homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce tip de temperament aveti?


  • Index
  •  » Jocuri
  •  » Ce tip de temperament aveti?

#1 2008-03-04 13:09:54

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03
Mesaje: 1729

Ce tip de temperament aveti?

Ce tip de temperament aveti?

Alegeti cate o afirmatie, care va caracterizeaza, din cele 21 de grupe de mai jos, fie A, fie B. Nu alegeti afirmatia care ati dori sa va caracterizeze, ci pe aceea care vi se potriveste cel mai mult, intrebandu-i la nevoie pe cei care va cunosc. Daca aceasta conditie nu este respectata, chestionarul va da rezultate gresite.

1. A. Sunt foarte impresionat chiar de lucruri marunte.
B. Sunt tulburat numai in situatii grave, deosebite.
2. A. Ma entuziasmez si ma indignez din nimic.
B. De obicei iau lucrurile asa cum sunt, pastrandu-mi calmul.
3. A. Cand vorbesc, in general ma aprind si ridic vocea.
B. Obisnuiesc sa vorbesc calm, asezat, fara graba.
4. A. Trec adesea fara motiv de la bucurie la tristete si invers.
B. Am o dispozitie egala. Imi vad de treaba, fara sa iau in considerare atmosfera care ma inconjoara.
5. A. Uneori de emotie ma pierd, sunt ca si paralizat.
B. Asa ceva nu mi se intampla. Fac fata oricarei situatii.
6. A. O ironie ma doare intr-atat, incat pur si simplu amutesc.
B. Cuvintele nu au mare importanta pentru mine deoarece eu apreciez numai faptele.
7. A. La cinematograf traiesc din plin ceea ce se petrece pe ecran, ma agit, sunt emotionat, rad sau plang.
B. Filmul este un simplu joc de umbre pe o panza. Uneori ma distreaza, alteori nu, dar atat.

8. A. Cand am timp liber, ma odihnesc, dorm, etc..
B. In timpul meu liber studiez, muncesc sau fac sport.
9. A. Fac in general eforturi ca sa trec de la gand la fapta.
B. Este de ajuns sa doresc ceva ca sa trec imediat la fapte.
10. A. Decat sa fac multe lucruri simple, mai bine gandesc mult, corect si realizez putin.
B. In general inventez si organizez mereu cate ceva.
11. A. In general nu imi asum riscul. Sunt tentat sa ocolesc, sa aman, sa astept, deoarece multe se rezolva de la sine.
B. Atunci cand am hotarat ceva, nu dau inapoi indiferent de piedicile intalnite.
12. A. Fara motive intemeiate nu intreprind nimic. Ar fi o oboseala inutila.
B. Sunt mereu ocupat. Ma enerveaza sa stau si sa nu fac nimic.
13. A. Prefer sa privesc un joc decat sa particip la el.
B. Imi place mai mult sa particip la un joc decat sa privesc.
14. A. Obosesc foarte repede chiar si atunci cand imi place munca pe care o fac.
B. Am multa putere de munca, sunt rezistent la efort.

15. A Incep multe lucruri, insa ele raman adesea neterminate.
B. Concep planuri pe termen lung si in timp le realizez.
16. A. Imi schimb adesea parerile atunci cand descopar lucruri neasteptate, necunoscute.
B. Sunt foarte constant in simpatiile si antipatiile mele.
17. A. Necazurile reusesc sa le depasesc repede.
B. Raman marcat, suparat toata ziua si chiar mai mult atunci cand am un necaz.
18. A. Si viitorul este important insa eu traiesc in prezent.
B. Prezentul inseamna prea putin fata de trecut si viitor.
19. A. Cand sunt suparat izbucnesc si ma descarc.
B. Supararile nu se pot descarca. Le aduni in tine si le suporti.
20. A. Ma plictisesc lucrurile si fenomenele cunoscute, prefer schimbarea.
B. Am multe obiceiuri exacte la care tin mult. Nu-mi place necunoscutul.
21 A. Firea mea desi deschisa, este un permanent sir de surprize.
B. Este greu sa ma cunoasca cineva bine, fiind o fire retinuta, interiorizata.Interpretarea rezultatelor
Numarati de la punctul 1 la 7, cate raspunsuri ati ales cu notatia ?A? si cate cu ?B?. Daca aveti cel putin patru de ?A? sunteti emotiv. La cel putin patru raspunsuri ?B? sunteti nonemotiv.
De la punctul 8 la punctul 14 numarati la fel cate raspunsuri ?A? si ?B? ati ales. Cel putin patru ?A? inseamna nonactiv. Cel putin patru ?B? inseamna activ.
Daca pentru punctele 15 pana la 21 ati ales mai mult de patru ?A? inseamna primar, iar minim patru ?B? inseamna secundar.
Din combinarea celor sase variante se obtin urmatoarele tipuri temperamentale:
Emotiv + Nonactiv + Primar = NERVOS
Emotiv + Nonactiv +Secundar =SENTIMENTAL
Emotiv + Activ + Primar = COLERIC
Emotiv + Activ + Secundar = PASIONAT
Nonemotiv + Activ + Primar = SANGVINIC
Nonemotiv + Activ + Secundar = FLEGMATIC
Nonemotiv + Nonactiv + Primar = AMORF
Nonemotiv + Nonactiv + Secundar = MELANCOLIC


