homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-150

#2832 2009-11-03 13:45:59

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Alina Elena: am mai auzit de ulei de masline si crema de galbenele si de la alte persoane, asa ca voi aplica metoda smile multumesc!
M-am socat cat costa Torch-ul...deci incepe distractia:) mi-a dat o tona de analize, inclusiv HIV...
Adinagrig: eu acum am 8 sapt de la ultimul CM, dar dupa masuratori avem cca. 6 sapt. La 6 sapt de la ultimul CM mi-am facut HCG si mi-a iesit 1280 si dupa 48h 2500 (deci acum 2 sapt). Eu nu sunt din Bucuresti, asa ca nu cred ca te ajuta daca-ti zic unde le-am facut.
Bafta, sa ne tii la curent!

Ultima oara a fost editat de indie (2009-11-03 13:49:57)

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2833 2009-11-03 13:57:20

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

buna burtici 2 zile lipsesc si atatea probleme deja sad

crista_3000 si eu zic sa te linistesti...la bitest cat ti-a iesit  translucenta nucala?..trisomnia 21 este Sindrom Down  care in general poate fi diagnosticat si direct din ecografie....lipsa nasului , urechi ascutite..etc...sunt detaliate toate pe net, dc vrei le recaut  ptr tine

Si noi am fost suspectati de multe , la bitest ne=a iesti probabilitatatea f mare de S.D , dar in urma CVS ( echivalentul la amniocenteza in luni mai mici) a iesit totul ok...Deci stai linistita...ca stresezi copilul ...Unde faci amniocenteza?

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-03 13:58:19)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2834 2009-11-03 14:11:20

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Indie applause  applause  applause
Si mie mi-a dat ieri setul de analize...am o gramada de facut pana in 30.11 la urmatorul control. cele de sange , urina, Torch-ul...

Ultima oara a fost editat de Andreed (2009-11-03 14:12:12)

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2835 2009-11-03 14:13:35

ally_na
Hero member

indie...crema de galbenele si ulei de masline...ai timp dupa 3 luni sa dai banii pe toate cremele ....dar pana atunci eu zic sa le eviti...

witty_ina...si eu am avut sotul racit mort...si incepuse si gatul meu....studentii care tusesc, elevii care sunt raciti....ia osccilo, sucuri multe naturale cu lamaie, portocala , greff...kiwi....mananca multe sau le storci.....vitamina c cu propolis ptr gat, mie mi s-a dat si 20 picaturi de propolis pe zi....stiu ca e voie si paracetamol , dar eu nu am luat.....

Andreea sau Alina..( imi scapa) cum mai e  cu constipatia? ati rezolvat?

Burtici cu animalute in casa...voi ce faceti cu ele? Eu am un catel ( "baiatul meu" ) de 5 ani...terrier...dar doarme in pat big_smile intre mine si sot ....ce ma fac?

#2836 2009-11-03 14:16:01

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

indie a scris:

Alina Elena: am mai auzit de ulei de masline si crema de galbenele si de la alte persoane, asa ca voi aplica metoda smile multumesc!
M-am socat cat costa Torch-ul...deci incepe distractia:) mi-a dat o tona de analize, inclusiv HIV...
Adinagrig: eu acum am 8 sapt de la ultimul CM, dar dupa masuratori avem cca. 6 sapt. La 6 sapt de la ultimul CM mi-am facut HCG si mi-a iesit 1280 si dupa 48h 2500 (deci acum 2 sapt). Eu nu sunt din Bucuresti, asa ca nu cred ca te ajuta daca-ti zic unde le-am facut.
Bafta, sa ne tii la curent!

pai unele se fac gratuit. alea de baza. te duci la dr de familie si iti da trimitere. eu am facut gratuit urmatoarele: hemoleucograma completa, grup sanguin, Rh, uree serica, glicemie, calciu seric, TGO, TGP, fibrinogen seric, examen urina, VDRL, HIV. Astea au fost gratuite.

cu bani am facut: toxoplasmoza, citomegalovirus, herpes, rubeola- 320 lei
hepatita Bsi C- 80 lei
examen cito-bacteriologic - 40 lei lamele, 50 lei recoltarea.
Chlamydia- 65 lei
triplu test- 150 lei

Andreea era cu constipatia

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-11-03 14:17:10)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

Publicitate

loading...

