homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-31

#571 2008-10-21 11:09:47

kzkazuia93
Full member
Inregistrat: 2008-07-06

Re: examenul papanicolau

eu am o intrebare legat de "frotiu negativ pt leziunea intraepiteliala" sigur asta inseamna ca nu ai rana pe col? caci eu am facut acum 6 luni pap si mi'a iesit chestia asta desi aveam rana pe col, iar acum am repetat analiza si tot acelasi lucru imi scrie.

#572 2008-10-21 11:21:08

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Dupa cum a scris si crys_ty_na:

crys_ty_na a scris:

am mai vazut cazuri in care la pap nu iesea rana dar aceasta exista...

, "negativ pt leziune intraepiteliala" inseamna ca proba recoltata pt Papaicolau nu indica o rana la nivelul colului. Totusi, exista situatii in care rana exista, dar nu este identificata la Papanicolau. Ca explicatie, ma gandesc ca ori recoltarea nu e bine facuta, ori analiza de laborator.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-10-21 11:23:24)

#573 2008-10-21 12:31:32

LauraR
Membru
Inregistrat: 2008-10-21

Buna,
ajutati-ma si pe mine cu o informatie pana ajung la doctor: ce insemna "frecvente celule cianofile, frecvente celule orangeofile. Frecvente celule endocervicale. PMN frecvente." In rest cred ca e ok: din toate campurile de pe rezultat nu apar bife. La control (inainte de test) doctorita mi-a zis ca sunt ok, nu am nimik deosebit (era un control de rutina) dar celulele astea "frecvente" nu imi suna bine sad.
Multumesc anticipat!

#574 2008-10-21 14:21:13

anca90
Platinum member

Laura, faptul ca nu exista bife prin rezultat, e un lucru ft bun. Despre celulele cianofile si orangeofile nu stiu ce sa-ti spun. Am vazut ca s-a mai scris la topicul asta, dar nimeni nu a raspuns. Eventual mai cauta info pe net.
Frecvente celule endocervicale - inseamna ca proba a fost recoltata bine. E normal sa se gaseasca astfel de celule. Daca nu ma insel, ele sunt celulele din stratul superficial al colului.
PMN = polimorfonucleare frecvente inseamna o infectie pe care ai avut-o sau o ai.
Rog fetele sa ma corecteze daca am gresit cu ceva.

#575 2008-10-21 15:46:42

LauraR
Membru
Inregistrat: 2008-10-21

Multumesc Anca.
Despre celule cianofile si orangeofile am mai cautat dar nu am gasit nimik concludent. de asta v-am si intrebat pe voi poate stie cineva.

Publicitate

loading...

#576 2008-10-21 20:12:19

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

celulele endocervicale nu sunt superficiale. daca erau superficiale erau exocervicale wink pmn = inflamatie +/- infectie.

rana poate sa nu apara la papanicolau daca acesta este recoltat de langa rana wink

mami de minuni hjarta

#577 2008-10-22 09:42:32

anca90
Platinum member

imi cer scuze pt presupunerea gresita legata de celulele endocervicale.  rodnar
eu_ana, ne poti lamuri te rog mai exact? daca nu sunt celule din stratul superficial al colului, atunci de unde sunt? pot fi celule din interiorul colului? sau sunt tot din exteriorul colului, dar dintr-un strat mai adanc? asta ar insemna ca la recoltare medicul zgarie putin colul cu peria?  :f?rv?nad: eu sper sa nu fie asta hmm
despre celulele cianofile si orangeofile ne poti spune ceva?
multumim  puss

#578 2008-10-22 22:22:16

pufici
Membru
Inregistrat: 2008-10-22

buna, sunt noua pe acest forum, dar il citesc de ceva timp.poate ma ajutati si pe mine smile
acum vreo 5 luni am avut gardnerella,m-am tratat cu metronidazol, flamexin si un antibiotic ,apoi la o luna iar probleme,merg iar la medic ma tratez cu cervugid,rubifen,fluconazol, acum iar am probleme, nu stiu ce sa mai fac sa scap, ultima data la papanicolau mi-a iesit asa :frotiu din celule superficiale, intermediare, izolate si grupate, unele celule se modifica reactiv/inflamator, celule gladulare ex...., exudat inflamator ol... cu PMN, flo.... stafilococi+o anexita bilaterala.
imi poate traduce si mie cineva? big_smile
p.s. am pus puncte unde nu am inteles ce scrie

Ultima oara a fost editat de pufici (2008-10-22 22:23:53)

#579 2008-10-22 22:40:44

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

sincer nu mi reiese din analiza ta ca ai avea gardnerella...insa ai stafilococ (pt care ar trebui facuta o antibiograma) si anexita care de asemenea trebuie tratata...deci din nou antibiotic...

happy with him...inlove with him...puss

#580 2008-10-23 10:27:15

carmendaria
New member
Inregistrat: 2008-10-23

buna ziua..
ma numesc carmen si va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine..
mi-am facut cateva analize la ginecolog asa de rutina
la pap mi-a iesit asA - SATISFACATOR PT EVALUARE
ASC-US clasa II-III PAP
LA MICROBIOLOGIE MI-A IESIT ASA - FLORA GRAD III (COCI GRAM POZITIVI)
LA SECRETIE VAGINALA- FLORA NEPATOGENA
CLAMYDIA - NEGATIV
MYCOPLASMA-UREPLASMA - ABSENT
HPV TIPAJ VIRAL - NU A EVIDENTIAT PREZENTA HPV
CAM ASTEA SUNT ANALIZELE FACUTE VA ROG DIN SUFLET SA MA LAMURITI SI PE MINE CE INSEAMNA ASC-USul ASTA?
PRECIZEZ CA HPV L-AM FACUT LA MEDLIFE SI CELELALTE LE-AM FACUT LA ANAIS
SA AM INCREDERE CA REZULTATUL LA HPV E PUS CORECT?
CE ANALIZE AR MAI TREBUI FACUTE SA AFLU CE ESTE CU ASC-USUL ASTA?
CINE A MAI PATIT ASTA VA ROG SA MA AJUTE SI PE MINE
AM DOI COPILASI MICII PE CARE VREAU SA II VAD CUM CRESC
VA MULTUMESC DIN SUFLET