Temperamentul NERVOS
Temperamentul dumneavoastra este considerat ?copilul teribil? al caracterologiei. Este reprezentat prin nume ilustre ale istoriei artei: Byron, Chopin, Baudelaire, Dostoievski, Gaugain, Mozart, Edgar Poe, etc. Temperamentului nervos i s-au consacrat volume intregi de cercetari si analize profunde din care am selectat cele mai importante observatii.
Temperamentul nervos nu trebuie asociat cu un om scos din sarite, decat in anumite ocazii. Este adevarat ca stapanirea de sine este mai curand o mare dorinta pe care o aveti, decat o virtute cu care ?ati fi daruit de la natura?.
Principala dumneavoastra problema este dispozitia, prea se schimba usor, cu si fara motiv. Prea va strica ?in targ?, la examene, in societate, intentiile cu care ati pornit initial ?de acasa?. Poate ca sunteti emotiv, impresionat de prea multe lucru uneori mimica, vocea, miscarile pe care le faceti ?nu va asculta? ca pe altii, impenetrabilii pe care ii invidiati.
Este sigur ca sunteti ?afectiv?, in sensul ca aveti o traire sufleteasca foarte vie, contradictorie si care va influenteaza puternic actiunile. Pentru ca discutam despre actiuni trebuie sa observam ca emotivitatea si nevoia dumneavoastra permanenta de emotii este in serioasa contradictie cu activitatea dumneavoastra, discontinua si nu intotdeauna eficienta. Ati dori sa faceti multe lucruri si incepeti multe dar, prea des insa, actiunile dumneavoastra raman in faza de intentie.
Tot ceea ce va putem recomanda in aceasta privinta este sa faceti cat mai putine compromisuri, sa nu fiti comod si sa va alegeti o munca, fie ea si dificila, dar care sa va placa intr-adevar si care in acelasi timp sa va oblige la ordine si autoorganizare. Daca va veti iubi profesiunea, nimic nu va poate impiedeca sa aveti rezultate excelente.
Mai avem o sugestie: temperamentul nervos sufera de o permanenta lipsa de energie in contradictie cu sensibilitatea si imaginatia sa bogata si de aceea este bine sa o economisiti.
O trasatura importanta pe care o aveti este nerabdarea, ?viata aici si acum?. Nici un temperament nu este mai legat de prezent ca si dumneavoastra. Pe de o parte este o mare calitate: sunteti un adevarat seismograf al schimbarilor, al problemelor spontane, gata sa reactionati prompt, sa va adaptati la ele si sa-i ajutati si pe altii sa le observe. Reversul promptitudinii este frecventa contradictie, pe care cei din jur v-o reproseaza des, intre ce spuneti ieri si ce faceti astazi si, poate, lipsa de obiectivitate cu care sustineti si argumentati vreun punct de vedere care va convine pe moment.
In legatura cu modul de a comunica, specialistii considera ca ?nervosul? are mai mult ca oricine tendinta, uneori agasanta, de a critica de dragul criticii ti contradictiei, sa vorbeasca mai mult despre lucruri sau despre altii si mai putin despre el insusi.

