homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre Siofor-pro sau contra?

#1 2015-03-15 22:30:30

IuliaB
New member
Inregistrat: 2010-10-26

Despre Siofor-pro sau contra?

Am aproape 22 de ani si inca de la varsta de 14 ani ma confrunt cu o foarte mare problema pt mine si anume:ovare micropolichistice.De la 14 ani merg regulat la doctor adica din 3 in 3 luni sau din 6 in 6 luni sau o data pe an,in functie de recomandare,imi fac toate analizele,respect tratamentul si tot ce imi spune dna dr,insa problema mea nu se rezolva. Din 2011 merg pe mana unei alte doctorite pt ca am dorit sa aflu si parerea unui alt dr.Problema a ramas aceeasi:daca opresc anticonceptionalele nu apare menstruatia sau in cel mai bun caz apare in prima luna,iar dupa aceea pauza,iar analizele facute in lipsa ac arata ca nu ovulez.Asta a fost si cauza pt care am ajuns la 14 ani la dr,deoarece aveam menstruatie cam de 2 ori max pe an si acnee.Specific ca nu am probleme de greutate,nu am probleme cu tiroida sau cu glanda hipofiza si de aceea nimeni pana acum nu a reusit sa imi spuna ce nu functioneaza normal in organismul meu. In fine..mai nou dna dr mi-a propus un nou tratament     sub forma de "vedem cum o sa fie",adica: pe langa belara de cateva luni am inceput sa iau siofor de 1000 mg.Primele luni am luat doua jumatati pe zi adica dimineata si seara,iar din iulie anul trecut iau 3 jumatati pe zi adica dimineata,pranz si seara.Dna dr mi-a spus sa incercam metoda cu siofor pt ca ovarele sa dezvolte imunitate la insulina,deoarece eu am testosteronul marit si prin administrarea de ac il pot tine sub control.Vreau sa stiu daca cineva a mai incercat aceasta metoda si daca a dat rezultate bune sau daca exista anumite riscuri din cauza sioforului.Astept cu nerabdare raspunsuri. Va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa mai cred sau la ce dr sa mai merg. Multumesc.

Ultima oara a fost editat de IuliaB (2015-03-15 22:32:10)

#2 2015-03-18 17:27:48

IuliaB
New member

Re: Despre Siofor-pro sau contra?

Nici macar un raspuns,va rog...?

#3 2015-03-21 08:10:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

IuliaB a scris:

Nici macar un raspuns,va rog...?

Iulia, aparent nu ai ovare micropolichistice(cum zici) ci SOPC. Acesta presupune testosteron mare, intoleranta la glucoza, hiperinsulinemie. Acestei hiperinsulinemii i se adreseaza Siofor. Ea, cel mai adesea este de vina pentru lipsa ovulatiei.Insa Siofor nu scade testosteronul si nu face ca ovarele sa dezvolte imunitate la nimic ci amelioreaza actiunea insulinei, permitind aparitia ovulatiei. Este un tratament eficient al SOPC, care nu vindeca insa ci doar amelioreaza simptomatologia. Asta deoarece SOPC nu se poate vindeca ci doar tine sub control

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2015-03-31 20:08:43

IuliaB
New member

Da,imi cer scuze,diagnosticul este SOPC,dar avand in cap prea multe idei am uitat sa scriu corect.Ma bucur ca m-ati lamurit pt ca dna dr nu mi-a explicat foarte detaliat de ce iau siofor,eu fiind in dubii m-am apucat sa citesc pe internet si nu am gasit un raspuns concret sau vreo discutie pe tema asta.Am gasit numai ceva legat de faptul ca daca as avea testosteronul marit si nu as trata problema exista un risc crescut sa fac diabet.Pt mine este foarte neplacut sa stiu ca acest sindrom nu se vindeca..as vrea sa fiu normala si ca menstruatia sa nu mai depinda de ac.Va multumesc frumos pt raspuns.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.