homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-116

#2186 2009-10-08 10:05:53

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

olimp, si eu spun ca si fetele... nu te grabi sa iei decizii aiurea... tine copilul, n-ai decat sa faci avort mai tarziu daca, Doamne fereste, chiar iti iese ceva aiurea la teste/ecografii... poti face avort pana prin luna a 4a, din cate stiu... dar e pacat, serios, stiu cat iti doreai bebeul... sad si riscurile de probleme sunt MICI DE TOT...

la ce dr mergi in iasi? azi merg si eu la dr... in functie de cat e de ocupata, poate ii arunc o intrebare referitoare la cazul tau...

hai... lasa ce zice mama.... au fetele dreptate, ce drept au EI sa decida?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2187 2009-10-08 10:42:39

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Si inca ceva, Olimp : eu nu am facut triplu test dintr-un motiv foarte simplu - nici acum, nici cu cateva saptamani inainte, cand puteam face avort dintr-un motiv sau altul fara probleme, nu fac si nu as face avort pentru nimic in lume !
Daca faceam triplu test si se gasea destept doctorul sa ma sperie cum au speriat-o pe Ally_na, oricum nu aveam ce face, ba mai stateam inca vreo 5 luni cu frica in san ca poate, Doamne fereste, fac un copil cu Sindromul Down sau alte probleme.
Asa, stau cuminte, ma rog la Dumnezeu cum stiu eu mai bine pentru sanatatea bebelui meu si ma incred ca El, care mi-a aratat in nenumarate randuri ca ma iubeste neconditionat, va fi si de data asta de partea mea si a bebelui meu mic si nevinovat !
Hai, te pup si muulta, multa putere ! puss

gravida 35+ babyboy happydance

#2188 2009-10-08 11:04:12

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

olimp...eu sunt de parere cu tot ce au zis fetele....tu...de ex ce simti? conteaza ce simti si tu....eu dupa prima eco de ex cand mi s-a spus in fata ...da'l afara.....am plans 3 zile si ma gandeam ca nu se poate sa patesc asa ceva...ca nu mi se intampla mie...ca bebe e sanatos...eu asta simteam.....am avut noroc ca sa intalnesc un dr care mi-a intarit increderea ca bebe e ok....si cu toate astea ....nu am rezistat sa nu fac biopsia ...si am pus 1 % viata lui bebe in pericol..dar mereu ma gandeam dc Dumnezeu vrea sa se nasca ...nu mi'l ia...si uite ca asa a fost....bebe pana acum...e aici cu noi...si da undeva in mine imi e teama...dar ma rog ....la Dumnezeu sa fie totul bine si sa pot zambi peste 4 luni si sa imi amintesc doar de perioada frumoasa...cand eram rasfatata in sarcina....rugaciune...nu te grabi sa il dai afara...fetele zic ca pana la 4 luni, mie mi-a zis dr ca pana la 24 de saptamani poti sa il dai afara...dar..sincer....eu zic sa astepti ...dar..normal e deciazia TA si a logodnicului tau....noi nu putem decat sa te amintim in rugaciunile noastre...asa cum le rog pe fete sa ne reaminteasca si pe  mine si bebe in ale lor....rugaciune...doamne ajuta

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-10-08 11:05:20)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2189 2009-10-08 11:12:35

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Olimp, eu nu stiu cazuri concrete, dar cred ca era mult prea mic bebe ca sa-i faca rau antibioticele alea.

Moni, per ta fertila incepe pe 1  oct, iar ovulatia propriu-zisa e pe 6 oct; adik incepand de pe 1 oct, sansele de a ramane gravida cresc, in 6 oct atingand apogeul, ca sa zic asa; asta e ziua cea mai fertila pt ca atunci are loc ovulatia; sansele scad sau chiar dispar, incepand cu 7-8 oct. Asta este valabil dak ai un ciclu regulat. Cel mai bine e sa faci teste de ovulatie, ca sa vezi exact cand e per fertila; fiecare femeie ovuleaza in fct de durata cm-ului ( dak ai cm de 26 zile, poti avula in zilele 9-13, dak ai de 30 zile, poti ovula in zilele 14-17 de ex..., deci depinde de fiecare).

Anne, decizia asta iti apartine, iar la cei 23-24 de ani? chiar nu-si are rostul testul asta.