Temperamentul SENTIMENTAL
Sa incepem cu o precizare: impartirea antica a lui Hyppocrate, cuprinzand temperamentele: coleric, sangvinic, melancolic si flegmatic are tendinta sa va repartizeze in categoria melancolicilor. Dupa o apreciere superficiala un om sentimental este considerat adesea melancolic.
Nimic nu este mai gresit decat sa consideram sentimentalul un temperament slab. Banuim ca nici dumneavoastra nu ati accepta aceasta tipologie si v-ati considera undeva la mijloc, intre celelalte temperamente.
In realitate aveti o trasatura care nu este deloc slaba ? emotivitatea. Oricare dintre ?temperamentele emotive? are o viata interioara de o bogatie care respinge epitetul slab. Dovada este data de biografiile unor sentimentali celebrii ca Alfred de Vigny, Jean Jack Rousseau, Leconte de Lisle, astfel incat s-a ajuns la concluzia ca sentimentalii prezinta un numar aproape infinit de varietati care nu se lasa reduse prea usor la un singur tip.
Temperamentul dumneavoastra este ?frate? cu tipul nervos, de care il aproprie si carenta de energie. Citind descrierea ?nervosului? ati gasit probabil multe lucruri care vi se potrivesc. In ciuda acestor puncte comune, cele doua firi sunt adesea in contradictie: daca ?nervosul? ramane un vesnic adolescent iritabil, ?sentimentalul? este mai curand un permanent copil fragil si sensibil. Daca nervosul are uneori tendinta sa fie egoist, sentimentalul este mai curand egocentric, in sensul ca pentru dumneavoastra tot ce se petrece in jur apare ca o problema personala.
Ceea ce va deosebeste cel mai mult de nervos (si va aproprie de pasionat si flegmatic) este desfasurarea in timp a vietii sufletesti. Traiti mai curand in trecut si in viitor decat in prezent. Vi se poate reprosa ca nu stiti sa uitati. Sensibil si tentat spre autoanaliza, chiar daca nu va place, din teama sau din rezerva, sa va destainuiti altora, va supuneti unei continue autoaprecieri, din pacate adesea subiective.
Va cunoasteti mai bine slabiciunile decat fortele. Pentru dumneavoastra principala problema este vointa, depasirea acelei nesigurante, a neincrederii in sine, care va este proprie. Exista o mare contradictie intre idealurile pure si perfecte pe care le aveti si acest sentiment de neputinta (de altfel nerealist). Multi sentimentali manifesta o resemnare anticipata, avand o adevarata fascinatie a esecului, subtil exprimata in zicala populara: ?mai bine un sfarsit cu spaima, decat o spaima fara sfarsit.
Pentru ca am inceput prin a descrie temperamentul dumneavoastra, asa cum se manifesta in special in adolescenta, trebuie sa mai notam subiectivitatea dumneavoastra analitica ? atentia excesiva pe care o aveti pentru amanunte - astfel incat adesea ?din cauza copacilor nu vedeti padurea?, timiditatea si nehotararea paralizanta pe care o simtiti atunci cand trebuie sa actionati.
Despre sentimentali se spune ca, spre deosebire de nervosi, care incep mereu si nu termina niciodata, ei se pregatesc mereu si nu incep niciodata.
O interesanta trasatura a temperamentului dumneavoastra este reactia la situatiile grave. Paradoxal, in timp ce micile neplaceri si piedici va tulbura profund, atunci cand obstacolul sau pericolul devine clar si nu mai poate fi amplificat prin imaginatie, reactionati cu mult echilibru si curaj. Mentionam acest lucru deoarece faptele eroice ale sentimentalilor I-au uimit de multe ori pe cei din jur si au fost chiar relatate de scriitori.

Temperamentul COLERIC
Asemenea pasionatilor, flegmaticilor si sangvinicilor, si temperamentul
dumneavoastra este considerat puternic. Va caracterizeaza in esenta trei trasaturi: o emotivitate puternica, multa energie si o mare legatura cu prezentul.
La coleric dialectica interioara este mai putin utila. El este tentat atunci cand nu reuseste ceva sa schimbe mai curand obiectele sau situatiile din jurul sau, decat pe el insusi. O alta trasatura peste care psihologii va recomanda insistent sa treceti este cea sintetizata intr-o expresie caracteristica pentru dumneavoastra: ?sunt asa cum sunt si trebuie sa ma luati ca atare?, trasatura excelent exprimata in celebrul ?daca voi nu ma vreti, eu va vreau? al lui Alexandru Lapusneanu.
Desigur, nu este nimic rau in faptul ca, foarte natural, aveti initiativa si conduceti grupul in care va aflati. Necazurile apar atunci cand datorita firii dumneavoastra prea aprinse, impulsive, prea putin controlate, mai ales in adolescenta, vi se intampla sa faceti gafe sau sa intreceti masura.
Temperamentul dumneavoastra are o mare calitate: caldura, usurinta cu care vorbiti cu oamenii, reconfortante chiar si pentru temperamentele mai reci (flegmaticii, nonsalantii, melancolicii).
Altfel, o trasatura importanta a temperamentului coleric este valoarea mare acordata actiunii. Psihologia si literatura de specialitate au descris de multe ori destine tumultoase ale unor colerici ca Beaumarchais sau Hemingway, care au avut tendinta sa traiasca mai multe existente, sa cunoasca tot, sa realizeze tot.
Alti colerici, desi excelent dotati, au realizat foarte putin, fiindca n-au reusit sa se restranga doar la cateva domenii. ?Strunit? prin educatie si integrare in colectiv, temperamentul dumneavoastra se indulceste si devine mai stabil si mai intelept.