#2837 2009-11-03 14:16:10

Andreed
Addicted member
Site

Am rezolvat, doamne ajuta! Oricum, toate sfaturile mi=au fost de mare ajutorrrrrrrrrrrrr.
Incerc sa nu mai manac uscaturi, multe lactate, ciorbe, fructe

#2838 2009-11-03 14:31:00

ally_na
Hero member

applause...ma bucur ....mananca..aiurea asta conteaza....in sensul ..lapte cu fructe, evita uscaturile, ...f multe lichide, seara o cana de lapte caldut cu 2 linguri de miere....si ofera;ti 10 min la toaleta....nu asa pe fuga tongue

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-03 14:31:19)

#2839 2009-11-03 15:55:26

Andreed
Addicted member
Site

Eu la capitolul lapte stau foarte prost: nu il tolerez. incerc sa mananc iaurt, branzica...

#2840 2009-11-03 16:04:48

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

adina  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta
FELICITAAAAARIIII

Ultima oara a fost editat de lili pala (2009-11-03 16:05:04)

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2841 2009-11-03 16:24:35

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

multumesc mult , Lili.... puss

am primit atatea felicitari de la voi, fetele de pe forum ,cat cred ca nu o sa primesc nici dupa ce o sa anunt a sunt insarcinata smile va multumesc inca odata la toate si va imbratisez

Ultima oara a fost editat de adinagrig (2009-11-03 16:25:55)

9 ani de copilarie ....

#2842 2009-11-03 17:52:09

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ally_na, cu jivinele ce sa facem... al fel ca inainte smile se poate altfel? lol

indie, si eu tot ulei de masline si crema de galbenele folosesc... pana acum n-a aparut nicio urma inamica.... da Doamne nici sa nu apara big_smile

testul hiv e obligatoriu, iti cer rezultatul cand te duci sa nasti smile

parca si eu tot vreo 4-3 mil am dat pe analize... si inca n-am facut tot torch-ul

crssy lol pai dr de fam e si dr parintilor mei... si a trecut pe la ei sa ii lase tatii medicamentele lunare.... si s-a aratat f nemultumita ca nu m-a vazut la fatza de cand am ramas bortzo. dar la naiba... am fost la ea, am stat la coada intre atatia gripati... si tot am uitat sa-i cer carnetlul ala minune rotfl

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2843 2009-11-03 18:01:24

Andreed
Addicted member
Site

Adina puss  kram

#2844 2009-11-03 18:05:49

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Burtici, ma bucur pt vestile bune pe care le aud la sfarsit de zi!

Ally_na, am avut aceeasi dilema ca tine si pt asta am consultat nu numai forumul dar si medicii din jur. Eu am un motan tot de 5 ani si nu pot concepe sa-l dau (chiar si pt o perioada). Inainte dormea langa mine si  sot dar mi s-a spus, treptat, sa-l rup de camera unde va fi bebe. Acum mai bantuie prin dormitorul respectiv dar nu mai are voie sa stea. Prietenii mei medici, au o fetita de 1 an si jumatate si o pisica tare salbatica. Au reusit sa o faca pe blanoasa sa se adapteze pt ca de multe ori pisicile pot surprinde. La caine am inteles ca e cam la fel: au instincte care ies la suprafata cand nu te astepti.

Pe scurt: in primele luni sa nu se interesecteze ( pana nu face bebe imunizarile principale) dar obisnuieste cainele cu noua prezenta; cand stai cu blanosul, poarta anumite haine pe care sa le dai jos cand stai cu bebe; spala rufele total separat (hainele tale cand stai cu bebe sa fie spalate separat de hainele in care stai cu blanosul). Astea sunt putine lucruri dar sunt convinsa ca esti constienta de igiena lui (periat, spalat - mai ales ca merge afara - vaccinat)

Cei care au trecut prin asta, mi-au spus ca bebelusii care sunt inconjurati de animale, au mari avantaje in dezvoltarea personalitatii.
Nu te ingrijora pt ca blanosul stie sa se adapteze chiar daca bebelusul il va traumatiza  big_smile ( asta am vazut-o live  wink )

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2845 2009-11-03 20:27:53

Andreed
Addicted member
Site

Fetele, la eco de 12 saptamani am "masurarea translucentei nucale", ce inseamna acest lucru?

