homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-136

#2566 2009-10-27 15:16:01

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Crssy85 a scris:

Fetele, v-am intrebat pe pag anterioara dak pe voi va dor articulatiile de la degete si incheieturile mainilor.. o fi normal? Verigheta si toate inelele ink imi vin, deci mainile nu-s asa de umflate..

da, e normal, si pe mine m-au durut si nu pot spune ca m-am umflat. ba chiar nu m-am umflat deloc cu licgid. am fost doar... grasa lol
nu te panica, este ok, e de la hormonii de sarcina care relaxeaza ligamentele.... mai ai un pic si scapi! multa sanatate si rabdare! pup!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2567 2009-10-27 16:59:18

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

anne, sa-ti traiasca flacaul mult dorit! applause

Alina, la tine ce e, nu ti-a zis? smile

Alina, torchul ar trebui facut inainte de a te apuca de augumentin, nu in timpul tratam....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2568 2009-10-27 17:06:14

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Anne, sa ai parte un un baietel exceptional  wink

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2569 2009-10-27 17:11:01

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

eu stiu de la 13 s...de cand cu biopsia...ca e baietel..acum nu stiu katami dc pe mine ma intrebai

burtici cred ca ma paste raceala....am studentii bonlavi, elevii raciti..si uite ce nas infundat am eu....dr de fam a zis de propolis..voi stiti ceva? ati luat ceva la raceala...cu exceptia ceaiurilor..si multa lamaie?

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2570 2009-10-27 17:19:34

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Multumesc, Lili puss Eh, nu ma sperii, doar ca experimentez chestii noi si nush ce-i cu ele big_smile ; da, mai am putin........ maine merg la dr sa vedem ce mai face bebe smile  majoreta

Adina, unde la dr Popescu? la Filantropia? Dak merge la Filantropia, ii tb adev de la serv si trimitere de la medicul de fam; dak nu le are, nush... sa o roage pe dr sa o lase sa i le aduca in alta zi...; ca onorariu, nush, eu nu am dat nik, destul platesc cass 2000 lei/an... si pana acum am dat pe ecografii peste 1500 lei, pe la particulari; dak tine neaparat sa-i dea, cred ca merge cu 50.. 100 mi se pare cam mult.

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Publicitate

loading...

#2571 2009-10-27 17:36:47

katami
Platinum member

ally_na a scris:

eu stiu de la 13 s...de cand cu biopsia...ca e baietel..acum nu stiu katami dc pe mine ma intrebai

burtici cred ca ma paste raceala....am studentii bonlavi, elevii raciti..si uite ce nas infundat am eu....dr de fam a zis de propolis..voi stiti ceva? ati luat ceva la raceala...cu exceptia ceaiurilor..si multa lamaie?

pe alina elena o intrebam, la tine stiam ca e cu cuc wink

eu una n-am luat nimic.... dar propolis poti lua linistita, e natural si face bine wink sanatate smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2572 2009-10-27 17:37:30

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

crssy despre ce adeverinta de la serviciu e vorba?
puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2573 2009-10-27 17:40:09

witty_ina
Sr. member

ally_na a scris:

Nu am avut probleme de acest gen - pana cum - dar trebuie sa-ti spun ca daca ai doar nasul cu probleme, asta se poate datora si hormonilor de sarcina. Daca e raceala, am citit intr-o revista pt bebelusi ca poti lua paracetamol dar nu in exces. Eu zic ca trebuie sa-ti intrebi medicul pt certitudine pt ca eu am ceva dubii cu pastila asta in sarcina

Iti dau un articol gasit pe net

Medicamentele considerate ca fiind lipsite de risc pentru mama si fat in dozele prescrise de medic sunt:

Paracetamolul (Acetaminofen,Panadol,Tylenol)
Antiacide (Maalox,Tagamet,Zantac,Pepcid)
Antibiotice (Penicilina,Eritromicina,Cefalosporine,Cindamicin,Nitrofurantoin)
Sulfamide (doar in primele 6 luni )
Aspartam (Nutrasweet)
Insulina
Plante medicinale: florile de tei, musetel, sunatoare, nalba, albastrele, ciubotica cucului, coada soricelului, lumanarica, porumb, salcam, sovarf, urzica marta alba, frunzele de: menta, nalba, dud, afin, patlagina si mesteacan.

