homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-25

#457 2009-05-27 22:04:25

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Alinaaaaa, sa fiti sanatosssiiii!!! sa-ti traiasca grasunelul!!

La mine s-a vazut putzulica ieri, adic la 14 sapt si 4 zile smile; am baiaaaaaaaattttttt!! smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#458 2009-05-27 22:14:18

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

juli nu pot sa zic ca suntem prieteni, dar nici ca fug de ei...avem puncte de ved dif...ei au alt fel de gandire...ne-am racit in ultim luni, noi suntem modesti, iar ei sunt undeva f sus...si uneori am impresia ca nu se uita la noi, cei mai jos de ei...oricum dumin e ziua nasei, asa ca mergem la ei  neutral

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#459 2009-05-27 22:20:51

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Nu ti-au zis nimic pana acum? Pp ca stiu de sarcina ta nu? Au parut incantati?
Nasol daca sunt asa...poate nici ei nu prea si-ar dori. Cred ca mai bine vorbiti cu ei si le spuneti cum vreti voi sa faceti.

Crssy felicitari  majoreta sa creasca mare si sanatos!
Se umple forumul de baieti  big_smile

Ultima oara a fost editat de Juli (2009-05-27 22:22:14)

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#460 2009-05-28 09:06:58

fleurette
Hero member

stiu nasii de sarcina, nu-i asta probl...dar n-am disc despre botez  wink ... o sa le spun ca sa fie clar

de 10 min am o stare de agitatie, ma simt f aiurea....parca imi bate inima mai repede si ma ia cu cald...sper sa fie ceva trecator  sad

#461 2009-05-28 09:49:23

Crssy85
Hero member
Site

Fleur, asa suntem si noi cu nasii nostri de cununie... nici macar in concediu nu putem merge impreuna, pt ca ei merg la hoteluri de peste 4 stele... isi cumpara numai scumpeturi si dak nu le urmam exemplul cica "hai mah... va fac pe voi cateva milioane in plus?..." pppfffffff

In schimb, nasii pe care-i am acum pt bebe sunt super, tipa e prietena mea din cls a3-a, e altceva... si pt bebe vreau ce-i mai bun si vreau nasi cu care pot fi prietena in adevaratul sens al cuvantului.

Fleur, in leg cu celulele stem, incearca sa optezi pt ele; eu fac un efort maricel si fac un imprumut ( ink un imprumut........ ), pt ca sunt f importante; nu vreau sa te sperii, dar am o colega care are o fetitza de 3 anishori; la 2 luni a observat ca fetitza nu vede si de atunci umbla cu ea prin toate tarile pt operatii si tratamente... doc i-a zis ca dak ar fi recoltat celulele stem, ar fi fost altceva... in ziua de azi f multi fac cancer, leucemie, suna f urat si dezolant, dar asta e lumea in care traim... si tu recoltezi o data si ai pt ambii bebei in caz de ceva; mai gandeste-te; nu te supi pe mine, pls, dar am simtit nevoia sa-ti spun; de fapt sa le sfatuiesc pe toate fetele sa recolteze. puss

Din cate stiu eu costa in jur de 4000 lei.

Jules, multumim pt urari! puss

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-05-28 09:50:21)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Publicitate

loading...

#462 2009-05-28 09:59:31

Juli
Hero member

Fleurette, se mai intampla in sarcina sa ai stari ciudate. Incearca sa te relaxezi, sa nu lasi pe nimeni sa te enerveze si las-o pe soacra-ta, sa-si vada de treaba ei ca sunt copii vostrii, nu ai ei.
Vorbeste cu nasii vostrii de cununie, poate chiar o sa le convina, mai ales ca nu sunteti asa apropiati.

In leg cu celulele stem eu am vorbit cu cei de la cord blood center, din Cluj, au deschis acum si in Bucuresti si este mai ieftin decat ce am mai vazut eu pana acum. Si mai ales ca platesti dupa recoltare si efectuarea analizelor (adica dupa o luna 2 chiar) si daca nu iese bine nu mai platesti nimic. Asa ca prima de la servici care se da pt nasterea copilului o sa o dau pt asta.

