Metode contraceptive dupa 35 de ani
- panseluta
- Full member
- Inregistrat: 2008-03-28
Metode contraceptive dupa 35 de ani
Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat de la Doctoressa: Am 34 de ani si jumatate, iau AC de vreo 12... ma cam apropii de limita superioara a varstei pana la care sunt recomandate. Mi-a spus si o dna dr ca nu voi mai putea lua mult timp. Inca nu am avut nici o sarcina, cred ca vom incerca anul viitor (daca ne facem curaj, daca nu...). Nici macar nu stiu daca pot ramane insarcinata, am facut de multe ori haz de necaz zicandu-mi ca poate m-am indopat atatia ani cu pastile fara sa fi fost nevoie. Intrebarea e - spre ce metoda contraceptiva m-as putea indrepta in viitor, tinand cont de faptul ca eu nu suport deloc prezervativul. Am folosit anul trecut 6 luni cand am facut pauza la AC dar nu m-am obisnuit cu el deloc. Oricum il punea doar la sfarsitul actului si eu din momentul acela nu mai simteam nimic! Am mai mers si pe coit intrerupt dar mai rar... oricum nu era o tragedie daca ramaneam insarcinata, ne dadea "soarta" un impuls daca noi nu il avem!
Daca ne hotaram pentru bebe atunci e mai simplu, imi leg trompele la cezariana si am rezolvat-o (steriletul nu prea ma incanta). Dar daca nu... ce pot folosi dupa 35 de ani? Contraceptivele acelea care se implanteaza sub piele au ajuns si la noi? Au aceleasi efecte ca si cele administrate oral? Multumesc anticipat!
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
Re: Metode contraceptive dupa 35 de ani
panseluta daca esti sanatoasa ai analizele bune nu vad de ce s anu iei ac.si dupa 35 de ani!
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- daliana
- Hero member
- Inregistrat: 2007-07-02
panseluta a scris:Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat de la Doctoressa: Am 34 de ani si jumatate, iau AC de vreo 12... ma cam apropii de limita superioara a varstei pana la care sunt recomandate. Mi-a spus si o dna dr ca nu voi mai putea lua mult timp. Inca nu am avut nici o sarcina, cred ca vom incerca anul viitor (daca ne facem curaj, daca nu...). Nici macar nu stiu daca pot ramane insarcinata, am facut de multe ori haz de necaz zicandu-mi ca poate m-am indopat atatia ani cu pastile fara sa fi fost nevoie. Intrebarea e - spre ce metoda contraceptiva m-as putea indrepta in viitor, tinand cont de faptul ca eu nu suport deloc prezervativul. Am folosit anul trecut 6 luni cand am facut pauza la AC dar nu m-am obisnuit cu el deloc. Oricum il punea doar la sfarsitul actului si eu din momentul acela nu mai simteam nimic! Am mai mers si pe coit intrerupt dar mai rar... oricum nu era o tragedie daca ramaneam insarcinata, ne dadea "soarta" un impuls daca noi nu il avem!
Daca ne hotaram pentru bebe atunci e mai simplu, imi leg trompele la cezariana si am rezolvat-o (steriletul nu prea ma incanta). Dar daca nu... ce pot folosi dupa 35 de ani? Contraceptivele acelea care se implanteaza sub piele au ajuns si la noi? Au aceleasi efecte ca si cele administrate oral? Multumesc anticipat!
nici pe mine nu ma incanta steriletul, dar cunosc persoane care sunt ok cu el, deci, steriletul e o solutie f buna
There are two things in life: you have to die and you have to live until you die. mamica de doua fete cucuiete
- panseluta
- Full member
Pai si eu stiam ca nu mai sunt recomandate dupa 35 de ani, cresc riscul de cancer, asa mi-a spus si o dna dr. din Iasi. Bine, 35-36-37 nu e limita chiar batuta in cuie, dar ce fac daca ajung la menopauza pe la 45? Mai iau inca 10 ani??? Iar sterilet se monteaza numai dupa ce ai avut o sarcina.
PS Evil, stii ca problema mea e ca sunt "prea" sanatoasa!!!