Medicamente folosite cu precautie:doar cu prescriptia medicului,in doze si durata precise,cand medicul hotaraste ca beneficiile pentru mama si copil sunt mai mari decat riscul potential:

Acyclovir (antiherpetic)
Albuterol (antiastmatic)
Tranchilizantele pot produce tremuraturi , care continua luni de zile dupa nastere
Vaccinurile vii: impotriva rujeolei, rubeolei, protiditei epidemice.
Plante medicinale ce pot produce malformatii congenitale:marul lupului,limba mielului(toata planta), arariel, cruciulita, patrunjelul cret, deditel,ruta,tataneasa,roiba,busuiocul(uleiul extras din planta),feriga(rizomul), potbalul (florile si radacina) si catpalanul(rizomul).
Uneori medicamentele nu pot fi totusi evitate in timpul sarcinii, de exemplu pentru diabet, hipertensiune, antibiotice pentru infectii urinare si boli transmise sexual sau acetaminofen (panadol) pentru infectii virale cu febra mare.

Aspirina; luata ocazional in timpul sarcinii, nu va face rau copilului, in special in primele 2 trimestre. Aspirina este riscanta in ultimul trimestru, cand chiar si o singura doza poate influenta cresterea fatului. Aspirina este anti-prostaglandina care intervine in mecanismul travaliului si poate prelungi atat sarcina cat si travaliul si poate provoca sangerare excesiva inainte si dupa expulzare. Pe de alta parte, doze mici(162 mg)-sub supraveghere medicala pentru a trata boli imunologice ,ca lupusul,a opri travaliul prematur sau a preveni preeclampsia sau intarzierea cresterii fetale,nu par sa creeze probleme.
Ibuprofenul (Paduden, Artofen, Advil, Brufen etc), asemanator cu aspirina in unele privinte, folosit in ultimul trimestru poate produce tulburari la fat, sarcina sau travaliu prelungit.
Acetaminofenul (Paracetamol,Adol,Panadol,Tylenol etc) luat in doze moderate in timpul sarcinii, nu pare a fi toxic; trebuie luat insa numai cand este necesar si numai cu aprobarea medicului.
Plantele medicinale sunt medicamente, uneori foarte puternice.Unele au fost folosite de mii de ani pentru a provoca avortul. Chiar sub forma de ceai, unele pot provoca diaree, varsaturi sau palpitatii. Deoarece nu sunt preparate in conditii de control pot fi periculoase.

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-27 17:43:55)

#2574 2009-10-27 18:09:20

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Ce interesant si bine de stiut, witty_ina!
Voi ce fel de acid folic luati? eu am fost azi la farmacie si am cerut, nu stiam de cat, si mi s-a dat de 1mg. E prea putin sau e bine?

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2575 2009-10-27 18:12:37

witty_ina
Sr. member

Indie, eu am luat unul produs de zentiva, de 5 mg. Tu ai nevoie de circa 0,400-1g ac folic dar daca ei in plus, organismul il elimina repede prin urina. Mai iei si alticeva? Daca iei centrum materna sau elevit, si acolo gasesti ac folic

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-27 18:13:26)

#2576 2009-10-27 19:03:40

indie
Full member

witty_ina a scris:

Indie, eu am luat unul produs de zentiva, de 5 mg. Tu ai nevoie de circa 0,400-1g ac folic dar daca ei in plus, organismul il elimina repede prin urina. Mai iei si alticeva? Daca iei centrum materna sau elevit, si acolo gasesti ac folic

Mai iau arefarm si no-spa (cand trebuie)...de acid folic nu mi-a zis DR dar am vazut ca trebuie si nu inteleg de ce nu mi-a recomandat...deci inseamna ca ce am eu de 1mg e prea putin.

#2577 2009-10-27 19:12:39

witty_ina
Sr. member

Arefarm e de fapt progesteron si e ok la fel ca si no-spa. Poti sa adaugi acid folic pt ca. asa cum ti-am spus, daca in organism e in exces, il elimini prin urina (eu una am urinat des in perioada cat l-am luat). Eu cred ca poti adauga un supliment de vitamine (centrum materna sau elevit) pt ca nu au cum sa dauneze. Eu le-am luat de la inceput si cand mi-am cunoscut medicul, mi-a spus ca e ok. A mai adaugat omega 3 pt ca nu prea mananc peste si mi-a spus ca suplimentul acesta ajuta mult sistemul nervos si implicit formarea si dezvoltarea neuronilor.

Am vazut pe unele mamici sunt impotriva acestor suplimente, mizand pe o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Oricum, asa cum am zis mai sus pe forum, e bine sa avem si noi cunostinte medicale dat fiind ca medicii sunt tare imprastiati. Mergi la el cu sugestiile si vezi ce zice, poate pur si simplu a omis ac folic

#2578 2009-10-27 19:12:47

katami
Platinum member

dr proababil a uitat/s-a gandit ca stii... si a mea la fel a facut. ia-l, ca n-are ce rau sa faca

witty, NU se iau suplimente cu vitamine in primul trimestru de sarcina!!! doar la recomandarea expresa a medicului.... sunt vitamine care pot avea efect teratogen (provoaca malformatii).

