homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-140

#2642 2009-10-29 09:28:58

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

neata fetelor smile . si eu sunt cadru did. sunt ingrijorata ca o simpla raceala mi-a trecut asa de greu dar daca apare gripa?! noi suntem expuse si vulnerabile, copii, batranii. nu cred ca se face inca vaccinul si am auzit ca este cu doua taisuri: are o mica doza de virus si cine stie cum reactioneaza corpul nostru? ca la vaccinul pentru malarie: mai multi care la-u facut s-au imbolnavit decat cei care nu l-au facut si au mers in India. o sa vedem. deocamdata cred ca isteria e mai mare. am fost in august la Londra si chiar acolo e patria virusului. lumea nu era asa de isterica. daca se localizeaza in gat e ok, trece. daca se localizeaza in plamani e problema. in definitiv de o gripa si trebuie sa o tratam ca atare. Mult am scris. va pup smile .

iubesc+Camelia+Matei

#2643 2009-10-29 09:31:50

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Nu stiu daca e bine, ca gravida, sa faci vaccin anti gripal cu germeni atenuati... eu sincer nu l-as face daca as fi insarcinata.
Si eu sunt cadru didactic. Regula la mine a fost clara: copii, sunt insarcinata, nu vreau virusi de la voi, asa ca :
1. Cei bolnavi nu vin la ora.
2. Aerisiti sala de clasa in pauza de dinaintea orei mele.

A functionat, sa stii.

Si daca apare vreun caz de gripa in scoala, sfatul meu e sa intri in concediu medical.
Nu-ti ridica nimeni statuIe daca stai la scoala... nu te alina nimeni de la serviciu daca faci un copil bolnav...
Si nu pierzi cine stie ce bani la salariu ...
Parerea mea!  Ai maare grija!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2644 2009-10-29 09:37:55

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

Parerile cu facutul vaccinului vad ca sunt impartite inclusiv la doctori, dc dr meu ginecolog a zis sa fac vaccinul antigripal, dr de fam si soacra mea mi-au sarit in cap sa nu il fac, sa iau osccilo, o alta amica de a mea ginecolog a zis la fel...sa nu il fac...Acum , daca iau in calcul si faptul ca de fiecare data cand am facut reactii adverse la vaccin....Asa ca eu prefer varianta ta Lili, sa ma feresc si sa mananc eu f multe fructe...si sa iau propolis si sa imi trimit studentii acasa....decat sa fac rau la bebe...smile

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-10-29 09:38:15)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2645 2009-10-29 09:42:55

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Si eu tind spre variata despre care a vorbit Lili.

#2646 2009-10-29 10:08:57

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Walki, mai pot pana fac poc lol ; ieri am fost la control si mi-a zis medicul ca de acum pot naste oricand big_smile ; colul e pregatit, bebe e pregatit.. a zis ca mai mult de 2 sapt nu-mi da smile ; abia astept majoreta

Andreea, eu pe majoritatea femeilor le-am auzit ca au greturi seara, nu dim.

Wow, ce de profe pe aici... smile

Katami, cred ca parerile despre vitamine sunt impartite; sau poate ca depinde de organism... eu una, nu de la ele m-am ingrasat, ci de la mancat ca purcica ...; de ex, in al2-lea trimestru am luat 1 kg/sapt ( repet, am mancat ca sparta... big_smile ), iar in trim 3, am luat pana acum cam 1 kg la 2 sapt, pt ca mananc muuult mai putin ( adik nu mai fac excese ) si am renuntat la painea alba ( ma rog, mai scap la mec din cand in cand big_smile ); deci la mine chiar n-au avut nicio treaba vitaminele....; asa si cu anticonceptionalele.. eu am luat 3-4 ani si nu m-am ingrasat deloc, in skimb aveam colege de fac care se plangeau ca s-au ingrasat de la ele ( spuneau asta cu ditamai hamburger-ul in mana + sticla de cola - asta fiind meniul lor zilnic... smile )

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Publicitate

loading...

