homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col-13

#229 2008-01-10 20:12:43

liviana
New member
Inregistrat: 2008-01-04

Re: rana pe col

Doctoressa, cam asa zic si eu. Te rog lumineaza-ma, spune-mi exact ce intelegi prin "se poate recolta material bioptic si per-colposcop la o adica", sincer nu inteleg. Colposcopie am facut deja (tot la medicul meu), n-a recoltat nimic (am facut colposcopia la cabinet si nu in spital, poate din cauza asta)... Oricum, sfatul tau e sa repet si colposcopia eventual in alta parte?

Multumesc pentru raspuns, atat pentru acesta (sincer, sunt mai linistita; bineintels ca "cercetez" in continuare) cat si pentru cele care, sper eu, vor veni si in viitor!

#230 2008-01-10 20:27:25

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

daca dr tine neaparat sa iti faca biopsie din col nu e absolut necesar sa iti faca conizatie. daca vede ceva dubios la colposcopie iti poate face biopsie (care implica recoltarea unei portiuni mult mai mici decat la o conizatie) prin colposcop (aparatul cu care se face colposcopia). asta vroia sa spuna doctoressa.

mami de minuni hjarta

#231 2008-01-11 11:22:13

liviana
New member

A-haa... da, asa ma gandeam si eu (inainte sa fac colposcopia). Dupa ce am facut-o si am vazut ca nu recolteaza nimic... imi ramane sa sper ca n-a vazut nimic dubios. Gandul care ma framanta... e posibil sa nu fi recoltat fiindca nu avea posibilitatea? (din cauza colposcopului sau a faptului ca investigatia a fost facuta la cabinetul particular?) Nu stiu... Iar daca n-a vazut nimic dubios atunci de ce a zis sa fac conizatie? Hmmmmm...

#232 2008-01-11 16:06:21

pussy_cat
New member
Inregistrat: 2008-01-07

buna, am si eu o nelamurire...am facut tiparirea hpv, la proba adn hpv scrie negativ,dar mai scrie in partea dreapta a foii deasupra la valori normale :" valori in afara limitelor admise pt varsta si sexul respectiv". asa trebuie sa scrie pe toate analizele? sau ce e cu afirmatia aia? stie careva?

#233 2008-01-11 16:09:08

o'hara
Platinum member

ai warn pussy_cat. era de ajuns sa postezi intr-ul singur loc.

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#234 2008-01-11 16:43:24

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

liviana, diagnosticul de certitudine il pune doar biopsia.
de ce nu vrea el sa faca biopsie si zice ca e irelevanta insa se repede sa iti amputeze o portiune din col eu una nu am de unde sa stiu! nu imi suna bine insa si,repet, as merge sa mai fac si in alta parte si papanicolau si, la nevoie si colposcopia

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#235 2008-01-12 13:59:22

Ramona_gl
Sr. member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-08-29

Prezenta celulelor endocervicale si a leucocitelor indica prezenta unei cervicite?Iar absenta lor,faptul ca nu avem de-a face cu o cervicita?

#236 2008-01-13 17:04:18

Midna
New member
Inregistrat: 2007-10-05

Buna, problema mea e de felul urmator: in octombrie am facut o cauterizare ca urmare a unui test papanicolau "TBS inflamator, proces inflamator intens cu aflux leucocitar abundent, nespecific, absent atipii celulare" de grad II si a unei colposcopii. Dupa 2 luni doctora mi-a spus ca nu s-a vindecat, mi-a repetat coposcopia si papanicolau, au iesit la fel si a decis ca trebuie o interventie chirurgicala. Am schimbat doctorul si acesta mi-a facut o noua colposcopie unde a reiesit: "ZAA intensa cu puncte mozaic" si "ZAA palida", papanicolau urmeaza sa-l iau maine. Doctorul a decis ca e necesara o conizatie si mi-a spus ca stau linistita ca in momentul de fata totul e sub control si ca banuieste ca este HPV. Nu stiu ce sa fac, daca sa fac conizatia, sau sa mai merg si la un alt medic. Ma sperie ideea de a imi taia din col, imi trec o mie de ganduri, daca nu o sa mai pot face copii, daca o sa reapara iar o sa-mi taie din col? Poate cineva sa-mi dea un sfat?