#463 2009-05-28 10:02:36

Crssy85
Hero member
Site

Pai cat e prima, July? La mine e de 1000 lei... sad

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#464 2009-05-28 10:09:21

Juli
Hero member

La mine, colegele au luat peste 3000 roni

#465 2009-05-28 11:04:19

fleurette
Hero member

wow ce prime grase aveti de la munca pt nastere ... eu primesc 100 euro de la firma  sad , e bine si asa decat nimic

la ceule stem ne mai gandim, inca nu m-am hot...sa incepem sa luam mobila pt camera lor, patuturi, carucior, hainute si alte ustensile ... sa vedem la cat ne duce costul, eu cred ca in jur de 100 mil

#466 2009-05-28 11:25:59

freealy25
Full member
Inregistrat: 2007-07-04

juli ...si eu tot cu cei de la cord blood center vreau sa vb dar ...trebuia sa imi gasesc un dr inainte ... Acum o sa vb cu dr sa vad daca face recoltare de celule .Si eu sunt de parere ca e un lukru de care nu trebuie sa ne lipsim.Cea mai imp e sanatatea copilului, inainte de toate celelalte lucruri.Costa 3270 ron cu tot cu taxa din primul an .iar rez vine dupa aprox.2 luni de la recoltare.Daca sangele recoltat e ok, atunci de-abia incepi sa platesti . Zic asa ..pt ca se poate plati in 3 rate, consecutive(daca optezi pt asta).Iar dupa 1 an vei plati 107ron/an pastrarea lor.
Parerea mea este ca merita un efort din partea noastra pt ca niciodata nu stii ce iti rezerva viata!
Mai fetelor..dar de unde luati voi primele astea ?ca la noi ...nimik!
De fapt, la patron , ce sa ceri?
juli, daca nu te superi ,unde lukrezi? ca vreau si yoooo grater La asa o prima.....
Va tuc..si mai vb ...

Robert-Andrei bebe -Minunea care ne-a schimbat viata!

#467 2009-05-28 11:27:19

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Crssy85 a scris:

Pai cat e prima, July? La mine e de 1000 lei... sad

eu nu primesc nimic.... lol lucrez la stat! a! ba da! 85% din 75% ca-am stat in concediu de risc din februarie... lol

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#468 2009-05-28 12:08:22

Crssy85
Hero member
Site

Si eu tot la stat, Lili; eu mi-am luat medical ieri; am negociat cu asistenta sa-mi dea 100%... altfel ma faceam ca leshin pe acolo tongue

Eu am ajuns la concluzia ca e un lux sa ai copii... numai cat am dat pe analize pana acum... 15-20 mil in 3 luni. And counting.....

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-05-28 12:09:39)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#469 2009-05-28 12:43:18

fleurette
Hero member

crssy dar ce analize ai facut? eu am dat pe analize 2 mil, le-am facut pe alea gratuit si au fost cateva care le-am platit (HIV, toxoplasmoza, rubelola si inca cateva) ...am chelt pana acum 10-15 mil cu tot (analize+eco)

#470 2009-05-28 13:11:23

Crssy85
Hero member
Site

Pai ecografiile... prima de 200, a doua de 250, cele gratuite de sange, cele de gineco 200, apoi clamidya ( sau cum s-o scrie ), lysteria, tracho.. nush cum... astea au fost tot de gineco, dar le-am facut separat, nu mai stiu d c si au fost 500, consultatii... vreo 4 de cate 50-60 lei... nu mai stiu. oricum, toate ar tb sa fie gratuite pt gravide, asa mi se pare normal, dar.......

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#471 2009-05-28 13:31:16

fleurette
Hero member

da, toate analizele pt gravide ar treb sa fie gratuite...sa platim doar eco...pt ca e alegerea fiecaruia daca face 2d, 3d sau 4d ... dar asta e wink

#472 2009-05-28 14:21:09

Juli
Hero member

freealy25 a scris:

juli ...si eu tot cu cei de la cord blood center vreau sa vb dar ...trebuia sa imi gasesc un dr inainte ... Acum o sa vb cu dr sa vad daca face recoltare de celule .Si eu sunt de parere ca e un lukru de care nu trebuie sa ne lipsim.Cea mai imp e sanatatea copilului, inainte de toate celelalte lucruri.Costa 3270 ron cu tot cu taxa din primul an .iar rez vine dupa aprox.2 luni de la recoltare.Daca sangele recoltat e ok, atunci de-abia incepi sa platesti . Zic asa ..pt ca se poate plati in 3 rate, consecutive(daca optezi pt asta).Iar dupa 1 an vei plati 107ron/an pastrarea lor.
Parerea mea este ca merita un efort din partea noastra pt ca niciodata nu stii ce iti rezerva viata!
Mai fetelor..dar de unde luati voi primele astea ?ca la noi ...nimik!
De fapt, la patron , ce sa ceri?
juli, daca nu te superi ,unde lukrezi? ca vreau si yoooo grater La asa o prima.....
Va tuc..si mai vb ...

big_smile Dom financiar-bancar. Pana anul trecut era 200 EUR, acum am inteles ca s-a impus ceva de genul sal mediu pe banca. 2 colege ale mele au ramas mirate cand s-au trezit cu atatia bani in cont....E aproape dublul salariului nostru....deci e o suma foarte importanta pt noi.....ma rezolvi diferite cheltuieli care apar. Acum sper sa ramana valabil, ca-i omor daca schimba... lol

Analizele sunt gratuite la gravide. De ex la Medicover daca apartii de ei, nu platesti analizele de sange si ecografiile. La fel cred ca e si cu celelalte centre.
Cred ca merge si cu trimitere de la medic de familie. Eu una nu am platit.
Doar morfologia fetala pt ca m-am dus la Medlife.