Temperamentul PASIONAT
Temperamentul pasionat a fost supranumit temperamentul celor trei forte: afectivitatea puternica, activitatea intensa si tenacitatea.
Daca nu se poate vorbi despre superioritatea prin definitie a unui temperament, se poate spune despre cel pasionat ca este cel mai intens. Ceea ce iese in evidenta la dumneavoastra este intensitatea dramatica si concentrarea trairilor. Marii pasionati ca: Napoleon, Marie Curie, Blaise Pascal, Lev Tolstoi, Ludwig van Beethoven, Luis Pasteur, au vrut ?totul?. Spre deosebire insa de temperamentul coleric, pasionatii intuiesc ca nu pot ajunge departe decat stabilindu-si o directie unica, mergand in profunzime. De aceea se spune ca pasionatul prefera absolutul totalitatii.
Pentru ca am inceput descrierea cu superlative si pentru ca nu dorim sa va magulim gratuit amorul propriu, va precizam ca pasionat nu inseamna cu tot dinadinsul ?genial?. Prea de multe ori unii pasionati nu se realizeaza, sau nu creeaza nimic, pentru ca nu isi indreapta fortele spre directii sociale utile.
Este un temperament echilibrat. Echilibrul dumneavoastra este insa scump platit, fiind, dupa cum va dati si singur seama, rezultatul unui efort de ?strunire a tensiunilor? pe care vi le produc emotivitatea intensa si dorinta de a realiza cat mai mult. Din cauza acestor presiuni interioare, diferentele de comportare, de personalitate intre reprezentantii temperamentului dumneavoastra sunt foarte accentuate.
Caracterologii francezi considera ca pasionatii se manifesta de la singuratatea cea mai abstracta si nedreapta pana la un adevarat model de echilibru si sociabilitate in functie de gradul lor de interiorizare. In orice caz, ceea ce sunteti la maturitate, gasirea unei vocatii, depinde in cea mai mare masura de ceea ce psihologii numesc ?dialectica personala?, modul in care va construiti constient si voluntar o personalitate fata de care aveti toata raspunderea. Este motivul pentru care autoaprecierea acelor ?lucruri pe care nu le cunoastem despre noi insine, sau daca le banuim ne este frica sa le afirmam cu certitudine?, constituie o adevarata datorie a temperamentului dumneavoastra.
Ca si pentru sentimentali, trecutul, copilaria, amintirile au o mare importanta pentru dumneavoastra. Puterea de munca si dorinta de activitate va orienteaza insa mai mult spre viitor, pentru ca traiti mai mult pentru viitor. Napoleon spunea: ?am trait totdeauna cu un avans de doi ani?.
Cei mai activi reprezentanti ai temperamentului pasionat au o obsesie a folosirii timpului care curge prea repede, supraincarcandu-si zilele, scurtandu-si noptile, renuntand la tot in favoarea muncii care ii pasioneaza. Pasteur remarca: ?un singur lucru poate fi interesant ? munca?.
O trasatura negativa spre care este posibil sa tindeti e duritatea, neglijenta fata de oamenii cu care veniti in contact. Uneori vi se reproseaza individualismul, izolarea de cei din jur sau, dimpotriva, tendinta de a-i domina, de a spune ?eu? in loc de ?noi?. Adevarul este ca oricat de multa energie, fermitate si independenta ati avea, in afara colectivului nu puteti realiza nimic viabil.
O ultima remarca despre dragoste. Caracterologii va avertizeaza asupra tendintei de a reactiona dupa cum urmeaza: ?ii daruiesc celui iubit (celei iubite), toata viata mea?, ceea ce se poate traduce si in: ?il (o) oblig sa traiasca numai viata mea, nu si pe a sa proprie, pe care eu oricum nu o inteleg?. Pasionatii vor sa faca fiintei iubite tot binele sau, daca nu se poate asa, tot raul de care sunt in stare.
Poate ca principala primejdie a temperamentului dumneavoastra, atat de dotat, este excesul, fie in munca, fie in familie, in relatiile din societate, cu oamenii de care aveti mare nevoie, iar principala cale spre succes este modestia, deschiderea spre lume si spre oameni.

Temperamentul SANGVINIC
Temperamentul dumneavoastra a fost mult timp considerat, si nu intamplator, prototipul omului normal. Nonemotiv, capabil de o activitate sustinuta, reactionand prompt la realitatile inconjuratoare si, in general, echilibrat, nu va remarcati de obicei ca avand deosebite probleme psihologice. Aceasta explica si interesul mai redus al temperamentului dumneavoastra pentru investigatii de tipul acestui test.
Psihologii sunt de obicei de acord ca principala dumneavoastra calitate este bunul simt, care va face sa va bucurati de viata si sa nu aveti dificultati in relatiile cu oamenii pe care stiti sa-i luati asa cum sunt, punand foarte rar la inima micile conflicte pe care, de altfel, aveti priceperea sa le transformati in jocuri.
Apartinand unui tip care stie sa se exteriorizeze fara sa se aprinda si sa-si piarda controlul, sociabil si plin de respect fata de normele, va remarcati in sens pozitiv, dar si negativ prin abilitatea de a manevra oamenii si lucrurile in propriul interes. Caracterologii remarca tendinta tipului dumneavoastra de a pune la punct o ?tehnica a reusitei? bazata pe experienta, sau retete de care stiti sa nu va indepartati, obtinand maximum de confort material si moral.
Ar fi totusi o eroare sa transformam normalitatea intr-o vina si dorinta justificata a oricui de a trai mereu mai bine si fara conflicte in oportunism.. Nenumaratele exemple de sangvinici ca: Montesquieu, Giradoux, Anatole France, Montaigne, Helvetius, vin sa demonstreze inca o data ca nu exista temperamente negative sau pozitive si ca in nici un caz personalitatea constienta si responsabila a unui om nu poate fi explicata prin integrarea pasiva a unui ?dat? innascut. Retinand aceste precizari, putem aminti in continuare dintre observatiile referitoare la temperamentul sangvinic, aptitudinea de a pastra din viata ceea ce este placut, amical, util si de a neglija pur si simplu lucrurile neplacute, dar evitabile. ?Fugi de rele, cruta-ti mahnirile, nu duce stirile rele si nu le primi?, spune Gracian intr-o viziune tipic sangvinica.
Traind activ, muncind eficient, fara graba, cu optimism si prudenta, deschis spre orice experienta utila si agreabila, rezistent si echilibrat, sangvinicul a fost considerat de unii psihologici un temperament ideal. Ca orice temperament si acesta are insa dezavantajele sale, cum ar fi adaptabilitatea rapida, buna pentru activitati creatoare poate sa nu mai fie valoroasa in relatiile cu oamenii si indeosebi in ordinea morala.
Modul in care stabiliti relatiile cu oamenii este piatra de incercare a posibilitatii si vointei dumneavoastra de a dezvolta si perfectiona o personalitate multilaterala care sa se identifice comunitatii umane.