Ultima oara a fost editat de panseluta (2008-07-16 15:32:06)
- daliana
- Hero member
ce nu inteleg este de ce vrei AC daca mai tarziu vrei sarcina, ai totusi 34......uita-te ce probleme apar dupa aceasta varsta, mi se intampla mie si nu numai, mai bine tine un consiliu de familie si hotarati daca mai vreti sau nu bebe, eu la prima sarcina am ramas la 1 an jumate dupa ce am renuntat la anticonceptionale.... nu e nevoie sa tot astepti sa te hotarasti, pt ca din momentul in care te hotarasti pot dura ani pana ramai, mai ales dupa 35 de ani cand fertilitatea scade la 25%, ovulul imbatraneste, creste riscul de sindrom down....
There are two things in life: you have to die and you have to live until you die. mamica de doua fete cucuiete
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
panseluta a scris:Pai si eu stiam ca nu mai sunt recomandate dupa 35 de ani, cresc riscul de cancer, asa mi-a spus si o dna dr. din Iasi. Bine, 35-36-37 nu e limita chiar batuta in cuie, dar ce fac daca ajung la menopauza pe la 45? Mai iau inca 10 ani??? Iar sterilet se monteaza numai dupa ce ai avut o sarcina.
poti lua daca esti sanatoasa si dc sa ajungi la menopauza?
happy with him...inlove with him...
- panseluta
- Full member
Stiu Daliana, ai dreptate, tot dezbatem... insa eu mai am o problema cam ciudata - am povestit pe larg la alt subiect de la Probleme medicale (Sangerare la contact...). De 9 luni incerc sa-i dau de capat, nu am nimic, sunt perfect sanatoasa si superinvestigata (cum mi s-a spus) dar totusi sangerez usor dupa unele contacte (fara sa fie vorba de ceva mai brutal sau lipsa de lubrefiere). Nu as incerca sa raman insarcinata cu problema asta, plus ca aproape un an de acum incolo voi avea un program extrem de incarcat si obositor la serviciu de la care nu pot da inapoi (proiecte incepute, promovare etc). Pe de alta parte mama m-a facut la 34 de ani si pe sora mea la 36, si am o cunostinta care la 25 a facut un copil cu sindrom dawn, asa ca se poate intampla oricand (normal, cu varsta riscul creste).
Cristina, adica eu nu mai ajung la menopauza? Nici la 45? Bine ar fi...
Ultima oara a fost editat de panseluta (2008-07-16 15:46:57)
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
panseluta a scris:Pai si eu stiam ca nu mai sunt recomandate dupa 35 de ani, cresc riscul de cancer, asa mi-a spus si o dna dr. din Iasi. Bine, 35-36-37 nu e limita chiar batuta in cuie, dar ce fac daca ajung la menopauza pe la 45? Mai iau inca 10 ani??? Iar sterilet se monteaza numai dupa ce ai avut o sarcina.
problemele tale cu colul nu te impiedica sa iei ac.ma referam la probleme cu fiacatul de cuagulare a sangelui
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- panseluta
- Full member
Da, stiu, mai iau un an, dar dupa aceea? Posibil sa nu stiu eu... dar mai sunt alternative? Ca metode ma refer?
- bobita
- Hero member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2007-04-27
dar tu cand vrei copil,daca iti tot pui problema "la anul" ce contraceptiv sa folosesti?
Ultima oara a fost editat de bobita (2008-07-16 15:57:07)
mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
prezervativ sau spericid...cel din urma nu ofera o protectie prea grozava...
happy with him...inlove with him...
- daliana
- Hero member
poate ar trebui sa te intorci la momentul in care ai inceput sa sangerezi...cu 9 ani in urma, poate de atunci iei un anumit tip de anticoncepionale, sau alte medicamente, sau faci ceva ce nu ai facut pana atunci...., gandeste-te, poate depistezi cauza sau poate mergi la o clinica in Austria care sa iti dea raspuns si pe mine mama m-a facut la 41...., asta nu inseamna ca, mai ales pt primul copil trebuie sa asteptam atat anul asta avem nu stiu ce de facut, la anul intervine altceva si tot asa......nu mai apucam sa facem... unele lucruri le putem duce la bun sfarsit si cu copil daca are cine sa ne ajute, parinti, etc, sau daca avem bani sa apelam la ajutor sigur, fiecare dintre noi stie mai bine ai dat un search pe net pt metode contraceptive?