#2647 2009-10-29 10:23:09

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

crssy ..bravos..cred ca ai niste emotii....rabdare..si multa bafta

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-10-29 10:25:40)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2648 2009-10-29 10:39:20

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

am fost si eu la dl dr...sa vedeti ce am aflat cu stupoare...in maternitatea Brasov nu exista decat un singur anestezist care face epidurala(pe care by the way trebuie sa o cumpar...deja mi-a facut reteta)...drept care  eu musai trebuie sa nasc cand e respectivul de serviciu si o sa mi se programeze nasterea(pt asta trebuie sa mai asteptam, sa vedem ce zice bebe, ca abia maine implineste 36 sapt big_smile  )...traiasca Romanica!
P.S. o prietena a nascut pe 1 oct la Galati si nu a trebuit sa cumpere trusa peridurala...i-a dat anestezistului 1, 5 mil si basta....deci se poate...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-10-29 10:41:10)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#2649 2009-10-29 10:44:24

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Eu am vazut ca aceasta campanie pt AH1N1 va incepe pe 1 decembrie. Parerile sunt impartite asa ca poate pana atunici vom avea si noi parte de o informare cum trebuie.... desi am dubii ... ca e campanie  bang

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-29 10:49:27)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2650 2009-10-29 11:54:04

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

io am o mare nelamurire cu datul banilor: cum se face?
dai atunci pe loc cand iti mai revii? sau da sotul? sau se dau inainte banii? cum?
care din voi fetele stiti cum se face?
puss  par  kram

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2009-10-29 11:54:34)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2651 2009-10-29 12:08:35

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Walki, nu pot sa cred ce povestesti!! Da, stiu ca tb cumparata, si eu mi-am cump, e 100 lei, asa se procedeaza peste tot din cate stiu eu... dar sa-ti programezi nasterea in fct de anestezist mi se pare strigator la cer!! Si  anestezistului ii dai ORICUM 150-200 lei... adik indiferent ca iti cumperi sau nu epidurala...

Carra, la anestezist stiu ca dai inainte.. tre sa ai banii pe langa tine, ca ei or sa se tot plimbe pe acolo, asa imi imaginez eu...; doctorului ii dai dupa nastere, o sa vezi ca al nostru o sa ne viziteze mereu sa vada cum ne simtitm etc...; moaselor tot inainte, neonatologului dupa ( logic..), iar asistentelor, ori de cate ori dai de ele - cand iti fac toaleta, cand te scolesc cum sa ai grija de bebe, cum sa-l speli, schimbi etc. Oricum, va pun in tema cu toate dupa ce nasc puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2652 2009-10-29 12:23:21

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

de-abia astept sa ne spui ce si cum crsyy.
eu sunt tare neindemanatica la chestia asta si putin ajutor nu ar strica.
deci sa am bani, de preferinta si schimbati la mine. good to know !
puss  par  kram

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2009-10-29 12:24:25)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2653 2009-10-29 12:48:50

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

da si eu ma intrebam deja de faza cu banii. o sa ma mai interesez si eu.

Criss ti-am promis ca o intreb pe cumnata mea cum a fost cu nasterea. am aflat cate ceva de la ea, nu multe ca prin telefon.... pe 7 noiembrie abia ajungem la Bucuresti pt botez.

