homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii intre mamici-48

#894 2009-02-04 11:19:45

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: discutii intre mamici

ttenzika a scris:

Am si eu cateva intrebari smile :
1- sambata trebuie sa mergem la o nunta si nustiu cum sa procedez bang sa ii dau lapte praf,mentionez ca pana acum am papat doar la san smile , sa ma mulg trebuie foarte mult banuiesc bang ..mai ales ca habar nu am ce cantitate de lapte bea la o masa sad , si daca ii dau doar sambata lapte praf poate sa faca diaree????
2-are niste bubite albe pe limbuta..noi o curatam seara in gurita cu glicerina boraxata..e curata apoi smile ,dar degeaba ca dimineata le are iara sad , asa la supt vad ca nu o deranjeaza smile ..stiti ceva de asta??
3-voi ii dati ceai la bebe??? mi-e m-i s-a spus ca atata timp cat alptez bebe nu are nevoie de ceai wink , nici nu mai stiu ce sa cred sad , am luat si noi baby drink dar am facut intr-o zi si acolo a ramas nu l-a baut bang
4-in legatura cu BONISAN-ul: neonatologul mi-a spus sa ii dau de 3 ori pe zi cate 10 picaturi inainte de masa, pediatrul zice sa ii dau de 3 ori pe zi cate 5 picaturi..pe cine sa ascult bang  bang  bang voi cum procedati??
5- este normal sa aiba colici la o varsta de 12 zile???
6- dupa cat timp am voie sa o scot afara si cat timp???

1. poti incepe sa te mulgi de azi si sa pui la congelator. insa tu nu prea ai voie 40 de zile sa mergi la sindrofii...esti lehuza si nici nu ti s-a citit molifta wink
2. da in continuare cu glicerina boraxata. e candidoza bucala. a mea a facut de la sterilizatul excesiv da' daca tu alaptezi nu prea credca e acelasi motiv.
3. daca alaptezi intr-adevar nu e necesar ceaiul. laptele are 3 consistente diferite in cadrul unui supt - primul e apos si potoleste setea, al 2-lea e mai grosut si astampara foamea si al 3-lea e cel mai consistent care o ajuta sa nu ii fie foame inca macar 2 ore.
4. eu ii dadeam 10 picaturi doar dimineata pt ca nu a avut colici. in prospect ce scrie?
5. da, poate avea colici de la 12 zile.
6. cel mai bine e sa o scoti dupa 6 saptamani, mai ales acum ca e frig. molifta de 8 zile vi s-a citit? poti sa o scoti cate 5 minute la geam in prima faza si abia dupa o calire de genul asta sa iesi afara. eu am scos-o pe alexandra abia la 4 saptamani afara si am inceput cu un tur de bloc, 2 tururi de bloc, etc. 10 minute in prima faza e de ajuns.

mami de minuni hjarta

#895 2009-02-04 11:34:26

ttenzika
Sr. member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-21

multumim pentru raspunsuri smile
-in prospectul de la bonisan zice ca la nou nascut-5-10 picaturi pe zi
-ce e aia molifta??

mamica de bebe Alecsandra  al9leacer

poze:bebe alecsandra
http://picasaweb.google.com/ttenzika/Po … 33rsae2QE#

#896 2009-02-04 12:19:06

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

nu i-am umplut burta cu ceai, i-am dat ceai de colici pt ca mi s-a parut prea devreme sa ii dau lapte la 2 ore si apoi era agitata, am presupus ca e de la colici, in fiecare noapte e asa si a fost a doua oara cand i-am dat ceai, i-am mai dat o singura data 20-30 ml tot de colici...
tzenica, dupa ce a nascut femeia trebuie sa faca o molifta la 9 zile, ii citeste popa ca sa se poata curati si iesi din casa..., apoi se mai face la 40 de zile
e iarna, doctorul ne-a recomandat sa o scoatem numai dupa 3 saptamani si daca e peste 0 grade afara, vara se poate scoate dupa 2 saptamani..
daca mergi la nunta si alaptezi, ai grija ca daca nu te mulgi la nunta pierzi laptele, te duci la baie........., eu cu prima fata am avut putin colostru si cateva picaturi de lapte, ii dadeam inainte de biberon si am fost la o nunta la 2 luni si normal ca am luat numai biberoanele cu mine si a doua zi nu mai aveam nici picaturile de lapte...

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#897 2009-02-04 15:11:00

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

da, si ast este, incearca sa te linistesti tu, tu poti f bine sa ii transmiti starea de neliniste. odihneste-te tu cumva, iesi la o plimbare sau pur si simplu dormi.

#898 2009-02-04 16:12:53

lauraura
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-10

ttenzika a scris:

multumim pentru raspunsuri smile
-in prospectul de la bonisan zice ca la nou nascut-5-10 picaturi pe zi
-ce e aia molifta??

mol?ftă (mol?fte), s.f. ? Slujbă, serviciu religios celebrat ?n afara slujbelor obişnuite. ?

se citeste la biserica de catre parinte se paote face la 8 zile si la 40 de la nastere,poti chema si acasa este necesar sa mergi si cu bebe pt molifta
eu l-am scos afara la 2 saptamani avand in vedere ca l-am nascut in dec si era frig l-am scos din scarain masina si din masina la mama ,daram stat si cateva min cu el sa ia aer.insa pana la botez la apusul soarelui inram cu el in casa, superstitie

Ultima oara a fost editat de lauraura (2009-02-04 16:13:26)

Publicitate

loading...