Joo puss

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-10-08 11:33:33)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2190 2009-10-08 11:26:08

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

olimp fetele au dreptate. tot ce ti-au scris ele e adevarat. eu cred , ca si ele ca nu e nimic  in neregula. totul e ok. bebe e prea mic ca sa fie influentat de acele antibiotice. curaj. mergi inainte si Dumnezeu te va ajuta. nu fa prostia sa dai bebele afara. mai tarziu nu ti-ai ierta-o nici tu.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-10-08 11:26:37)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

Publicitate

loading...

#2191 2009-10-08 11:39:22

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

olimp a scris:

Nu imi poate zice nimeni nimic mai clar...? sad

privind strict din perspectiva medicala, parerea mea (lasand la o parte emotiile, sentimentele...) e sa asculti sfatul a doi sau chiar trei medici diferiti. daca toti recomanda intreruperea de sarcina....atunci ar trebui sa-i asculti. nu cauta alinare pe un forum unde nu suntem de profesie medici. sa nu ajungi sa-ti blestemi zilele si pe noi ca ne-ai ascultat!
doar ce zice medicul conteaza. noi doar te sustinem.
sanatate, si sa auzim vesti bune!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2192 2009-10-08 11:41:48

ally_na
Hero member

fetelor...nu stiu cata influenta are ce o sa va zic.....dar eu am luat ANTIBIOTIC la sfatul dr 4 zile ( la 12 s) dupa biopsie....dar lili para are dreptate....eu nu sunt medic....povestesc doar din ce am citit, din ce mi s-a spus, din ce am trait

#2193 2009-10-08 12:28:00

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Ce test, Crissy ?
Stiu femei care, de la un avort, primul si singurul din viata lor, si-au luat adio definitiv de la facut bebei ! Ce am vrut eu sa spun a fost sa nu se grabeasca, asa cum au spus si celelalte fete, sa-l dea afara !
Dar, nah, nici un caz nu seamana cu altul ! Si poate nu-s eu cea mai in masura sa vorbesc, avand in vedere ca eu nu am avut pana acum nici o problema cu sarcina si sper nici sa nu apara vreuna ! rugaciune

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-08 12:29:06)

gravida 35+ babyboy happydance

#2194 2009-10-08 13:45:31

katami
Platinum member

lili pala a scris:

olimp a scris:

Nu imi poate zice nimeni nimic mai clar...? sad

privind strict din perspectiva medicala, parerea mea (lasand la o parte emotiile, sentimentele...) e sa asculti sfatul a doi sau chiar trei medici diferiti. daca toti recomanda intreruperea de sarcina....atunci ar trebui sa-i asculti. nu cauta alinare pe un forum unde nu suntem de profesie medici. sa nu ajungi sa-ti blestemi zilele si pe noi ca ne-ai ascultat!
doar ce zice medicul conteaza. noi doar te sustinem.
sanatate, si sa auzim vesti bune!

lili, e o mica nuanta unde nu sunt de acord cu tine: niciun medic nu ar trebui sa "RECOMANDE" intreruperea de sarcina! el poate spune care sunt riscurile, care sunt problemele pe care le constata... poate refuza sa urmareasca sarcina cu probleme... dar NU ARE DREPTUL sa "recomande" intreruperea de sarcina!!! eu asa, ca principiu... n-as mai calca a doua oara pe la un medic care se trezeste LUAND DECIZII IN LOCUL MEU. decizia nu-i apartine... rolul lui e sa te informeze asupra problemelor medicale si ATAT. e decizia ta, 100%, daca tii sau nu sarcina. sunt femei care oricum n-ar face avortul ala, oricum ar fi si oricat ar fi de greu, ar fi copilul lor (ma numar si eu pe acolo...). ori pt ele, o astfel de "recomandare" ar fi... sfidatoare.

si oricum... asa cum au spus si fetele, decizia e doar A EI. nu a rudelor, nu a noastra (deci orice am zice noi, ramane parerea noastra si atat, nu poate spune niciodata ca "se da cu capul de pereti din  casuza noastra")... nu a tatalui, as spune eu, mai egoist nitel.... SI NU A DOCTORULUI!!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2195 2009-10-08 14:42:57

Joo
Full member
Inregistrat: 2008-08-12

Olimp...asteapta pt ca e mult prea devreme sa tragi concluzii. Bebele e prea mic, iar antibioticele ar trebui sa fie f puternice ca sa ai siguranta ca l-au afectat. bazeaza-te pe parerile medicilor nu ale rudelor sau ale cunostintelor. Ma indoiesc ca in prospect scrie ca administrarea lor in sarcina provoaca malformatii. Eventual sugereaza o atentie mai mare, sau nu se recomanda pt ca nu au fost efectuate teste si etc. Cere parerea medicilor si evident asteapta sa vezi evolutia. Eu nu cred ca ai vreun motiv de panica.

