homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col-26

#476 2008-03-15 23:37:03

katiusa
New member
De la: ploiesti
Inregistrat: 2008-03-15

Re: rana pe col

Buna , sunt noua pe forum, am avut si eu probleme de sanatate de gen , test pap clasa III rana pe col ......am scapat de conizatie, am facut tratament si naturist si medical si am scapat , insa de frica l-am tinut intocmai si acum cand merg la control tot intreb de rana.......si nu mai e......
Medical ....ovule Cervugid ,antibiotice la greu ......naturist ceai de coada soricelului zilnic cat puteam sa beau , spalaturi tot cu soricel , bai de sezut,este foarte bun si cred ca in mare parte lui ii datorez vindecarea , desi de felul meu sunt f sceptica in privinta medicinii naturiste.

Am ramas cu o teama pt ca stiu ca de obicei aceste rani recidiveaza, chiar si dupa intervenie chirurgicala.

Eu ma confrunt acum cu o alta problema si anume "sterlitate primara", am facut analize bune si eu si sotul, instilatii deoarece la salpinografie aveam o trompa infundata de tot si una partial.........tratament ....si sunt 2 ani si nimic....m-am saturat de antibiotice, ovule, intravaginale.......\\

Un sfat ?.....orice......

''realitatea e ruina unui vis''

#477 2008-03-16 09:28:04

niculina
New member
Inregistrat: 2008-03-12

cosiderati ca daca pana acum nu am mai avut sangerare inseamna ca acel cm din 27 feb a fost intr-adevar un cm venit mai devreme sau o sangerare?cand am fost la control dupa ce s-a terminat ,adica la8 zile dr.mi-a spus ca sunt chiar la ovulatie.va intreb pentru ca acum am dureri si nu stiu de ce.diagnosticul de la bucuresti a fost normal clinic.imi este tare frica:este posibil sa se fi inselat si sa fie rana?sau cancer?

Ultima oara a fost editat de niculina (2008-03-16 09:58:31)

#478 2008-03-16 10:24:35

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

probabil ovulatie a fost daca era ceva mai grav iti dadeau sa faci analize suplimentare.... colposcopie ai facut?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#479 2008-03-16 11:48:03

niculina
New member

nu am facut colposcopie.astept raspunsul la papanicolau si ma duc cu el la centrul de diagnostic al cancerului genito-mamar din bucuresti sector 1 pentru ca imi este tare frica sa ma mai duc la ploiesti.
-la ce va referiti cand spuneti anlize suplimentare?mi-a dat de facut papanicolau si colposcopie care din cate stiu sunt analize care trebuiesc facute in fiecare an sau chiar la jumatate de an
-va rog sa ma scuzati ca tot intreb mereu vi se pare ceva grav?
-sangerarea pe care am avut-o acum un an si jumatate(am facut atunci papanicolau si a iesit ok iar doctorul a spus atunci ca nu mai este nevoie de colposcopie) a spus doctorul ca a fost de la logest iar dupa ce le-am oprit nu am mai avut sangerare deloc-decat o menstra venita mai devreme cu 5 zile in urma unui tratament cu ovule ginipral(parca asa se scrie),augmentin 10 capsule,nurofen si erdomed,toate date de medicul de familie pentru o laringita si anexita pe care o banuia datorita durerii pe care o aveam atunci cand stranutam.sa mai fac
-stiu ca nimic nu se poate face pana nu am rezultatul la papanicolau dar as mai vrea sa aflu si alte pareri pana marti cand il am(nici nu mai pot dormi).va multumesc pentru tot

Ultima oara a fost editat de niculina (2008-03-16 12:01:35)

#480 2008-03-16 12:54:06

evilpink
Banat

se paote sa fi fost si de la logest pri analize suplimentare inteleg colposcopie si testul hpv care nu strica s ail faci desi e cam scump..papanicolaul se face in fiecare an daca nu ai probleme iar dac sunt din 6 in 6 luni colposcopia se face la nevoie cand papanicolaul nu iese ok smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#481 2008-03-16 13:31:22

niculina
New member

e posibil ca durerea de acum sa fi fost"rascolita "de acel tratament pe care l-am urmat?
-chiar vroiam sa fac acel test hpv de care am aflat citind un fluturas la cabinetul doctorei;nu ma intereseaza cat costa atata timp cat e vorba de sanatatea mea si imi permit.pacat ca exista persoane care nu isi pot permite si carora aceste analize le pot salva viata
-ce imi pare si mai rau este faptul ca nu se mediatizeaza aproape deloc sau poate eu nu ma informez indeajuns
-oricum eu va multumesc pentru ajutor
-credeti ca e bine unde ma duc?ati auzit de acest centru ca ar fi bun?
-si inca o data vi se pare ca am ceva grav?ati auzit de acea zona rosie normala pe colul unei femei pe care unii o pot vedea ca o rana iar altii nu?