- panseluta
- Full member
Pai cam "la anul"... daca ne hotaram, daca nu asta e! Am intrebat pentru ca nu am gasit un raspuns la afirmatia dnei dr: "Oricum nu ai sa mai poti lua AC mult timp..."
Of topic: Felicitari pentru burtica!
- daliana
- Hero member
"Pentru femeile tinere, metoda de baza este pilula contraceptiva; pentru femeile peste 35 ani, principala metoda contraceptiva o constituie sterilizarea."
"Metode hormonale, cum ar fi pilula contraceptiva, injectii hormonale cu efect contraceptiv, patch-uri (plasturi) hormonale cu fixare pe piele si inele vaginale contraceptive. Dispozitivul intrauterin Mirena (DIU), contine de asemenea hormoni (in acest caz progesteron). Contraceptia prin folosirea metodelor hormonale are rezultate foarte bune, previne sarcina prin stoparea productiei lunare de ovule (celule sexuale feminine) si poate, de asemenea, sa atenueze manifestarile neplacute care apar in timpul menstruatiei (dureri abdominale, crampe,etc).
Dispozitivele contraceptive intrauterine (sterilet). Un astfel de dispozitiv se introduce prin vagin si cervix (colul uterin) pana in uter. Poate opri sperma in drumul acesteia catre ovul si poate stopa, de asemenea, implantarea ovulului deja fertilizat. Dispozitivele intrauterine au o eficacitate foarte buna pentru 5 pana la 10 ani de la implantare si prezinta o eficacitate si siguranta mult mai mare decat prezentau acum cateva decenii. Dispozitivul intrauterin Mirena poate ajuta si in cazul disconfortului din timpul menstruatiilor.
Metodele de bariera, precum, prezervativele, diafragmele, calotele (capisoanele) cervicale, buretii si spermicidele. In general, aceste metode nu sunt la fel de eficiente precum dispozitivele intrauterine sau metodele contraceptive hormonale. Pentru a creste eficienta unei metode de bariera, este indicata asocierea unui spermicid, care omoara spermatozoizii inainte ca acestia sa treaca de cervix. Posibilitatea ca partenerul sexual sa fie purtatorul unei boli cu transmitere sexuala (venerica), face necesara utilizarea prezervativului.
Planningul familial (contraceptia prin metoda calendarului) este eficient doar in cazul utilizarii atente. Nu este recomandata utilizarea acestei metode in cazul in care se doreste o contraceptie sigura. Metoda calendarului necesita cunoasterea amanuntita a zilelor fertile de pe parcursul ciclului menstrual (studierea semnelor de fertilitate, temperatura corporala, pentru cel putin 2 luni consecutive). Este interzis contactul sexual neprotejat in zilele fertile ale ciclului menstrual. In cazul adolescentelor active sexual, nu este indicata aceasta metoda, datorita dificultatii in determinarea exacta a perioadei fertile.
