fi inchis la culoare daca stationeaza sub placenta) ori sangerari de la nivelul colului cand sunt ceva leziuni, stii si tu de la stagiul de OG . Fa un b-HCG , sunt laboratoare unde primesti in aceeasi zi rezultatul. Subiectiv eu cred ca nu e sarcina , dar fa un test sa te calmezi.

de unde stii ca sunt la medicina?

#5 2015-02-18 23:01:56

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

fa un test normal, de urina, nu e cazul de b-hcg, avand in vedere timpul scurs.

si mai important decat orice altceva, nu mai face sex neprotejat. e singurul mod sa fii sanatoasa, ca asta e cel mai important.

si nu am raspuns la intrebarea ta: menstruatia peste sarcina nu este chiar cel mai comun lucru, desi noua tuturor ni se pare atunci cand incepem sa devenim prietene cu paranoia smile atunci cand apare, tinde sa nu fie abundenta. problemele hormonale, daca le suspectezi, investigheaza-le, cosurile nu sunt un criteriu de diagnostic neaparat.

sanatate!

Ultima oara a fost editat de moksha (2015-02-18 23:03:58)

Publicitate

loading...

#6 2015-02-18 23:45:34

Skylar
New member
Inregistrat: 2015-02-16

am vazut asta intr-un alt topic, oricum cand devenim pacienti atunci uitam tot ce am invatat si nu se mai aplica nicio teorie lol
Eu ziceam de b-HCG ca e cel mai sigur mod prin care afli daca esti sau nu, cel putin la mine testele de sarcina nu erau decat o noua problema : daca eu sunt aia 1% cu rezultat fals negativ . rotfl

Be the best that you can be.

#7 2015-02-19 00:08:58

Banana Split
Sr. member

lol nu m-am gandit niciodata la asta cu rezultatul fals pozitiv
multumesc fetelor pt sfaturi! foarte pertinente smile

#8 2015-03-02 20:23:11

endless
Membru
Inregistrat: 2015-03-02

Buna! Va deranjez si eu cu o problema similara cu cea de sus smile acum 2 saptamani si cateva zile am avut primul contact sexual protejat pana in momentul in care prezervativul a aluncat, dar a ramas cu inelul in afara vaginului, ideea este ca am asteptat si saptamana trecuta mi-a venit cm, ce-i drept cu vreo 2 zile mai devreme decat ma asteptam... si nu am observat schimbari majore, a fost la fel de abundent, iar acum sunt pe terminate (ziua 7),  ma ingrijoreaza faptul ca inca am sanii tari si putin mariti, dar fara sa fie sensibili. Azi am facut un test de sarcina minut ( ptr ca am tot auzit ca pot exista sangerari si dupa instalarea sarcinii), am asteptat 5 min si s-a colorat doar linia de control, nu si cea din zona de test, dar dupa vreo 2 ore m-am uitat de curiozitate si am observat ca a aparut o linie pala si mai groasa decat cea de control in dreptul zonei de test... e ca o umbra mai mult si de fiecare data imi chinui vederea ca sa o disting. intrebare: exista posibilitatea sa fie pozitiv testul sau este asa numita linie de uscare? astept parerile voastre, multumesc anticipat

#9 2015-03-02 20:25:46

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Scrie si pe test ca orice linie aparuta dupa perioada indicata (5-10 min in functie de test) e irelevanta

#10 2015-03-02 20:39:08

endless
Membru

Mda, am citit cu atentie si in prospectul acestui test era mentionat doar faptul ca se verifica dupa 5 minute, ma gandeam ca o data ce se usuca rezultatul e acelasi pe care l-am vazut dupa cele 5 min, nu ca ar exista posibilitatea sa se schimbe. Multumesc pentru raspuns.

#11 2015-03-02 20:56:31

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Nu, dupa 2 ore deja nu mai e relevant
Daca era pozitiv linia era roz si oricat de pala era nu te chinuiai sa o vezi, plus ca ai avut menstruatie normala, parerea mea e ca nu sunt motive de ingrijorare

#12 2015-03-02 21:58:01

endless
Membru

Asta incerc si eu sa-mi spun, ca e bine atat timp cat mi-a venit, doar ca ma enerveaza ca inca am sanii tensionati si parca din ce in ce mai tari mai ales ca sunt la sfarsit cand ei nu ar trebui sa mai fie asa...

#13 2015-03-02 23:39:33

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

endless a scris:

Asta incerc si eu sa-mi spun, ca e bine atat timp cat mi-a venit, doar ca ma enerveaza ca inca am sanii tensionati si parca din ce in ce mai tari mai ales ca sunt la sfarsit cand ei nu ar trebui sa mai fie asa...

Ai un test  negativ si ai avut si menstruatie. Incidentul cu prezervativul a fost nedorit si nefericit smile, picand inteleg chiar in perioada fertila, dar nu cred ca s-ar fi putut solda cu o sarcina, inelul ramanand afara.

Inteleg ca e primul tau contact sexual. Vreodata? Primul primul? Exista cascade hormonale asociate unui asemenea eveniment smile, ceea ce poate sa explice situatia sanilor.

Eu nu m-as ingrijora in locul tau. Daca totusi nu iti revii, mai fa un test peste vreo saptamana.

Succes!

#14 2015-03-03 14:38:58

endless
Membru

Da este primul, multumesc pentru raspuns! O sa astept sa vad ce se intampla, sper sa-mi revin.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.