#2846 2009-11-03 20:53:44

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

chiar azi am citit despre asta
Este foarte important sa nu ratati programarea pentru ecografia de 12 saptamani deoarece atunci medicul va masura fatul si cantitatea de lichid de sub pielea din spatele cefei bebelusului ( translucenta nucala ).

Aceasta masuratoare de test va poate da o indicatie in ceea ce priveste riscul , dar nu este un raspuns concludent , daca bebelusul dumneavoastra are sau nu sindromul Down.

Daca masuratoarea fluidului este sub 3 mm
Este putin probabil ca bebelusul dumneavoastra sa aiba vreo problema . Aceasta va fi rezultatul intalnit la 95% din femei.

Daca valoarea masuratorii este intre 4 si 7 mm
Exista o probabilitate ca bebelusul dumneavoastra sa sufere de sindromul Down - cu cat valoarea este mai mare , cu atat mai mult cresc sansele ca bebelusul sa sufere de acest sindrom. O masuratoare intre 3 si 4 mm este considerata ca fiind la limita .

Daca valoarea masuratorii este la limita sau depaseste 7 mm
Veti fi consiliata in ceea ce priveste implicatiile acesei situatii si vi se va recomanda efectuarea unor teste prenatale invazive , cea mai indicata in acest caz fiind amniocenteza .Numai 5% din femeile insarcinate se vor confrunta cu aceasta situatie.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#2847 2009-11-03 20:59:14

Andreed
Addicted member
Site

Multumesc Rozik, m-ai luminat puss  kram

#2848 2009-11-03 21:34:51

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

rozik, da' tu te documentezi serios, vad tongue te gandesti la un fratior/o surioara pt pustoaica ta ?smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2849 2009-11-04 04:04:04

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

katami a scris:

rruxxy a scris:

Ma ierti ca stii ca si tu mai scapi la cate ceva din cand in cand tongue

da rodnar ciocolata, peste marinat... cate o placinta prin oras tongue

flower box pai bebeul tau ce parere are?

Kata
abia acum am citit mesajul tau. Stai linistita smile. La mine "in sat" vine zapada cam pe la mijlocul lui noiembrie si sunt temperaturi de minus 40 de grade. Am mobilat camera copilului si am cumparat hainute pentru ca sa evit frigul cel mare si zapada pana la gat. Si am primit multe lucruri; am primit aproape tot :cadita, carut, car seat, haine, jucarii, un patut din panza pe care pot sa il iau cu mine oriunde ma duc, carti pentru bebe, pentru mine etc. Daca as fi nascut vara sau daca nu era atat de frig nu ma agitam nici eu cu mobilatul camerei. Si mai este inca un motiv de m-am cam pregatit cu toate - noi suntem singurei aici. Parintii sunt in Romania si nu are cine sa ne ajute. Avem o gramada de prieteni dar ii pot suna de Craciun sau de Anul nou (cand am eu due) sa se duca sa imi ia cate ceva? Poate la tine situatia este alta, poate ai pe cineva mai pe aproape. Si bani sa fie Kata ca le poti lua pe toate intr-o singura zi.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2850 2009-11-04 09:06:13

ally_na
Hero member

rozik....translucenta nucala nu arata numai existenta sindromului down.....va spun eu ca am trecut prin asta ...sad....arata existenta in general al malformatiilor, trisomnia 21 si 18 sunt cele mai frecvente , dar asta nu inseamna ca sunt singurele.Eco de 12 saptamani are legatura cu bi testul cine vrea sa il faca....dar am mai zis..e interpretare a ecografiei + analiza de sange....
Pe unele situri am citit ca ar fi ok sa fie si pana in 4 ptr ca exista sanse sa scada....Dar ...normal este sa fie pana in 3 mm , si ea poate fi masurata cu exactitate intre 11 s si 13  s....
Dar mai pot fi facute si masuratori gresite big_smile...

pot sa va fac trimitere si alte 2 situri...dar nu vreau sa se considere reclama, stiu ca pe alte forumuri....sunt considerate situri reclama...si nu vreau pb tongue

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-04 09:08:35)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.