#473 2009-05-28 15:04:38

thanandar
Full member
Inregistrat: 2008-07-23

Fetele spuneti-mi si mie ce ar trebui sa contina bagajelul pt spital atat pt mine cat si pt bebe?
Mai am cam 2 luni maxim pana nasc si as vrea sa ma pregatesc din timp.
Va pup si sarcina usoara

#474 2009-05-28 18:53:24

Crssy85
Hero member
Site

La noi e sal minim, neimpozabil, adik 1000.. ma rog, sunt buni si astia; la doctor am inteles ca se dau cam 1200; voi cum stiti?

Thanadar, asta am gasit pe un site :

?Cartea de identitate/buletin (original si copie)

?Carnetul de sanatate

?Adeverinta de la serviciu

?Dosarul de analize din timpul sarcinii

?Carnetul gravidei

Ce trebuie sa iei in bagaj pentru tine:

?Portofelul

?Telefon mobil/cartela telefonica

?Ceas

?Carte/radio cu casti

?Aparat foto

?Periuta si pasta de dinti

?Sapun

?Deodorant

?Prosoape

?Pieptan

?Servetele umede, uscate

?Crema de fata

?Crema de corp

?Strugurel de buze

?Agrafe/elastic de par

?2 pachete de vata

?Tampoane

?Papuci

?Ciorapi, sosete

?3 camasi de noapte

?Chiloti

?Hainele pentru drumul la spital

?Halat calduros

?Sutiene de alaptat

?Tampoane de sani

?Crema pentru sani

?Pompa de muls

?Apa plata/sucuri neacidulate

?Pahare si farfurii de unica folosinta

Pe langa acestea, daca gravida doreste si cu permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, viitoarea mamica isi poate lua cu ea o minge de travaliu.

Pentru bebelus  trebuie (desi au si in maternitate de obicei), mai multe scutece de panza sau impermeabile gen Pampers de dimensiune newborn (nou-nascuti). In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi.

Asadar in bagajul de maternitate pentru bebe trebuie sa pui:

?Scutece

?Pudra

?Ulei de corp

?Servetele umede

?Crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier

?Sampon "fara lacrimi" pentru bebelusi

?2 prosoape

?Biberon

?Tetine

?Suzeta

?Cutie cu lapte praf

?O cutie cu ceai contra colicilor abdominale

?Hainute din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei

?Haine pentru iesirea din maternitate

?Cosulet sau landou pentru plecarea din spital

In functie de anotimp este bine sa revizuim geanta gravidei si sa mai inlocuim hainele dupa temperatura medie si dupa dimensiunile la care ajunge gravida. De asemenea, alimentele si lichidele din bagaj trebuie sa fie proaspete.

Desi pare sa fie destul de mare, geanta gravidei trebuie temeinic pregatita pentru ca din momentul inceperii travaliului, femeia sa nu mai fie preocupata de aceasta, ci sa aiba timp sa faca un dus daca o relaxeaza, sau impreuna cu sotul/partenerul ei sa urmareasca evolutia travaliului, aceste "amanunte" fiind importante pentru medic.

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#475 2009-05-28 19:10:02

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

Felicitari , Alina.

Astazi am fost la a 2 a ecografie (am 10 saptamani acum) si doctorul a spus ca este bine. Mie mi se pare ca a crescut destul de mult iar eu cu 2 kg.  Ma ingrijoreaza un pic faptul ca doctorul nu imi spune prea multe decat ca este bine si nu a pomenit de tot felul de analize pe care le citesc eu pe site. De exemplu am citit de acea eco la 12 sapt care vede si structura organelor interne, daca nu are vreo malformatie etc. si mie mi se pare ca a decurs asa simplu....fara analize sau cantariri sau masurari...a zis doar ca e bine.
A incercat ca sa apese mai tare pe burtica astfel incat micutul sa dea un semn dar se pare ca era la ora de somn si nu m-a bagat in seama... Mi s-a parut extrem de dragalas ca isi tinea mainile la gurita smile
In plus i-a facut o poza si mie mi se pare ca este fotogenic ca taica'su smile

La urmatoare eco o sa am cam 14 sapt. Ce analize sau la cati d sa ma astept smile ?

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.