homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ventriculi laterali asimetrici 4.5 mm vs. 11.9 mm


#1 2017-02-07 15:36:55

dizzybee
Membru
Inregistrat: 2017-02-07
Mesaje: 1

Ventriculi laterali asimetrici 4.5 mm vs. 11.9 mm

Salut! sad  Am tot cautat pe forum aici insa nu am gasit un subiect similar.
Am 29 ani, prima sarcina. In saptamana 22 am fost la eco morfologica si dr. a constat ca exista o asimetrie intre ventriculii laterali - de 6.3 si 9.5 , mi-a spus ca nu e nici un motiv de ingrijorare, si ca abia dupa 12 mm ar trebui sa ne punem probleme, intre 10 mm si 12 mm fiind un borderline. (de atentie).
Ei bine, am fost acum in saptamana 25 la eco din nou si unul avea 4.8 mm iar celalalt 11.9 , ceea ce e fix la limita. bang  Dr. a incercat sa vorbeasca in asa fel incat sa nu ne panicam, insa se vedea clar ca si ea era putin ingrijjorata. A spus ca a mai avut copii asa, si ventriculii au revenit la normal. Ideea e ca am facut toate testele de anatomie, genetice, etc. si nu am avut nici o problema pana acum, mi-a spus de 3 ori ca nu-si da seama care ar fi cauza si sa vin in 7 zile la control din nou. Daca va creste in continuare, facem amniocenteza si RMN. Mai mult nu mi-a zis, probabil ca sa nu ne sperie.
Insa, as vrea sa stiu la ce sa ma astept si pe internet recunosc ca nu am gasit mare lucru...si speram sa aflu de la alte mamici care au trecut prin asa ceva si ce au putut face.

1. stie cineva vreun procent , cat de mari sunt sansele sa creasca peste 12 mm?
2. inteleg ca poate fi diagnosticat cu hidrocefalie....Hidrocefalia este asociata cu un handicap, sau dizabilitati ale copilului? in caz ca da, care sunt sansele sa dezvolte asa ceva daca ventriculul ramane intre 12 mm - 15 mm?
3. as vrea sa mai aud o a doua parere...stiti vreun doctor bun sa zicem specializat pe riscurile cerebrale, in Bucuresti?
4. inteleg ca ar fi posibila o operatie intrauterina ? Stie  cineva mai multe detalii despre asta, si unde as putea sa fac asa ceva, (si sa fie de incredere) in caz ca va fi nevoie?
5. ce putem face noi ca mamici in timpul asta? Ajuta muzica , pozitia in care stau? Incerc sa-i vin in ajutor in orice mod posibil......Nu vreau sa ma simt asa neputincioasa  supa  grater

Voi ce-ati facut? Cum ati procedat? Sotul meu deja e panicat maxim si se gandeste ca e posibil sa facem avort, tocmai din cauza asa zisei hidrocefalii , si eu din ce am citit sunt rare cazurile care cand chiar sunt probleme majjore....

Offline

 #2 2017-02-13 09:52:45

just_me29
Hero member
Inregistrat: 2013-02-24
Mesaje: 2074

Re: Ventriculi laterali asimetrici 4.5 mm vs. 11.9 mm

Buna, in primul rand iti doresc sanatate la bebe. nu stiu prea multe despre ventriculi, intamplator in timpul sarcinii am citit despre ei si am inteles ca marea majorite se remit in timpul sarcinii si copilul se naste sanatos. hidrocefalia nu este o boala chiar usoara si iti doresc sa nu cunosti partea asta. tu poti sa ajuti pe bebe incercand sa stai cat mai linistita ca sa nu-ti creasca tensiunea si sa faci si alte probleme. in bucuresti, la regina maria este dr. hadi specializat pe sarcini cu patologii, care are la active operatii intrauterine cu salvarea copilului, cazuri disperate. incearca sa ajungi la el pt un diagnostic clar. multa sanatate.

https://www.reginamaria.ro/medici/dr-rahimian-hadi

Ultima oara a fost editat de just_me29 (2017-02-13 09:54:13)


Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.