homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-47

#875 2009-06-30 11:18:47

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

pai uterul tau la o sarcina atat de mica e mult sub buric...ajunge pana aproape de buric pe la 14 saptamani....nnu iti face griji

#876 2009-06-30 11:23:39

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

m-am linistit..ma gandeam eu ca nu vine el asa neplanificat..s-o mai lase si pe mami cateva lunisoare ca sa poa' sa ia indemnizatie lol

Sa nu te astepti sa te salut!

#877 2009-06-30 14:04:21

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

buna ziua fetelor, am si eu o intrebare tongue, nimic nou sub soare smile, se poate folosi crema de hemoroizi in primul trimestru ( sau in toata sarcina)? merci....

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-06-30 14:08:00)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#878 2009-06-30 16:27:42

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Mycutza, daca ar fi fost sarcina, hormonul ar fi inca in sange si orice test s-ar pozitiva timp de cel putin o sapt de acum inainte; dar o sarcina nu se pierde din atata lucru... nu cred sa fi fost bebe acolo.

Ally, chiar nu stiu...

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#879 2009-07-01 12:02:17

thanandar
Full member
Inregistrat: 2008-07-23

Fetele spuneti-mi si mie de cand se foloseste aspiratorul nazal (conectat la aspirator) la bebe?
Se foloseste intai pompita de nas si apoi la cateva luni aspiratorul nazal sau cum?
Pompita se foleseste impreuna cu serul fiziologic? Nu prea stiu cum...e primul bebe.
Multam

Publicitate

loading...

#880 2009-07-01 12:32:14

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

aspiratorul nazal se poate folosi din prima zi de viata

LE: aspiratorul nazal se foloseste de pe la 2-3 luni, NU din prima zi de viata. citisem pe o cutie a batistei bebelusului ca se poate din prima zi, dar apoi am aflat de la cineva cu experienta ca in primele 1-2 luni se pune doar ser fiziologic.

#881 2009-07-01 12:44:26

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

am fost ieri la eco 20 sapt....bbii sunt mari, ca pt 21 sapt si 6 zile..a zis dr ca daca mai cresc in ritmul asta o sa-i fac la 33 sapt, dar eu vreau sa-i tin cat mai mult...au 20 cm si 450gr...baiatul rade si se joaca, iar fetita e cuminte si rusinoasa  big_smile
dr mi-a recomandat repaus total....adica sa o las mai usor cu munca...azi merg la dr de fam....voi de la cat ati intrat in med ac?

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#882 2009-07-01 13:15:11

ally_na
Hero member

fetelor , nu stiu ce sa fac, dr de familie zice sa nu ma apuc de acid folic ca dc este extrauterina se fixeaza prea rau, o prietena care e rezident ginecolog, zice sa iau, dr cu care doresc eu sa nasc e plecat din tara, si nu am cum sa ajung la el pana luni sad..ce fac eu, si ca sa fie toate frumoase, uite ca incepu sa ma doara si putin asa in stanga spre ovar ( e drept azi am merc f mult pe jos)

#883 2009-07-01 13:30:12

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

ally_na a scris:

fetelor , nu stiu ce sa fac, dr de familie zice sa nu ma apuc de acid folic ca dc este extrauterina se fixeaza prea rau, o prietena care e rezident ginecolog, zice sa iau, dr cu care doresc eu sa nasc e plecat din tara, si nu am cum sa ajung la el pana luni sad..ce fac eu, si ca sa fie toate frumoase, uite ca incepu sa ma doara si putin asa in stanga spre ovar ( e drept azi am merc f mult pe jos)

Ce am invatat eu de prin forumuri dar mai ales de la medicul meu pana in saptamana 7: dureri in zona ovarelor exista (maia ales in zona unde s-a fixat) dat fiind ca uterul se modifica si creaza presiune. La mine durerile gen intepaturi sau crampe le-am avut inca de la 2 sapt de la conceptie (4 saptamani dupa CM), iar medicul mi-a spus ca sunt normale doar ca trebuie evitate pt ca sunt de fapt contractii. Pt asta mi-a dat nospa si niste supozitoare uscosin. In privinta acidului folic, acela trebuie luat ca nu are de-a face cu fixarea embrionului ci cu dezvoltarea sa. Ia-l fara probleme si nu te mai gandi la sarcina ectopica.

Psihicul e f important asa ca fii altruista si gandeste-te la bebe.  gravida

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#884 2009-07-01 13:38:11

ally_na
Hero member

Pai aici e problema, oricat de pozitiv gandesc eu, nu am avut asemenea cazuri pe parte materna , deci nu am de ce sa ma tem, cand vine dr si iti zice...una ca asta , se duce optimismul meu.De aia dau fuga la voi, cand apar astfel de lucruri....Multam

#885 2009-07-01 13:41:30

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

ally_na a scris:

Pai aici e problema, oricat de pozitiv gandesc eu, nu am avut asemenea cazuri pe parte materna , deci nu am de ce sa ma tem, cand vine dr si iti zice...una ca asta , se duce optimismul meu.De aia dau fuga la voi, cand apar astfel de lucruri....Multam

Si eu am avut asemenea cazuri si in plus medicii mi-au spus ca sansele ca eu sa fiu vreodata mama sunt extrem de mici. Am invatat sa sper si sa fiu optimista asa ca acum am primit ceea ce eu consider ca meritam: un bebe.