Temperamentul FLEGMATIC
P. Grieger il numeste impenetrabil din cauza foarte retinutei exteriorizari a vreunei emotii. Realitatea este (asa cum adesea emotivii nu sunt in stare sa inteleaga) ca permanenta stapanire de sine, care va caracterizeaza, poate ascunde ca la oricare alt om o mare varietate de trairi si imbolduri. Ceea ce contrariaza in autocontrolul dumneavoastra este originea sa gandita si voita. Echilibrul, rabdarea, vointa, meditatia, care sunt in general calitatile temperamentului dumneavoastra, au reprezentanti remarcabili ca: Charles Darwin, Pierre Curi, George Washington, Berthelot, Lavoisier, Franklin sau Kant.
Autoreconstructia logica si voluntara pe care v-o atribuie psihologia mascheaza adesea o emotivitate destul de puternica. Multi flegmatici se apropie de pasionati sau sunt pasionati care au reusit sa-si impuna un puternic autocontrol. Datorita acestei obiectivitati, temperamentul dumneavoastra refuza sa va determine sa va angajati in vreo actiune inainte de a fi avut suficient timp sa observe si sa aprecieze prudent si distant. De aici, o serie de ocazii in care ?pierdeti trenul? ? la figurat desigur, niciodata la propriu.
Pentru dumneavoastra totul se traduce in probleme care trebuie cantarite si rezolvate pe baza unor reguli si legi generale. Din cauza economiei de mijloace, pareti adesea mai putin activi, iar unii va pot considera chiar lenesi, ceea ce nu este cazul.
Temperamentul dumneavoastra se caracterizeaza si prin timpuria aparenta adulta. Despre Lavoisier un biograf remarca: ?la douazeci de ani era un barbat in toata firea, n-a avut tinerete?. In copilarie este probabil ca ati fost linistit si serios, nici entuziast, dar nici negativist, de obicei atent, ascultator, adaptabil la un colectiv, dar putin comunicativ. Este interesanta tendinta pe care o aveti, de a va elimina din comportare orice nu ar avea vreun scop sau explicatie.
Aproape puteti fi recunoscut de oricine dupa formula preferata: ?Este logic? sau ?Nu este logic?.

Temperamentul AMORF
Slabiciunea temperamentului dumneavoastra se manifesta pregnant in situatiile critice. Altfel reprezentantii acestui temperament nu se divulga si se recomanda mai degraba prin ceea ce au pregnant: mobilitate si echilibrare.
In conditii de lucru neprimejdioase, nealarmante, cei cu temperamentul amorf actioneaza normal si chiar dovedesc rabdare, spirit de analiza detaliata, constiinciozitate.
Revenind la temperamentul dumneavoastra, trebuie sa-l diferentiem de cel melancolic prin plasticitatea sa mare si prin legatura directa cu realitatea imediata. De aici si constatarea ca viata dumneavoastra depinde in cea mai mare masura de mediul in care traiti, de educatie, scoala, locul de munca. Potrivit parerii lui Scheldon, sunteti prin excelenta omul pe care il defineste si il determina meseria pe care o are.
Reprezentantii temperamentului amorf se pot remarca prin rezultatele excelente atunci cand isi descopera si folosesc vreo aptitudine speciala. Este cazul fabulistului La Fontaine sau al celebrului actor Alec Guiness. De altfel, multi actori apartin acestui tip de temperament datorita plasticitatii si rezonantei lor innascute.
Principala resursa prin care va puteti depasi inhibitiile este inteligenta. Problema este sa puneti in aplicare concluziile juste la care ajungeti. La temperamentul dumneavoastra trebuie precizat mai mult ca oriunde, caracterul lui psihic. Multi cred ca un temperament slab inseamna neaparat un fizic plapand si o aparitie palida.
Nimic mai gresit. Aceasta caracteristica a temperamentului dumneavoastra se refera nu atat la resurse cat la economia de energie, deoarece nu sunteti lipsit de robustete, de forta si rezistenta fizica, capabil fiind de numeroase rezultate sportive. De altfel, multi amorfi isi aleg ocupatia de profesor de sport, caci sunt asemanati cu un motor care demareaza lent si are nevoie de mult carburant si scantei puternice.
Accentuam: cautati aceste scantei la cei din jur. Cautati profesiuni in care impulsul spre activitate sa vina de la altii, fie prin organizare disciplinata, cum este armata, fie prin contactul cu un public permanent si variat care sa va ceara sa actionati, cum sunt actorii si profesorii.
Sociabil, conciliant (poate superficial), va va fi usor sa va adaptati. Probabil ca marea confruntare pe care trebuie sa o aveti pentru a realiza ceva in viata va fi impotriva celui mai mare dusman pe care il aveti ? comoditatea.

