Examenul papanicolau-21
- mykutza
- Moderator
- De la: noi de acasica :X
- Inregistrat: 2008-03-28
Re: examenul papanicolau
sincer,clasa 3 e cam nasol...nu foarte ,dar e un semnal de alarma..probabil ai o rana..sau o infectie mai puternica..analiza de secretie nu ai?
Sa nu te astepti sa te salut!
- mykutza
- Moderator
"Trimitere Colcoscopie in caz de : Un frotiu pozitiv, doua frotiuri cu modificari discariotice usoare, doua bordeline sau doua frotiuri proaste ; Sangerare vaginala anormala, postcoitala/intermenstruala, indiferent de varsta."
sursa http://www.stirimedicale.ro/stiri.php?c … mp;id=2249
LE.. din pacatye,am mai gasit ceva .sunt celule precanceroase
Ultima oara a fost editat de mykutza (2008-07-29 21:52:07)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
sentence , fa conizatia aia...cu sau fara test HPV, polipul ala al tau era cu risc de malignitate... asadar e o problema si e cazul sa faci conizatia... cu hpv-uol de ce te omori cu firea acum, ca eu nu inteleg?
cristallus nu se afla nimic sub inflamatie fa tratamentul prescris si mai vedem dupa aceea
valerica@ clasa 3 poate fi si inflamatorie...evident doctorita are mai multe date decit noi deci ma gindesc eu ca a prescris tratamentul in cunostinta de cauza noi nu putem avea nici o parere neavind decit extrem de putine informatii
nathalie7 mai ok decit atit nici ca se poate. felicitari
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- mykutza
- Moderator
doctoressa ii raspundeti si lu sparkle?va rog..ca poate nu e bine ce i-am zis eu
- Al Pacino
- Administrator
Moni_urs a scris:buna fetelor ... nu stiu daca are legatura cu topicul dar vreau sa stiu daca este grav ce mi sa intamplat : sunt gravida in 6 luni si un pic si am intretinut relatii sexuale cu barbatul meu .. imediat dupa lui iau aparut niste basicutze rosii ca o iritatie la penis as vrea sa stiu daca i se poate intampla ceva copilului sau mie sau daca este ceva grav ... lui ii apar si ii dispar de ceva timp.
ai probabil candida si are si el... sa se unga cu clotrimazol.. tu stai linistita, gravidele cam fac candida, nu e pericol nici pentru tine nici pentru copil
mykutzadaca nu ziceai corect corectasm...sa repet ce ai zis tu nu are rost
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- mykutza
- Moderator
aa..scuze..am crezut k nu ati ajuns cu cititul pana akolo..si sa nu se supere k i-am raspuns eu..
- Al Pacino
- Administrator
pare a fi o stare precanceroasa sparkle....nu mi-e calr de ce medicii evita deseori sa iti spuna cu ce te confrunti...
- Al Pacino
- Administrator
colposcopie..e primul pas
- Lili25
- New member
- Inregistrat: 2008-07-29
va rog ajutati-ma cu o interpretare la analizele pap si microbiologie
examenul pap celule epiteliale pavimentoase: numar - frecvente, dispozitie - izolate, placarde mici, mari celule epiteliale cilindrice (endocervicale): numar - rare, dispozitie - placarde mici polinucleare neutrofile - frecvente hematii - relativ frecvente, endocervical !!! (in zona asta mai e ceva scris de mana ce n-am putut descifra) flora microbiana: cantitate - mica, tip: coci, bacili concluzii: frotiu clasa II pap inflamator bethesda system nota: hematii preponderent endocervical
microbiologie celule epiteliale pavimentoase superficiale - frecvente izolate si in placarde celule epiteliale pavimentoase intermediare - relativ frecvente izolate si in placarde celule epiteliale pavimentoase parabazale - absente celule epiteliale pavimentoase bazale - absente leucocite - frecvente hematii - absente flora microbiana - cantitate: bogata flora microbiana - tip: cocobacili si bacili scurti Gram variabili frecventi (aspect de flora anaeroba), coci Gram (+) in perechi rari levuri - rare (candida) trichomonas - absent
doctorita mi-a dat o reteta pentru ovule Flagyl si trimizol pentru ambii parteneri, insa nu mi-a spus mare lucru despre analizele astea. e grav? si o ultima intrebare. in timpul administrarii tratamentului trebuie sa ne abtinem de la contact sexual? multumesc mult
- Alina Delia
- Addicted member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-12-16
de la sex trebuie clar sa va abtineti...la restul iti raspund celelalte fete
Cine rade la urma....gandeste mai incet
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
erai in apropierea menstrei sau ai spotting cand ai facut analizele? si nu e grav...dar dupa ce termini tratamentul va trebui sa tratezi si candida...si daca ovulele nu ataca latexul puteti avea contact dar doar cu prezervativ...
happy with him...inlove with him...