#482 2008-03-16 13:34:40

evilpink
Banat

zona aia nu este tocmai o rana dar este foarte sensibila si poate evolua spre o rana cand apar infectii vaginale etc.etc. nu stiu la ce medic te duci la medsana eu ma duc la Tarlea dar testul hpv eu zic sa il faci ori la cantacuzino ori la micomi smile de durere sincer nu stiu ce sa zic...

puss puss puss

#483 2008-03-16 14:20:46

niculina
New member

nu stiu inca la ce medic ma voi duce pentru ca ma duc printr-un alt doctor care inca nu mi-a spus numele celuilalt dar cand il voi afla il voi spune ,adica maine.
-si pot afla doar din papanicolau daca este rana sau nu?pentru ca am mai citit si de alte cazuri care aveau papanicolau II cu rana pe col.
-nu stiu nici ce sa fac;sa o cauterizez daca nu este rana am inteles ca nu este bine;dar cum stiu sigur ce este?

#484 2008-03-16 14:28:53

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

intai sa afli ce papanicolau este. apoi vei vedea ce optiuni ai.

iubesc+Camelia+Matei

#485 2008-03-16 17:34:44

evilpink
Banat

rana daca e mica poate sa treaca cu ovule daca e mai mare trebuie cauterizare da papanicolaul arata daca ai rana pe col...

puss puss puss

#486 2008-03-16 23:20:05

niculina
New member

daca anul trecut,cand aveam acea zona rosie,papanicolau mi-a iesit ok inseamna ca cel putin atunci nu era rana?
-ma gandesc cu groaza ca poate dr. nu si-a dat seama si era rana de pe atunci.dar repet papanicolau era ok

#487 2008-03-17 03:15:48

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

doctoressa si fetelor...
acum vreo 5 luni mi-a zis doctorita ca am candida si rana pe col...bun, mi-a dat ceva tratament pt candida, toate bune si frumoase, simptomele au trecut, iar analizele au iesit mai bune ca cele anterioare...
am inceput tratamentul pt rana (a spus ca nu trebe cauterizata, merge cu tratament)...am tinut o tura de cervugid (n-am tinut-o eu prea corect, dar ma rog)
am fost la control, din nou (ca la mine e ca si cum m-as duce la suc)...acum cateva zile, nu mi-a mai facut pap, mi-a facut eco, pt ca voiam demult... totu` dpdv al eco`ului e ok. si mi-a zis sa mai tin 2 ture de cervugid si sa ma intorc la control.
asa... eu nu am mai avut usturimi, mancarimi...nimic...de vreo 4 luni de zile, de cand cu tratamentul pt candida...dar acum cand s-a uitat ea cu scula ei pe acolo smile (nu cu eco) m-a usturat...si de atunci vad ca ma tot ustura (exact simptomele candidei, pe care le aveam inainte)...
intrebarile mele: de ce au revenit simptomele de la control incoace? si... ea spunea ca tratam rana dupa ce tratam candida...pai acum ma intreb eu: candida e tratata? e bine ca am inceput tratamentul pt rana?
merci pt atentie si sper ca ati inteles ceva smile

hjarta

#488 2008-03-17 07:59:29

evilpink
Banat

intai tratezi infectia apoi rana... asta este regula... de ce au revenit simptomele poate ai stat tu incordata si te-a ranit cu instrumenetele sau a revenit ciupercuta...

puss puss puss

#489 2008-03-17 10:28:28

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ai zis ca la analize a iesit ca nu mai ai. daca era sa fie se vedea si la control...mai stai putin sa vezi daca simptomele persista sau au fost datorita controlului.

mami de minuni hjarta

#490 2008-03-17 23:24:06

Loveable
Diamond member

merci de raspuns...totusi poate zice si dctoressa o parere
apropos..cum se cheama "scula aia cu care s-a uitat pe acolo smile " ?
si... inca o intrebare.. a zis ca mai 2 ture de cervugid...adica 24 de zile incontinuu? sau 12, pauza, si iar 12 ovule?

hjarta

#491 2008-03-17 23:26:43

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

colposcop?
2 luni diferite. deci 12, menstra si 12, menstra

mami de minuni hjarta

#492 2008-03-17 23:30:45

Loveable
Diamond member

acu` mi-am amintit. am si intrebat-o cum 2 ture? ca aia inseamna ca o sa pice si in timpu menstruatiei. si a zis ca nu-i nimic...se pot pune si in timpul menstruatiei...
(oricum, acum ca stau sa ma gandesc, daca incep din prima zi dupa menstruatie si pun 24 de zile...nu prind urmatoarea menstruatie...e chiar la fix)
Dar parca totusi tind sa cred mai mult parerea ta, Ana...cu 12 pauza, si iar 12...nu stiu.

hjarta

#493 2008-03-18 08:49:09

corina77
New member
Inregistrat: 2008-01-09

se face 12 zile 7 pauza si eu am fac tratament cu cervucid

#494 2008-03-18 11:08:53

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Loveable a scris:

merci de raspuns...totusi poate zice si dctoressa o parere

Nu as face decit sa repet ce a zis eu_vreau...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.