Temperamentul MELANCOLIC
Nonemotiv, inactiv, interiorizat si avand tendinte sa amane totul, melancolicul se hotaraste greu sa actioneze. Ca si temperamentul nonsalant, temperamentul dumneavoastra a fost multa vreme neglijat si gresit inteles de caracterologi.
Este de remarcat ca temperamentul dumneavoastra este opus simetric celui coleric. Lipsit de multe dintre calitatile acestuia, melancolicul are in schimb altele. Trebuie sa va spunem ca pentru temperamentul dumneavoastra este mai mult ca oriunde adevarata constatarea ca nu exista trasaturi psihologice innascute bune sau rele prin sine, ci orice trasatura devine utila, valoroasa sau daunatoare in functie de educatia si autoeducatia responsabila.
Sa mentionam cateva aspecte negative ale temperamentului dumneavoastra. In primul rand tendinta de a se strecura neobservat, de a se confunda cu decorul. Apoi, caracterul ascuns, inchis, care de multe ori este cauza lipsei de intelegere a celor din jur. Un al treilea dezavantaj pe care multi psihologi il considera principal este inclinatia spre o reverie neconstructiva, care se rupe de realitate.
Totusi aceste scaderi isi gasesc antidotul in acelasi mare catalizator al valorii umane care este de fapt pentru toti oamenii, indiferent de orice clasificare temperamentala, inteligenta, participarea sociala si munca.


Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

Offline

 #2 2008-03-04 13:22:18

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26
Mesaje: 3313

Re: Ce tip de temperament aveti?

Hmm interesant smile Temperament Sentimental - mi se potrivese ca o manusa. Mersi bela smile


"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

Offline

 

#3 2008-03-04 13:39:52

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 10430

Re: Ce tip de temperament aveti?

Mda ... eu am temperament pasionat. Si, spre surprinderea mea, chiar mi se potriveste!


Fericita mamica de Aida Maria!

Offline

 

#4 2008-03-04 13:50:00

andrutza
Vizitator

Re: Ce tip de temperament aveti?

eu am temperament nervos, chiar asa e. smile credeam ca sunt colerica, dar se pare ca nu. smile

 

#5 2008-03-04 14:07:02

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: Ce tip de temperament aveti?

Si eu am temperament nervos si ma descrie 100% yikes Super tare big_smile

Offline

 

 Publicitate


loading...

#6 2008-03-04 18:07:28

Shosanna
Insomniac member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-04-26
Mesaje: 8836

Re: Ce tip de temperament aveti?

andrutza a scris:

eu am temperament nervos, chiar asa e. smile credeam ca sunt colerica, dar se pare ca nu. smile

idem
in liceu mi'a iesit temperament coleric :f?rbannad: big_smile


Reach for the stars ,so if you fall you land on a cloud... wink
bebe

Offline

 

#7 2008-03-04 22:19:27

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03
Mesaje: 1729

Re: Ce tip de temperament aveti?

oamenii se mai schimba.....

avem si alt fel de temperamente pe aici?


Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

Offline

 

#8 2008-03-04 22:20:03

dulcinika007
Sr. member
De la: strada viselor
Inregistrat: 2007-12-22
Mesaje: 1443

Re: Ce tip de temperament aveti?

temperament coleric


Tu nu vezi...paradisul meu e acelasi cu al tau
            .....dar tu te joci de'a Dumnezeu...
Tu nu vezi...ca mergem toti pe un drum inchis
            .....si vise mor pe asfalt incins...

Offline

 

#9 2008-03-04 22:20:57

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14
Mesaje: 3845

Re: Ce tip de temperament aveti?

si eu stiam tot de coleric big_smile


"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

Offline

 

#10 2008-03-04 22:34:04

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21
Mesaje: 3613

Re: Ce tip de temperament aveti?

si eu sunt nervoasa raaaaau boxpunish


Just like a tattoo
I'll always have you...