#899 2009-02-04 16:52:35

corneliabuc.
Hero member

mie mi-a citit prima si singura data inainte sa intram in biserica, la botez. am iesit in fiecare zi afara de cand am venit de la spital, este nascuta in august
    big_smile

#900 2009-02-04 20:17:25

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

norocoas-o lol

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#901 2009-02-04 20:45:02

ttenzika
Sr. member

bang  bang fetelor am nevoie de ajutor bang  bang cred ca o sa mor bang  bang deci sa va povestesc:
-de azi dimineata de la 10 fata mea nu a dormit decat pe la 18 si atunci o ora..in intervalul asta am crezut ca s-a rupt cerul in doua bang :schimbat scutec, alaptat(mai bine zis jucat cu tzitzi), plansete si urlete cand intr-un final la 6 seara pica rupta..se trezeste la 7 si facem repede baita..apoi cand sa ii dam papa adoarme bang  bang  bang ..sunt in mare dilema cand sa ii dau sa pape din nou??? avand in vedere ca ultima masa mai serioasa afost la ora 16??sa o lasa in continuare sa doarma???daca o trezesc iara o luam de la capat ca si azi dimineata bang  bang ..daca o las sa doarma si se trezeste mai tarziu nu e o problema ca totusi nah..sta atata timp nemancata fata sad offf bang  bang

#902 2009-02-04 20:56:28

o'hara
Platinum member

teoretic daca ii e foame se va trezi singura. de asta se si cheama alaptat la cerere. si la varsta asta dupace va papa va adormi la loc ca e inca mica si in afara de papa, nani, caca nu prea face altceva smile sau ii poti da prin somn.

mami de minuni hjarta

#903 2009-02-04 20:57:07

lauraura
Full member

se va trezi ea cand ii va fi foame , dar avand in vedere ca e micuta eu zic sa nu o lasi mai mult de 5 ore, parerea mea puss

#904 2009-02-04 21:00:32

o'hara
Platinum member

asa e...daca sta mai mult de 5 ore exista riscul sa se deshidrateze. incearca prin somn

mami de minuni hjarta

#905 2009-02-04 21:01:05

ttenzika
Sr. member

bang nah ca ma-ti bagat in ceatza bang ..sa ii dau papa sau nu? bang ..ce se poate intampla daca o las sa faca nani si ii dau papa peste vreo 6 ore???(adica incepand sa numar orele de ora 16) e bai mare???se poate dezhidrata?/stiu ca par stupide intrebaril;e dar chiar sunt depasita grater

Ultima oara a fost editat de ttenzika (2009-02-04 21:02:55)

#906 2009-02-04 21:05:44

o'hara
Platinum member

am rectificat dupa mesajul laureica da, se poate deshidrata. baga-i tzitzi prin somn big_smile

mami de minuni hjarta

#907 2009-02-04 21:08:06

ttenzika
Sr. member

ok..acum am fugit..mersi mult de raspuns:)

#908 2009-02-04 21:09:14

o'hara
Platinum member

n-ai pt ce puss

si a mea la 7 luni jumate mananca prin somn biberonul de seara pt ca daca ar fi dupa ea ar manca direct dimineata tongue

mami de minuni hjarta

#909 2009-02-04 21:12:32

lauraura
Full member

nu are nimik , dar mai bine incerca sa o pui la san poate papa si doarme ,Andrei asa facea si asa face si acum si e diatamai flacaul , daca e obosita doarme si papa.Intrebarile nu sunt stupide . e ok cxa te intrebi de asta suntem aici sa intrebam si sa ne ajutam intre noi , dar noi iti dam sfaturi sau cel putin eu , deciziile le iei tu .pupicizi

Ultima oara a fost editat de lauraura (2009-02-04 21:13:33)

#910 2009-02-04 21:14:47

corneliabuc.
Hero member

mie mi-a zis de la spital, atata timp cat doarme nu este indicat sa trezesti copilul, indiferent de ce crezi tu ca-i trebuie. daca ii este foame, cald, frig etc se trezeste singur, somnul copilului este cel mai important. Eu nu am trezit-o deloc, daca am avut programare undeva m-am dus atunci cand s-a trezit. respecta-i somnul, este perioada ei de liniste si crestere- se zice ca atunci cresc- cand dorm.
si pot sa zic ca si ea mi-l respecta pe al meu. daca se trezeste inaintea mea se uita la mine si nu zice nimic, din moment ce am deschis ochii isi cere drepturile.

#911 2009-02-04 21:17:06

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

ttenzika a scris:

bang nah ca ma-ti bagat in ceatza bang ..sa ii dau papa sau nu? bang ..ce se poate intampla daca o las sa faca nani si ii dau papa peste vreo 6 ore???(adica incepand sa numar orele de ora 16) e bai mare???se poate dezhidrata?/stiu ca par stupide intrebaril;e dar chiar sunt depasita grater

Sa nu depaseasca 5 ore ( sfat de la doctorul meu) de care nu avut nevoie pentru ca imi urla de foame mereu smile .. daca e ii dai prin somn.. unii bebelsi nu cer:)
nu pot sa tastez. bebele meu are program de aerobi in bratele meu dumbom  bebe

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2009-02-04 21:24:46)

#912 2009-02-04 21:20:05

corneliabuc.
Hero member

ale a dormit de f mica, de la cateva saptamani 7-8 ore pe noapte fara sa se trezeasca, acum doarme si 9-10 ore, ii place somnul ca si mie big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.