#237 2008-01-14 09:37:08

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

salut , sunt o membra noua si ingrijorata. Anul trecut am fost la doctorul gincocolog pt. o scurgere vaginala, care imi producea mancarimi groznice. Doctorita mi-a spus ca am o rana pe col si trebuie sa o cauterizez, mi-a facut analize si nu a iesit nimic ingrijorator. Nu mi-a dat niciun fel de tratament, in consecinta nu am scapat de scurgeri, care nu au miros, dar erau deranjante. Am hotarat sa ma duc la alt medic mai renumit, care a confirmat prezenta ranei, insa a spus sa nu ma ingijorez, si ca nu poate fi vorba inca de cauterizare. A spus ca intai trebuie tratata scurgerea pt ca cel mai probabil ea este cauza aparitiei acestei rani. Mi-a dat tratament cu colposeptine, si scurgerea a inceput sa se reduca, am inceput sa iau apoi antibebe( janine) , si parca totul intrase in normal. Acum iar mi-a aparut scurgerea, nu asa abundenta ca in trecut asa ca m-am prezentat iarasi la doctor. Rana tot acolo e, si mi-a dat tratament cu macmiror, tratament care de altfel il face si prietenul meu, pentru ca am inteles ca se face de amanandoi. Iar l-am intrebat daca e grav, sau daca ar trebui sa imi fac griji, la care raspunsul a fost acelasi, nu. Am tot citit de aceste rani, toata lumea vb de cauterizare, doctorul insa nu mi-a pomenit pana acum de asa ceva... Ce sfat imi dati? Deja sunt ingrozita... sa cer alta parere? Ma gandesc ca stie el ce face....

Pupici la toti... si La MULTI ANI!!!

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#238 2008-01-14 09:43:34

o'hara
Platinum member

o analiza de secretie n-ai facut? tratamentele ti s-au dat din ochi?

mami de minuni hjarta

#239 2008-01-14 11:15:56

Al Pacino
Administrator

Ramona_gl, prezenta celulelor endocervicale nu indica cervicita....leucocitele indica inflamatie(care poate fi cervicita)

midna, pentru ca sa stai tu linistita, mai intreaba si un alt medic...insa ti-au spus deja 2 cam acelasi lucru...

#240 2008-01-14 11:30:10

liviana
New member

Buna tuturor, desi s-a scris intre timp si multumirile mele nu se "leaga" foarte bine de mesajele anterioare vreau totusi sa multumesc din suflet pentru raspunsuri, doctoressei si lui eu_vreau! Voi repeta analiza, sper sa ma edific. Multumesc inca o data! Tuturor, multa sanatate si multi pupici! Toate cele bune!

A! As vrea sa mai intreb de la ce vine TBS... (ce inseamna). Am mai cautat pe internet, insa nu am gasit. Multumesc!

Ultima oara a fost editat de liviana (2008-01-14 12:50:19)

#241 2008-01-14 13:29:46

o'hara
Platinum member

nu ai pt ce liviana.
nu stiu ce inseamna tbs dar daca mi-ai spune in ce context l-ai gasit poate m-oi dumiri si eu smile

mami de minuni hjarta

#242 2008-01-14 13:30:28

Midna
New member

Daca fac conizatia o sa mai pot avea copii? Si daca reapare iar o sa imi mai taie din col? ma intrebam daca nu exista o alternativa la aceasta conizatie, de exemplu ERAD.

#243 2008-01-14 14:08:31

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

analizele de secretie mi s-au facut si au iesit in ordine, cel putin asa a spus doctorul.

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#244 2008-01-14 17:08:14

Al Pacino
Administrator

Midna...ma tem ca despre alternative trebuie sa vorbesti cu medicul tau
da, vei mai putea face copii

#245 2008-01-14 17:22:30

Midna
New member

multumesc mult.

#246 2008-01-15 12:32:05

liviana
New member

Eu_vreau, TBS l-am gasit in acelasi context... pe buletinul meu de analiza - "... sugerand o leziune LG-SIL (TBS)" sau cam asa ceva. Sper sa nu ma insel acum cand scriu, scriu din memorie, dar am sa verific. In orice caz, asta e contextul. N-am reusit sa identific ce inseamna TBS - si am vazut ca si alte fete au scris aici, citand de pe buletine de analize despre aceste initiale - ca sa spun asa.

Midna, sper sa nu spun prostii!! S-ar putea ca medicul tau sa fi inteles prin conizatie "rezectie" (care e totuna cu ERAD?). Asa am patit si eu, el scrisese conizatie, eu am citit pe internet si am inteles ca e o amputare de col, am inceput sa tremur si am sunat-o pe asistenta, credeam ca fac infarct. Ea mi-a explicat ca e vorba de fapt de rezectie, ca amputarea de col e altceva si nu ar fi cazul meu in nici un caz. Nu stiu de ce folosesc termenii astia asa amestecati... Mai bine incearca sa iei legatura cu doctorul tau, eu cred sincer ca de rezectie vorbea (o razuire a "suprafetei" colului, acolo unde e leziunea); intreaba-l exact ce-a vrut sa zica. Sin intreaba-l bineinteles si de alternative... Sper sa-ti fie de folos ce am scris.

Pupici tuturor!

PS: Da, eu_vreau. "TBS" este exact in contextul de mai sus, exact cum am scris. (am verificat pe foaia de analiza). Si eu nu stiu ce inseamna...

Ultima oara a fost editat de liviana (2008-01-16 12:13:28)

#247 2008-01-16 21:42:02

mpfro
New member
Inregistrat: 2007-12-17

deci LA MULTI ANI tuturor, dupa o pauza am revenit sa va dau vesti:eram suspecta de: condiloame acest lucru dupa ce am mai consultat inca alti 2 medicii mi s-a pus alt diagnostic rana de col!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.