- valerica@
- New member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-24
(s) clasificareea pap : cII TERMINOLOGIE SISTEM BETHESDA (TBS) frotiu satisfacator. CS+CI (celule superficiale si intermediare) indice PA:20% POLYMORPHS+++; hystos+ ; citoliza+; hyperkeratoza rar;parakeratoza+. rarerare CI cu aspect koilocitotic. binucleeri picnotice pe CS rar N mariti de volum pe CI. FLORA:bacteriana bacilara.lactobacili
(C)clasificarea PAP:c||/c||| TERMINOLOGIE SIstem bethesda(tbs): frotiu satisfacator.fond mucoid hematic. polymorphs++;hystios+. frecvente celule endocentricale aspect limite fiziologice la usor , rar moderat si pronuntat hiperplazic ,rar cu ASCUS metaplazie terminala , rar cu ASCUS flora : bacteriana bacilara lactobacili
concluzie frotiu inflamator ,regenerativ. rar agus si ASCUS recomandari reevaluare dupa tratament de specialtate
colposcopia spune asa FP:col usor marit de volum AA:JSCvizibila, cu contur neregulat,mai multe glande deschise in jur, chist Naboth relativ mare la comisura dreapta , bine vascularizat,zona acidofila la comisura stanga cu punctatii rosii TL;negativ cu contur difuz atunci am primit tratament cu tantum rosa , colpiseptinaov , diclofenac tb si acum a iesit HPV negativ Doctoressa acestea sunt rezultatele mele mai imi poti raspunde te rog ?! a si acum a spus despre aceste ov cu echinaceeea pot lua pastilute?
- Lili25
- New member
crys_ty_na a scris:erai in apropierea menstrei sau ai spotting cand ai facut analizele? si nu e grav...dar dupa ce termini tratamentul va trebui sa tratezi si candida...si daca ovulele nu ataca latexul puteti avea contact dar doar cu prezervativ...
era la o saptamana dupa menstra...
- crys_ty_na
- Platinum member
intrebam pt ca apar hematiile alea la pap...
- Lili25
- New member
da, pentru alea imi faceam griji si eu.
- crys_ty_na
- Platinum member
s ar putea sa se datoreze menstrei...iei anticonceptionale?
- Al Pacino
- Administrator
valerica@ a scris:(s) clasificareea pap : cII TERMINOLOGIE SISTEM BETHESDA (TBS) frotiu satisfacator. CS+CI (celule superficiale si intermediare) indice PA:20% POLYMORPHS+++; hystos+ ; citoliza+; hyperkeratoza rar;parakeratoza+. rarerare CI cu aspect koilocitotic. binucleeri picnotice pe CS rar N mariti de volum pe CI. FLORA:bacteriana bacilara.lactobacili
(C)clasificarea PAP:c||/c||| TERMINOLOGIE SIstem bethesda(tbs): frotiu satisfacator.fond mucoid hematic. polymorphs++;hystios+. frecvente celule endocentricale aspect limite fiziologice la usor , rar moderat si pronuntat hiperplazic ,rar cu ASCUS metaplazie terminala , rar cu ASCUS flora : bacteriana bacilara lactobacili
concluzie frotiu inflamator ,regenerativ. rar agus si ASCUS recomandari reevaluare dupa tratament de specialtate
colposcopia spune asa FP:col usor marit de volum AA:JSCvizibila, cu contur neregulat,mai multe glande deschise in jur, chist Naboth relativ mare la comisura dreapta , bine vascularizat,zona acidofila la comisura stanga cu punctatii rosii TL;negativ cu contur difuz atunci am primit tratament cu tantum rosa , colpiseptinaov , diclofenac tb si acum a iesit HPV negativ Doctoressa acestea sunt rezultatele mele mai imi poti raspunde te rog ?! a si acum a spus despre aceste ov cu echinaceeea pot lua pastilute?
inteleg ca ai facut tratament...si ca e mai bun rezultatul acum...chistul naboth poate fi partial vinovat insa nu e grav daca prin pastilute intelegi contraceptive orale, da poti lua linistita oricum, ramin la parerea ca e ok sa repeti pap peste 3 luni
- Lili25
- New member
crys_ty_na a scris:s ar putea sa se datoreze menstrei...iei anticonceptionale?
da doctoressa, te rog, o interpretare
- Al Pacino
- Administrator
Lili25 a scris:va rog ajutati-ma cu o interpretare la analizele pap si microbiologie
examenul pap celule epiteliale pavimentoase: numar - frecvente, dispozitie - izolate, placarde mici, mari celule epiteliale cilindrice (endocervicale): numar - rare, dispozitie - placarde mici polinucleare neutrofile - frecvente hematii - relativ frecvente, endocervical !!! (in zona asta mai e ceva scris de mana ce n-am putut descifra) flora microbiana: cantitate - mica, tip: coci, bacili concluzii: frotiu clasa II pap inflamator bethesda system nota: hematii preponderent endocervical
microbiologie celule epiteliale pavimentoase superficiale - frecvente izolate si in placarde celule epiteliale pavimentoase intermediare - relativ frecvente izolate si in placarde celule epiteliale pavimentoase parabazale - absente celule epiteliale pavimentoase bazale - absente leucocite - frecvente hematii - absente flora microbiana - cantitate: bogata flora microbiana - tip: cocobacili si bacili scurti Gram variabili frecventi (aspect de flora anaeroba), coci Gram (+) in perechi rari levuri - rare (candida) trichomonas - absent
doctorita mi-a dat o reteta pentru ovule Flagyl si trimizol pentru ambii parteneri, insa nu mi-a spus mare lucru despre analizele astea. e grav? si o ultima intrebare. in timpul administrarii tratamentului trebuie sa ne abtinem de la contact sexual? multumesc mult
e ok...mai singerai putin din uter...nimic grav...ai insa candida si probabil si gardnerella uia tratamentul dat
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|