Are mami 2 papusele, Emma si Natalia hjarta hjarta

#2196 2009-10-08 15:44:27

ally_na
Hero member

sunt f multe pareri diferite si la dr....dupa cum am mai spus....eu am luat la recomandarea dr ginecolog augmentin in primul trimestru 4 zile....si bebe meu era format....si exact cum spune si joo , pe nici un prospect nu scrie ca..pastila X provoaca malformartii ale fatului...

#2197 2009-10-08 18:53:40

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Si eu am luat augumentin vreo 5-6 zile fara sa stiu ca sunt gravida. Plus de asta am luat nurofen la greu timp de 7 zile, algocalmin fiole, sinupret ca aveam sinuzita si inca un medicamnet, dar i-am uitat numele. Dupa vreo 2 saptamani mi-a iesit testul pozitiv. Acum eu nu stiu cand a avut loc implantarea efectiva si cred ca nimeni nu poate stie cu exctitate si nici cand a fost exact ovulatia.
Bebe meu este sanatos si nu are probleme.
Acum nu stiu cat de puternic e acel antibiotic pe care la-i luat. Ma citeste pe internet despre el si mergi la mai multi medici. Nu lua e decizie pripita, mai ales ca ai luat in perioada de conceptie parerea mea, cand se spune ca functioneaza principiul totul sau nimic (adica daca e ceva se elimina singur). Cam asa a fost si la mine, asa mi-a zis si medicul.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#2198 2009-10-08 19:10:42

katami
Platinum member

olimp nu a intrat azi.... neutral

#2199 2009-10-08 20:01:43

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

ce o fi cu ea?

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-10-08 20:01:52)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2200 2009-10-09 10:17:05

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

katami, recomandarea dr nu o obliga SA FACA CEVA. EU SUNT DE PARERE CA UN MEDIC TRANSANT E BUN, ADICA SPUNE PE SLEAU CARE SUNT RISCURILE. pardon de majuscule, mi-e lene sa mai schimb...
ea intr-adevar va trebui sa hotarasca ce e de facut, doar nu o urca medicul cu forta pe capra...
eu doar mi-am expus punctul de vedere... buga

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2201 2009-10-09 13:06:49

katami
Platinum member

e clar ca n-o urca pe capra cu forta, dar eu ziceam ca, personal, m-ar deranja o astfel de recomandare... mi se pare suficient sa expuna toate riscurile si atat... e mai... finut. n-am zis sa cosmetizeze adevarul, dar nici sa se repeada cu "recomandari"

in fine... asteptam sa vedem ce ne zice olimp....

#2202 2009-10-09 13:39:25

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu abia astept sa intre sa vedem ce zice...

#2203 2009-10-09 14:59:37

ally_na
Hero member

..eu stiu ce inseamna sa ti se recomande avortul...din cauza faptului ca aveam incredere ca om in acel dr..am mai fost apoi la inca 4....te da peste cap o astfel de poveste...acum sa zic ca eu am noroc ca am ajuns pe mainile unor dr buni din buc ( asa zice lumea)...dar hai sa fiim serioase...nu suntem sigure 100% ca e un copil sanatos si dc ies toate eco si analizele ok...( imi pare rau dar nu vreau sa speri pe nimeni,,,cunosc caz..) deci Dumnezeu e cel ce decine la final....asa...ca.....eu zic ca e mai finut dc ti se spune....uite care sunt riscurile decat...gata pleaca la avort....sa speram ca ptr olimp totul va fi bine..sio sa aiba mintea limpede cand ia o hotatare

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-10-09 15:00:31)

#2204 2009-10-09 21:03:40

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

si eu am luat zanocin, flamexin si alte medicamente la inceputul sarcinii, fara sa stiu ca sunt gravida si bebe e bine din cate se vede pana acum...abia am venit de la control si e un grasun..are deja 2,100kg...a luat 800g in 2 saptamani si se dezvolta absolut normal...eu zic sa nu-ti pierzi speranta olimp..poop

p.s...sunt mai bine fetele...mi-a mai trecut raceala(a propos- scuzati absenta, dar e motivata)...ma chinuie insa astmul de zor..respir suuuper greu...pupici la toate...fleur si bebelushii ce fac?ce stiti de ei?

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-10-09 21:06:21)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.