Offline

 

#11 2008-03-04 22:45:03

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15
Mesaje: 3287

Re: Ce tip de temperament aveti?

Eu sparg tiparul acum lol.Am temperament amorf si la fel ma descrie foarte bine.In liceu aveam temperament flegmatic tongue

Offline

 

#12 2008-03-04 22:54:59

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29
Mesaje: 5438

Re: Ce tip de temperament aveti?

eu am un temperament flegmatic


„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Offline

 

#13 2008-03-04 23:06:57

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12
Mesaje: 51293

Re: Ce tip de temperament aveti?

mie mi-a iesit ca as avea temperament pasionat smile


hjarta

Offline

 

#14 2008-03-04 23:39:57

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28
Mesaje: 9137

Re: Ce tip de temperament aveti?

interesant testul asta. stiu ca am facut ceva asemanator in liceu parca. acum mi-a iesit caracter sangvinic ... si atunci la fel rotfl


pot sa pun si eu aici o chestie? e surpriza dar nu vreau sa deschid alt topic si cam are legatura cu tipul de temperament smile

Ultima oara a fost editat de Chocolate22 (2008-03-04 23:40:32)


Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

Offline

 

#15 2008-03-05 19:05:46

andrutza
Vizitator

Re: Ce tip de temperament aveti?

spune. smile

 

#16 2008-03-05 19:10:21

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28
Mesaje: 9137

Re: Ce tip de temperament aveti?

CE FLOARE ESTI?

Floarea Soarelui
daca te-ai nascut intr-o
zi de 1 , 10 , 19 sau 28
Cine esti? O persoana care , asemenea florii soarelui , are nevoie de stralucire. Esti dinamic(a) , placut(a) , genero(a)s(a) , vrei sa te afli in centrul atentiei si chiar ai un magnetism care va acapara atentia multor persoane! Ai idei bune si esti in stare sa le pui in practica. Felicitari!

Destin: In tinerete poti alege un drum care sa nu duca nicaieri...numai ca te vei opri la timp. Oricum , te vei descurca minunat in cele mai dificile situatii! Oamenii te vor admira pentru faptele tale.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa te lasi calauzilt(a) de ceea ce simti , dar sa nu calci in picioare sufletele celorlalti. Sa te straduiesti sa nu fi autoritar(a) , impulsiv(a) sau imprudent(a)! Bafta!


Bujor
daca te-ai nascut intr-o
zi de 2 , 11 , 20 , 29

Cine esti? O persoana foarte pasionala in tot ceea ce face! Esti perseverent(a) , oricat de dificila ar parea situatia in care te afli. Esti loial(a) , iti indeplinesti responsabilitatile intr-un mod exemplar. Nu poti trai singur(a) , esti pasional , dar si foarte posesiv(a) , uneori sufocant(a) in manifestarile de tandrele.Destin: Iti place mult natura , dar actiunile tale au ca scop asigurarea unui trai confortabil , fara probleme. Din acest punct de vedere esti un(o) invingato(a)r(e)!

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu subapreciezi oamenii si sa nu-i jignesti. Sa nu fi incapatanat(a) si inflexibil(a). Fii mai curajo(a)s(a)! Doar respectand aceste principii vei fi impacat(a) cu tine si cu cei din jur. Succes!


Papucul Doamnei
daca te-ai nascut intr-o
zi de 3 , 12 , 21 sau 30
Cine esti? O persoana instabila si imprevizibila , exuberanta si timida in acelasi timp. Nu iti place sa stai prea mult intr-un loc , situatiile si personajele trebuie sa se schimbe pentru a te simti bine. Programele si regulamentele nu sunt pentru tine pentru ca ai impresia ca-ti ingradese libertatea la care tii atat de mult. Esti foarte curio( a)s( a) si ai nevoie in permanenta de lucruri care sa-ti alimenteze curiozitatea.

Destin: Desi puneti totul sub semnul jocului dragostei si al intamplarii , informatiile pe care le acumulati va fac indispensabil din punct de vedere professional. Aveti , de asemenea , o capacitate mare de adaptare si integrare.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu mai fii atat de superficial(a)! Sa-ti fie mai clara notiunea de fidelitate. Sa nu mai fi imprastiat(a) , mai multa rigurozitate te va ajuta in tot ce vei intreprinde.


Albastrea
daca te-ai nascut intr-o
zi de 4 , 13 , 22 sau 31
Cine esti? O persoana fidela , care , la randul ei , are mare nevoie de stabilitate. Ai un dezvoltat simt al ordinii si incepi de multe ori sa organizezi si vietile celorlalti. Dar firea ta profunda si sensihila va fermeca orice persoana care te va cunoaste cu adevarat. " Nu-ma-uita'' , nu-i asa?