pe scurt a nascut natural, cu epidurala in coloana si cu epiziotomie. nu a durut-o deloc epidurala in coloana, nici cand a taiat-o jos nu a simtit nik, nici cand  a cusut-o. dupa ce s-a mai dezmortit a simtit durere, dar nu groaznica. ideea e ca dupa ceva timp trece si uiti. asa a zis. mai ales cand vezi bebele si il tii in brate, uiti de toate.
la ea a inceput contractiile pe la 8 seara , mai intai la 7 minute, apoi mai des, la 3. a mers la spital si acolo i-a bagat perfuzie pt dilatatie, asta nu prea stiu multe. ideea e ca a stat pana la 8 dimineata cu dureri, contractii, dar nu chiar ingrozitor. i-a facut epidurala, dupa asta au inceput contractiile mai des si mai dureroase. a ajutat-o moasa sa nasca, ea impingea dar nu avea f multa putere asa ca a intervenit moasa cu cotul in burta ei. a ajutat bebele sa iasa, i-a impins ea pe burta, nu stiu cum s3e face. a scos fata, care era mare. 4, 200 . apoi a cusut-o.  la inceput fata nu zicea nik, s-a cam impacientat, dar apoi a inceput sa planga fata. dupa 2 zile i-a dat drumul acasa.

daca vrei sa mai intrebi ceva. si daca stiu....

aaaaaaa, si nu a folosit forcepsul, ci un fel de aparat de extarctie, un fel de aspirator. nu radeti dar nu stiu. asa a zis cumnata mea ca e ceva care aspira parca. eu chiar nu stiu.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-10-29 12:57:13)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2654 2009-10-29 13:04:15

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Crssy85 a scris:

iar asistentelor, ori de cate ori dai de ele - cand iti fac toaleta, cand te scolesc cum sa ai grija de bebe, cum sa-l speli, schimbi etc. Oricum, va pun in tema cu toate dupa ce nasc puss

abia astept sa nasti si sa vii sa ne povestesti.S-ar putea sa ai o surpriza,si sa nu te invete absolut nimic.Mie nu mi-au dat copilul in salon decat a doua zi,dar pe celelalte le aduceau in pat,aduceau si copilul,si le ziceau:"Daca plange,pune-l la san";atat,si plecau.Mai veneau cand ieseau din tura.Dimineata venea asistenta,spunea:"Dezbracati-i si spalati-i",iar noi ne uitam una la alta ca toantele,ca ne era frica sa mergem cu ei la chiuveta sa-i spalam.E drept ca unele asistente erau mai dragute si spalau ele copiii;dar erau si niste scorpii batrane care nu-si dadeau deloc interesul,si mai si tipau daca nu le convenea ceva.Din pacate,asistentele de la noi au impresia ca femeile au facut o scoala de mame,ceva,inainte de a veni la maternitate.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#2655 2009-10-29 13:19:42

witty_ina
Sr. member

Viitoarele mamici sunt pregatite sa ia notite dupa ce vii, criss  puss

Din pacate, povestea rozicai am mai auzit-o si pe la alte fete. Asta este sistemul nostru "tampit" in care noi cotizam asigurandu-le salariile si ca rasplata suntem tratate cum se vede.
E un mare pacat ca nu ne dau voie sa refuzam plata CAS pt a-l redirectiona catre un spital particular.
Sotul meu cotizeaza la stat circa 6000 lei lunar (toate cele plus asigurarile, impozitele platite de firma) si pt ca are diabet, este nevoit el sa-si plateasca toate tratamentele. A incercat sa retraga banii pt asigurarea de sanatate si sa-i directioneze la o clinica particulara dar... degeaba ...asa cum va imaginati. Am 2 cunostinte care au milioane de euro si salariile declarate sunt de cateva milioane lei vechi si asta pt ca - imi ziceau ei - "Nu dam nimic la stat...noua ce ne da?! " Mai nou, ea a facut scleroza in placi si acum... vine cu mana intinsa la stat. Nu e normal  bang. pt ca noi ne-am platit toate darile in timp ce ei mergeau saptamanal la Paris sa manance la nu stiu ce restaurant sau mergeau in excursii in zone la care multe doar visam.

Ce sa mai zicem de una cu fuste lungi si colorate care nu a lucrat o zi in viata ei si, cand naste, beneficiaza de acelasi tratament ca oricare dintre noi ?!