9ma rog, eu ma numar printre mamicile care nici dupa-aia nu iau vitamine, din cauza celorlalti compusi... dar asta e alegerea fikecareia. dar in primul trimestru sunt de evitat!!!)

da' arefamu asta pt ce se tot da? ca vad ca o gramada dintre voi il iau... stiu ca e pt sustinerea sarcinii... dar SUNT PROBLEME cu sarcina care sa il justifice sau il dau medicii asa, ca au ei chef, "preventiv"?

Ultima oara a fost editat de katami (2009-10-27 19:18:23)

#2579 2009-10-27 19:31:23

indie
Full member

katami a scris:

dr proababil a uitat/s-a gandit ca stii... si a mea la fel a facut. ia-l, ca n-are ce rau sa faca

witty, NU se iau suplimente cu vitamine in primul trimestru de sarcina!!! doar la recomandarea expresa a medicului.... sunt vitamine care pot avea efect teratogen (provoaca malformatii).

9ma rog, eu ma numar printre mamicile care nici dupa-aia nu iau vitamine, din cauza celorlalti compusi... dar asta e alegerea fikecareia. dar in primul trimestru sunt de evitat!!!)

da' arefamu asta pt ce se tot da? ca vad ca o gramada dintre voi il iau... stiu ca e pt sustinerea sarcinii... dar SUNT PROBLEME cu sarcina care sa il justifice sau il dau medicii asa, ca au ei chef, "preventiv"?

mie mi l-a prescris pt ca mi-au aparut niste mici sangerari maronii (cam ca in ultima zi de menstruatie) si a zis ca e mai mica sarcina decat ar trebui la "varsta" ei, deci nu mi l-a dat doar asa ca avea chef...acu ce sa fac cu acidul folic? sa il las balta si sa-mi cumpar altul de 5mg sau sa-l incep pe asta de 1mg? Vitamine nu as lua asa, de capul meu...

#2580 2009-10-27 19:32:25

witty_ina
Sr. member

katami, mie medicul nu mi-a zis nimic. Am vorbit cu prietena mea tot medic care a nascut acum 1 an si jumatate si mi-a spus ca ea a luat alternativ centrum materna /elevit dar o pastiluta la 2 zile si asta chiar din primul trimestru. O sa ma intreb ca m-ai pus rau pe ganduri

Indie, acidul folic este recomandat si inainte si dupa ce ramai insarcinata pana la finalul primului trimestru (circa). Unii medici considera suficienta o doza de 1 mg acid folic pe zi sau chiar 0,6 respectiv 0,8 mg

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-27 19:37:15)

#2581 2009-10-27 19:43:00

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

iar stau si ma minunez cate stiti smile . mie nici acid folic nu mi-a recomandat nimeni sa iau. mi s-a spus ca nu e cazul. offf ce sa mai spun?!

iubesc+Camelia+Matei

#2582 2009-10-27 19:52:54

witty_ina
Sr. member

#2583 2009-10-27 19:54:21

katami
Platinum member

eu stiam ca necesarul zilnic de acid folic e 4 mg pe zi... da' Dumnezeu cu mila....eu am luat dintr-ala de 5 pt ca asta mi-a dat farmacista. oricum, asa cum a spus si witty, surplusul se elimina

witty, eu am mai auzit multe cazuri in care medicul prescrie vitamine inca de la inceput... dar tot medic e si ala care a zis ca vit A, de exemplu, luata in cantitati mari la inceptu de sarcina, este teratogena. de aici si faza cu "nu mancati ficat" etc (mie abia astea mi se par exagerari, ca dovada, avand in vedere ca organismul meu a cerut, am papat ficat la greu in primul trimestru). mai multe detalii (inclusiv despre plantele interzise in sarcina), aici: http://forum.anticonceptionale.ro/t1333 … geni-.html

tomina, ia acid folic, nu este absolut deloc cu probleme, din contra... e indicat, previne defectele de tub neural la bebe (tub neural care se formeaza la inceput, in primele sapt de sarcina). ia-l fara grija... suna-ti medicul intai daca ai vreo indoiala ca nu e ok smile nu e toxic, iar excesul se elimina

#2584 2009-10-27 19:58:10

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Ok, am sa iau... sper ca nu e prea tarziu sad . de 1 mg e ok? si ce ar trebui sa iau in primul semestru de sarcina? multumesc smile

iubesc+Camelia+Matei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.