Contraceptia permanenta, precum vasectomia sau ligatura chirurgicala a trompelor uterine, confera o protectie permanenta impotriva unei sarcini nedorite (totusi, foarte rar aceste metode pot fi ineficiente). Aceste metode contraceptive se realizeaza doar in cazul in care persoana in cauza este sigura ca nu mai vrea copii niciodata. In momentul alegerii unei metode contraceptive este foarte important sa se ia in considerare daca aceasta se potriveste persoanei in cauza si stilului de viata al acesteia. De exemplu, in cazul unei femei necasatorite care nu planuieste sa creasca un copil singura, este recomandabil ca aceasta sa foloseasca o metoda contraceptiva cat mai sigura. Cand se alege o metoda contraceptiva este indicat ca persoana in cauza sa se gandeasca daca vrea sa intemeieze o familie si, de asemenea, cand doreste sa se intample acest lucru. Cu toate ca o femeie poate ramane insarcinata in momentul intreruperii oricarei metode contraceptive (uita sa-si administreze pastilele contraceptive cateva zile), unele femei raman insarcinate doar dupa cateva luni de la intreruperea contraceptiei cu doze mari injectabile hormonale (Depo-provera) sau folosirea anticonceptionalelor cu incarcatura hormonala mare. "
Ultima oara a fost editat de daliana (2008-07-16 16:10:30)
- panseluta
- Full member
poate ar trebui sa te intorci la momentul in care ai inceput sa sangerezi...cu 9 ani in urma, poate de atunci iei un anumit tip de anticoncepionale, sau alte medicamente, sau faci ceva ce nu ai facut pana atunci...., gandeste-te, poate depistezi cauza sau poate mergi la o clinica in Austria care sa iti dea raspuns si pe mine mama m-a facut la 41...., asta nu inseamna ca, mai ales pt primul copil trebuie sa asteptam atat anul asta avem nu stiu ce de facut, la anul intervine altceva si tot asa......nu mai apucam sa facem... unele lucruri le putem duce la bun sfarsit si cu copil daca are cine sa ne ajute, parinti, etc, sau daca avem bani sa apelam la ajutor sigur, fiecare dintre noi stie mai bine ai dat un search pe net pt metode contraceptive?
9 luni nu 9 ani Doamne fereste! Si chiar nu am schimbat nimic atunci nici medicamente nu am luat, AC... iau Marvelon de 10 ani (an mai luat rigevidon la inceput dar nu l-am suportat), sotul e acelasi, tot mi s-a sugerat ca e traumatism mecanic dar daca era asa aparea de cand suntem impreuna nu acum (am scris dincolo mai mult, nu de alta dar apoi sunt posturi multiple si nu e voie!). E bine sa aiba cine sa te ajute, mie nu imi spala nimeni nici o furculita! Iar banii se fac doar daca mergi la servici... daca stai acasa mai greu... tocmai asta incercam acum, sa ne asiguram si o stabilitate materiala pentru a putea si creste un bebe! Daca facem "saltul calitativ" la anul va fi mai bine sigur! Socri nu am (nu mai sunt), iar mama e pe principiul ca fiecare isi vede de casa lui. Nu am nimic impotriva dar nu pot miza pe nici un ajutor din afara (iar noi suntem plecati cam 10 ore pe zi de acasa, uneori mai mult).
Si off topic: cum sa stau sa cresc si un copil cu 8 mil pe luna de la stat? Numai cu problemele astea - nerezolvate inca - s-au dus cateva zeci de milioane pe analize si investigatii, deplasari etc!!! La stomato un dintisor cu tratament si imbracat sare de 5 mil... respiri de doua ori si s-au dus...daca te-ai imbolnavit si nu ai bani esti condamnat din start!
Ultima oara a fost editat de panseluta (2008-07-16 16:17:24)
- daliana
- Hero member
am reeditat mesajul de mai sus, citeste-l. Eu am ramas insarcinata acum, cand castig 10 mil pe luna de unde luam triplu anul trecut-am schimbat jobul din cauza stresului, nu ma intreba cum o sa crestem 2 copii.....
- panseluta
- Full member
Am citit, deci sterilizarea ma paste! Ba te intreb, daca gaseste cineva reteta miraculoasa sa-mi spuna si mie! Hai sa zicem ca iti poti planifica cheltuielile curente - dar daca apar urgente de sanatate (cu note de plata cu multe zerouri, chiar si in Ron) ce faci??? Asta in cazul in care suntem doar noi doi, nu putem cere ajutor nicaieri!
- daliana
- Hero member
eu intentionez sa muncesc un pic, adica o meditatie, o traducere, o consiliere, asa am facut si la primul sa supravietuiesc....., desi atunci luam 85% din salariu nu suma fixa ca acum
- claudia78
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-05
panseluta ,imi spui si mie te rog...am inteles ca iei de 10 ani marvelon ! eu iau de 4 . a fost ok cu ele? adica nu te-ai ingrasat si nu ti-a scazut semnificativ pofta de sex???? astept raspuns,mersi
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|