M-am infuriat pt ca asa ceva vad zilnic in jurul meu. Nou nu ne suporta statul niciun test, ecografie (pe care am dat milioane pana acum) ci numai pe cele banale care oricum valoreaza cateva sute de mii

#2656 2009-10-29 13:37:30

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Cryss, multa bafta si sa auzim de bine smile tinem pumnii!!!

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2657 2009-10-29 16:17:24

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

witty_ina a scris:

Viitoarele mamici sunt pregatite sa ia notite dupa ce vii, criss  puss

Din pacate, povestea rozicai am mai auzit-o si pe la alte fete. Asta este sistemul nostru "tampit" in care noi cotizam asigurandu-le salariile si ca rasplata suntem tratate cum se vede.
E un mare pacat ca nu ne dau voie sa refuzam plata CAS pt a-l redirectiona catre un spital particular.
Sotul meu cotizeaza la stat circa 6000 lei lunar (toate cele plus asigurarile, impozitele platite de firma) si pt ca are diabet, este nevoit el sa-si plateasca toate tratamentele. A incercat sa retraga banii pt asigurarea de sanatate si sa-i directioneze la o clinica particulara dar... degeaba ...asa cum va imaginati. Am 2 cunostinte care au milioane de euro si salariile declarate sunt de cateva milioane lei vechi si asta pt ca - imi ziceau ei - "Nu dam nimic la stat...noua ce ne da?! " Mai nou, ea a facut scleroza in placi si acum... vine cu mana intinsa la stat. Nu e normal  bang. pt ca noi ne-am platit toate darile in timp ce ei mergeau saptamanal la Paris sa manance la nu stiu ce restaurant sau mergeau in excursii in zone la care multe doar visam.

Ce sa mai zicem de una cu fuste lungi si colorate care nu a lucrat o zi in viata ei si, cand naste, beneficiaza de acelasi tratament ca oricare dintre noi ?!

M-am infuriat pt ca asa ceva vad zilnic in jurul meu. Nou nu ne suporta statul niciun test, ecografie (pe care am dat milioane pana acum) ci numai pe cele banale care oricum valoreaza cateva sute de mii

mamama , witty_ina, ce bine castiga sotul tau, esti o norocoasa, daca cotizeaza 6000 ron pe luna , inseaman ca salarioul lui brut e undeva ;a 30.000ron....enorm...poti sa-mi zici ce meserie are?

9 ani de copilarie ....

#2658 2009-10-29 16:20:41

witty_ina
Sr. member

adriana, stai linistita: nu castiga chiar asa de mult. 6000 lei sunt darile atat ale lui cat si cele pe care le da firma pt el. Oricum, cineva trebuie sa aduca bani in casa ca eu sunt profesoara  big_smile

I-am tot sugerat sa-si ia banii la negru si sa isi faca asigurare privata de cei 6000 lei...dar ... nu functioneaza ca lucreaza pt elvetieni  bang

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-29 16:25:44)

#2659 2009-10-29 16:27:55

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

eee, am glumit, nu te supara, bravo lui ca, castiga bine...stiu ca darile sunt mult la stat, ca eu sunt economist si fac si salariile si stiu toate darile...

mai prost e ca , cotizezi si cotizezi degeaba, si la sanatate si la pensie, ca si cu pensia nu e mare branza, eu deja mi-am facut pensie suplimetara si platesc in fiecare luna....
asta e tara noastra de rahat...scuza-ti, dar asa e....eu prefer sa merg la particular sa fac analizele,ca la stat e jale, stau si zac pe holurile spitalelor...

9 ani de copilarie ....

#2660 2009-10-29 16:32:51

witty_ina
Sr. member

adina, pana ajungem noi sa beneficiem de pensia suplimentara, dau faliment ca si bancorex. Nu mai putem avea incredere in nicio institutie. In jurul meu, prieteni si cunostinte, cumpara 2-3 apartamente si le inchiriaza pt ca ei le considera ca asta ar fi singura asigurare pt batranete. Daca stai si te gandesti, au dreptate... din pacate

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.