homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa menstruatiei dupa chiuretaj


#1 2019-04-30 02:46:44

Sufle
Membru
Inregistrat: 2019-04-30
Mesaje: 0

Lipsa menstruatiei dupa chiuretaj

Buna seara, as dori parerea unui doctor sau a unor femei care au trecut prin asa ceva. Am luat anticonceptionale Logest multi ani la rand si cand eu si sotul ne-am hotarat ca vrem un copil le-am oprit si ne-am protejat 4 luni apoi in a 5-a luna am ramas insarcinata din prima. Fericire mare, analize la zi... controale peste controale... mentionez ca am 34 de ani si de aceea am facut toate analizele recomandate de doctor. La ultimul control sarcina avea 6 saptanani si ii batea inimioara apoi peste 4 saptamani urma sa fac Dublu Test. Dar dupa 3 saptamani am avut o sangerare maronie si m-am dus la urgenta la eco si mi-a spus ca sarcina era oprită din evoluția la 8 saptamani (in momentul acela ar fii trebuit sa am 11 saptamani). Deci organismul meu nu a eliminat sarcina! La recomandarea medicului a doua zi mi-a facut chiuretaj.  Dupa chiuretaj mi-a prescris antibiotic si Arthotec. Dupa 3 zile in care nu mai eliminasem nimic ma simteam destul de rau, aveam o presiune in zona inghinala ca simteam ca o sa explodez ... la eco s-au vazut chiaguri de sange in uter care nu se eliminau datorita colului care era foarte inchis si nu le dadea voie. Eu continuam sa iau antibiotic si Arthotec si mi s-a dat si Cytotec ca sa se deschida colul. Nu a avut nici un efect si mi s-a recomandat al 2-lea chiuretaj pentru a scoate chiagurile din uter.
Dupa al 2-lea chiuretaj, la 4 zile dupa primul chiuretaj doctorul mi-a spus ca nu-mi mai da nici un medicament... doar antibiotic, deoarece se pare ca colul meu s-a inchis inexplicabil de la Arthotec. Dupa cateva zile la eco se mai vedea un chiag mic de sange in uter iar la eco-ul de la 2 saptamani nu mai era nimic,  uterul era gol.... sangerasem intre timp si l-am eliminat.
Azi se fac 6 saptamani de la primul chiuretaj si nu mi-a venit inca menstruatia!!! Doctorul imi spune sa mai astept o saptamani si apoi sa fac niste analize de sange : Fsh, LH, Estradiol...
Zilele trecute am avut crampe ca atunci cand imi vine ciclul dar fara sangerare.. doar un firicel maroniu... foarte putin, cat o unghie.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Mi-am cam pierdut încrederea în doctorul meu... se da Arthotec in cazuri de genul acesta?... tot ma macina gandul ca am ajuns la al 2-le chiuretaj din cauza ca mi-a dar Arthotec. 
Si cu menstruatia ce sa dac... sa astept?... ne dorim in continuare un bebeluș  si as vrea sa nu am complicatii ...
Si ultima apasare... ce analize sa fac ca sa nu se mai repete istoria adica pentru urmatoarea sarcina sa ajut sa nu se mai opreasca din evoluție.
Va multumesc!

Offline

 #2 2019-04-30 10:37:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Lipsa menstruatiei dupa chiuretaj

e normal sa mai intarzie menstruatia, dupa 2 chiuretaje endometrul e extrem de subtire, deci nu are ce sa se elimine la menstruatie, probabil ca nici nu ai ovulat atat de repede
poti merge sa faci o ecografie si iti va spune medicul daca mai dureaza pana vine menstruatia
iti poti face analizele de trombofilie, just in case, desi eu una nu cred ca toate sarcinile oprite in evolutie pot fi puse pe seama trombofiliei, dar ca sa acoperi si aceasta ipoteza

colul nu s-a inchis de la arthrotec, din ce mi s-a spus asa se intampla la femeile care sunt la prima sarcina

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.