Destin: Toate actiunile pe care le vei intreprinde au un grad minim de risc. In concluzie , suceesul iti va fi de la bun inceput asigurat 90%.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Da dovada de tact cand iti impui punctul de vedere. Exprima-ti sentimentele fata de iubit(a) si fata de familie!Iris
daca te-ai nascut intr-o
zi de 5 , 14 sau 23
Cine esti? O persoana dinamica , sociabila si sincera , simpatica si foarte inteligenta. Esti echilihrat(a) , dar o jignire te poate transforma intr-un vulcan! Respecti oamenii si astepti acelasi lucru din partea lor. Ai o mare capacitate de adaptare.

Destin: Poti deveni dependent(a) de placeri de tot felul care , numai o data gustate , te iau in stapanire. Cu umor , vei intretine multe relatii doar la nivelul flirtului , pentru ca te distreaza seductia in sine , dar si sexualitatea. Persoanele din jurul tau vor fi capabile sa poarte discutii interesante , pentru ca alt gen de oameni nu accepti in jurul tau. E O.K. sa fii selectiv.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa vezi lucrurile asa cum sunt si sa fii mai retinut(a).


Mac
daca te-ai nascut intr-o
zi de 6 , 15 sau 24

Cine esti? O persoana intuitiva , care anticipeaza situatii si chiar face profetii in toata regula! Esti un bun psiholog , nimeni nu poate avea secrete fata de tine. Esti sensibil(a) , rafinat(a ) s i te cufunzi uneori in reverii adanci...

Destin : Esti romantic(a) si toata viata vei cauta un partener potrivit. Din acest motiv S-ar putea sa te casatoresti de mai multe ori... Esti sensual(a) si iti cauti echilibrul in prezenta iubitei /iubitului. Absenta unui partener potrivit te poate duce la dezechilibru interior. E totusi posibil ca in cele din urma ea/el sa apara in carne si oase.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa-ti descoperi si sa-ti folosesti aptitudinile! Evita alcoolul si drogurile.


Orhidee
daca te-ai nascut intr-o
zi de 7 , 16 sau 25
Cine esti? Persoana sensibila , cu un simt dezvoltat al datoriei. Esti gata sa-i ajuti pe cei din jur intr-un mod total dezinteresat. Te detasezi in multime , cu toate ca nu o faci intr-un mod constient. Esti de o frumusetc izbitoare , care nu se incadreaza neaparat intr-un tipar , ci pur si simplu atrage atentia.

Destin: Vei fi dezamagit(a) cand vei observa ca ceilalti nu accepta regulile de oneslitate de la care tu nu te abati. Esti marcat(a) de tristete in mod ohisnuit , dar trebuie sa o controlezi. Calatoriile ar fi o solutie pentru a-ti risipi melancolia in peisaje. Caminul pe care ti-l doresti e unul bine organizat. Stii sa iubesti , iar profunzimea sentimentelor tale va fi pentru partener o binecuvantare!

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Calatoreste! Nu-i lua pe ceilalti prea in serios!


Margareta
daca te-ai nascut intr-o
zi de 8 , 17 sau 26

Cine esti? O persoana modesta , rezervata , dar perseverenta. Sensibil(a) , susceptibil(a) , prudent(a). Esti in defensiva , de multe ori capitulezi prea usor.

Destin : Vei avea prieteni putini , dar adevarati. Esti tandru(a) si astepti acelasi lucru de la partener , asa ca-l vei cauta destul timp... Dar ceea ce e cu adevarat important e fericirea care iti va umple intr-o zi inima pentra ca esti o persoana norocoasa!

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu fi suspicio(a)s(a) cu toata lumea.


Trandafir
daca te-ai nascut intr-o
zi de 9 , 18 sau 27
Cine esti? O persoana temperamentala si impulsiva , adesea expusa consecintelor neplacute ale propriilor fapte. Accepti sarcini dificile Si esti foarte curajo(a)s(a). Esti capabil(a) sa faci mari sacrilicii. Familia si prietenii se pot bizui pe tine. Ai o receptivitate ascutita la stimulii sentimental-erotici.

Destin: Nu se poate trece usor peste interesele tale vitale. Ii vei deranja pe multi datorita simtului moral foarte dezvoltat. Vei urmari idealuri carora le vei consacra intreaga ta energie. "L'important ce la rose..."

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu iti neglijezi partenerul


Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

Offline

 

#17 2008-03-05 19:11:46

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26
Mesaje: 3313

Re: Ce tip de temperament aveti?

Aaaa, ok, asta e horoscopul floral.


"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

Offline

 

#18 2008-03-05 19:48:48

iony
Sr. member
De la: stres
Inregistrat: 2007-09-11
Mesaje: 1773

Re: Ce tip de temperament aveti?

eu am temperament amorf si chiar mi se potriveste tongue

Offline

 

#19 2008-03-05 19:51:03

Tinutza
Sr. member
Inregistrat: 2006-07-16
Mesaje: 1085

Re: Ce tip de temperament aveti?

eu am temperament sangvinic smile mi se potriveste 100%

Offline

 

 Acum


  • Index
  •  » Jocuri
  •  » Ce tip de temperament aveti?

   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.