#581 2008-10-23 10:42:42

crys_ty_na
Platinum member

ascusul acela poate indica o rana pe col...o colposcopie ai facut? si nu te ingrijora...papul tau nu e nici vb grav sau care sa ridice suspiciuni

#582 2008-10-23 11:07:08

carmendaria
New member

la colposcopie am programare in februarie pana atunci fac tratament cu isoprinosin
dar pana in februarie simt ca innebunesc

#583 2008-10-23 11:25:16

crys_ty_na
Platinum member

dc asa tarziu?

#584 2008-10-23 11:46:07

carmendaria
New member

asa mi-a recomandat dr mea sa imi fac programarea la clinica micomi la dr badea in februarie pana atunci sa fac tratament cu isoprinosin
problema care ma framanta pe mine cel mai tare este dc sa am incredere in llab de la medlife
iae eu mi=am facut si eco intravaginal si nu a vazut dr nici o rana este posibilsa o am si sa nu se vada decat la colposcopie?
in cazul in care am rana ce trebuie sa fac/
se poate trata cu ovule?
sau doar operata
iti multumesc tare mult ca esti aici si ma ajuti la sutele de intrebari pe care le am

#585 2008-10-23 12:25:06

anca90
Platinum member

sfatul meu e sa nu astepti pana in februarie si sa te programezi in alta parte pt o colposcopie, pt linistea ta. apoi poti sa mergi si la micomi, pt ca am inteles ca dr. badea e ft buna. rana nu se vede la ecografie. poate fi vazuta la un consult, sau daca e prea mica sau din anumite motive nu se vede, la colposcopie e cel mai clar.
pt rana se incearca intai tratamente cu ovule. daca nu trece, nu se opereaza, ci unii medici aleg sa o cauterizeze. in legatura cu cauterizarea, sunt pareri impartite. nu toata lumea o recomanda. tb incercat intai cu tratamente.

#586 2008-10-23 12:41:09

carmendaria
New member

iti multumesn din suflet pt raspusurile si promtitudinea ta
ar cam trebui sa imi iasa din cap ca am vre-un fel de cancer?
sau si o rana poate fi cancerigena?
sau numa virusul hpv poate produce cancer?
in cazul in care nu il am nu ar trebui sa ma mai gandesc la cancer
iarta-ma dar sunt in culmea diperari .....am innebunit familia cu problema asta

#587 2008-10-23 13:21:19

ramona_22but
Membru

buna ziua.am fost la ginecolog acum 4 luni si mi-am facut testul papanicolaou.rezultatul suna cam asa:frotiu negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna;flora microbiana nespecifica;modificari reactive ale celulelor epiteliale scuamoase asociate cu inflamatia.Descriere citologica:celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare plate sau partial plicaturate eozinofile,cianofile integre sau cu modificari reactive,dispuse in placarde sau izolate.Celulele din zona de transformare izolate sau in mici grupuri cu usoare modificari reactive.Absenre celule glandulare endocervicale.Exudat inflamator abundent reprezentat de numeroase PMN integre si alterate,limfocite,monocite.histiocite,detritusuri celulare,mucus,fibrina.Diagnostic citopatologic:modificari reactive ale celulelor epiteliate scuamoase asociate cu inflamatia acuta nespecifica intensa cu aspecte de cronicizare.Calificativ tongueN II.    Am intrebat medicul dak am ceva si a sp k nu e grav.dar eu sunt cam speriata mai ales k am dureri abdominale permanent. e ceva grav?va rog ajutati-ma.

#588 2008-10-23 13:45:13

anca90
Platinum member

carmendaria, eu zic ca nu e cazul sa te ingrijorezi si ca nu are rost sa te stresezi atat de tare pt problema asta. cum a spus si crys_ti_na, nu rezulta de nicaieri din Papanicolau ca ai avea cancer. faptul ca la recoltare medicul tau nu ti-a spus de rana, poate insemna ca rana e mica (nu a vazut-o) si atunci sunt sanse mari sa poata fi trata cu ovule.
din cate stiu eu, legatura intre hpv si cancer e ca in majoritatea cazurilor de cancer la colul uterin s-a descoperit si virusul hpv. daca ai hpv nu inseamna neaparat ca vei face cancer, la fel cum daca nu ai hpv nu inseamna ca nu poti face cancer din alte motive.
te sfatuiesc sa te linistesti, nu e cazul sa fii speriata. e doar o afectiune a colului cu sanse mari sa se trateze fara sa fie nevoie de cauterizare. trebuie insa sa faci o colposcopie cat mai curand si sa mergi pe urma la ginecolog sa-ti prescrie un tratament. daca astepti pana in februarie, rana se poate agrava si va fi mai greu de tratat.

ramona_22but, rezultatul Papanicolau e bun. ai o inflamatie care ar trebui tratata. nu ti-a prescris niciun tratament medicul ginecolog? colul uterin nu doare, deci durerile vin din alta parte. poate fi de la ovare, sau alte organe interne.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-10-23 13:53:08)

#589 2008-10-23 14:00:22

ramona_22but
Membru

mi-a prescris niste antibiotice.am facut si o ecografie din care reiese k am chist ovarian.e posibil sa ma doara de la asta?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.