homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examen microscopic - posibila problema


#1 2019-03-18 15:01:44

JosephineTim
New member
Inregistrat: 2015-09-01
Mesaje: 34

Examen microscopic - posibila problema

Hello,

Am efectuat examenul microscopic pe frotiu, cultura din secretia vaginala si cultura din secretia de col. Acum doua luni rezultatul a mentionat: rari coci gram pozitivi, rari lactobacili  la examenul microscopic, dar nu s-a dezvoltat nimic la nici una dintre culturi. Am efectuat un tratament cu lactobacili pentru stabilizarea florei si am efectuat zilele acestea un nou set de analize. Din nou, nu s-a dezvoltat nimic la cultura, insa acum s-au gasit rari bacili gram negativi pe langa flora lactobacilara frecventa.

Din momentul ce la culturi nu s-a dezvoltat nimic, medicul considera ca totul este in regula, dar as dori sa stiu, este normal ca la examenul microscopic sa am acele diferite 'specimente' identificate (o data coci, alta data bacili...)? Ce ar putea fi si de ce ar fi acolo daca in cultura nu se dezvolta...? In trecut examenul microscopic indica doar lactobacilii. Este normal?

Mentionez ca am efectuat testele la Synevo, deoarece nu am incredere in alte laboratoare.

Multumesc anticipat.

Rezultat:
Celule epiteliale poligonale  - relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde - rare
Celule cu aspect de "clue cell" - absente
Leucocite - rare
Hematii - absente
Trichomonas vaginalis - absent
Levuri - absente
Flora bacteriana- Frecventa flora lactobacilara. Rari bacili Gram negativi.

Cultura fungi
Pe mediul Sabouraud - nu s-au dezvoltat colonii de Candida spp.

Cultura din secretii vaginale
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius (Neisseria gonorrhoeae, Streptococcus agalactiae, Enterococcus spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae).

   
Cultura secretie col uterin
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius (Neisseria gonorrhoeae, Streptococcus agalactiae, Enterococcus spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae).

Rezultatul de acum doua luni era identic, insa in loc de Rari bacili Gram negativi erau Rari coci gram pozitivi, izolati si in perechi.

Ultima oara a fost editat de JosephineTim (2019-03-18 15:07:16)

Offline

 #2 2019-03-18 15:23:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137396

Re: Examen microscopic - posibila problema

e normal rezultatul, vaginul si colul nu sunt sterile, pot exista diverse bacterii, insa atata timp cat ele sunt rare si leucocitele la fel inseamna ca nu e vorba de o infectie, nu ai de ce sa-ti faci probleme

Online

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.