Psihicul e important pt ca orice stare este transmisa fatului, chiar daca nu vrei. NU uita ca impartiti aceeasi casa  wink

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#886 2009-07-01 13:45:31

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

ally nu te gandi la ce-i mai rau...cred ca daca iei acid fol nu are ce sa-ti faca rau  puss

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#887 2009-07-01 13:54:46

ally_na
Hero member

Asa este...."Psihicul e important pt ca orice stare este transmisa fatului," asta imi repeta si sotul si mama, dar mai exista si astfel de situatii in care nu mai stii ce sa crezi, si poate dorinta prea mare ca sa iasa totul bine, ca bebe sa fie sanatos,faptul ca ne-am dorit bebe atat de mult ( e adevarat multumesc lui dumnezeu . nu am avut probele ca ale tale sau ale altora de pe acest forum )dar  sunt si eu trecuta de 30 , deci sansele de complicatii exista, poate de aceea dr mea de familie e mai panicoasa, iar eu...nu vreau sa cred nimic rau , dar nici nu vreau sa fac eu ceva rau. hmm

#888 2009-07-01 14:27:31

freealy25
Full member
Inregistrat: 2007-07-04

thanandar..eu stiu ca ..inainte de a-i "aspira" nasukul ...trebuie sa ii pui cate o picatura, doua de ser in fiecare nara si sa lasi cam 1 min sa zic ...dupa care ii tragi cu pompita sau folosesti aspiratorul nazal.
Cumnata mea zice ca se poate folosi din prima zi de viata dar ...adevarul e ca si mie mi se pare cam "brutal " cu aspiratorul .
Daca poti sa ii desfunzi nasukul cu pompita ...fa-o asa pana mai creste. (parerea mea)
puss

Robert-Andrei bebe -Minunea care ne-a schimbat viata!

#889 2009-07-01 15:08:53

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

ally_na a scris:

Asa este...."Psihicul e important pt ca orice stare este transmisa fatului," asta imi repeta si sotul si mama, dar mai exista si astfel de situatii in care nu mai stii ce sa crezi, si poate dorinta prea mare ca sa iasa totul bine, ca bebe sa fie sanatos,faptul ca ne-am dorit bebe atat de mult ( e adevarat multumesc lui dumnezeu . nu am avut probele ca ale tale sau ale altora de pe acest forum )dar  sunt si eu trecuta de 30 , deci sansele de complicatii exista, poate de aceea dr mea de familie e mai panicoasa, iar eu...nu vreau sa cred nimic rau , dar nici nu vreau sa fac eu ceva rau. hmm

Acidul folic nu are ce rau sa iti faca... nici tie si nici copilului.
Asa ca sfatul meu este sa il iei!
Si nu te mai gandi la prostii, cu cat esti mai stresata, cu atat iti faci mai multe griji si iti pui mai multe intrebari.
Sunt altele care au facut copii la 60 de ani, tu la 30 vrei sa spui ca esti batrana?!?!  va

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#890 2009-07-01 16:07:42

ally_na
Hero member

smile  am zis peste wink...30 eu nu am zis ca sunt batrana, eu incerc sa am gandire pozitiva, dar ideile negative din din jur, cum a fost avesy vaz cu al dr mele de familie, ca ea are pe fise ca se administreaza de la saptamna a 10-12 si de aceea sa iau atunci, oricum eu iau 1 mg alaturi de o tableta de fe, innainte sa fiu insarcinata am avut si o anemie, asa ca acidul folic si fierul sunt bine venite, va multumesc ptr incurajari si ganduri bune

#891 2009-07-01 16:42:44

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

fleurette a scris:

am fost ieri la eco 20 sapt....bbii sunt mari, ca pt 21 sapt si 6 zile..a zis dr ca daca mai cresc in ritmul asta o sa-i fac la 33 sapt, dar eu vreau sa-i tin cat mai mult...au 20 cm si 450gr...baiatul rade si se joaca, iar fetita e cuminte si rusinoasa  big_smile
dr mi-a recomandat repaus total....adica sa o las mai usor cu munca...azi merg la dr de fam....voi de la cat ati intrat in med ac?

applause  applause ce frumos, dragii de ei....

daca doctorul ti-a recomandat repaus, AR FI BINE sa-l asculti...
dupa cum iti spuneam, sarcina gemelara e mai ...problematica.
doamne fereste, cum sa nasti la 33 saptamani? wow doar nu ai tripleti! tre sa duci pana la 37 cel putin...

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#892 2009-07-01 17:01:15

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Eu cunosc femei care au nascut gemeni la 7 luni ( adica dupa 32 sapt ) si sunt super ok.

Fleur, poze nu ne pui? Felicitari pt copiii tai!! puss puss puss

Sa-mi spui si mie de la cate sapt putem sa ne luam program redus cu 2 h , pls puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#893 2009-07-01 17:40:32

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

ally_na a scris:

smile  am zis peste wink...30 eu nu am zis ca sunt batrana, eu incerc sa am gandire pozitiva, dar ideile negative din din jur, cum a fost avesy vaz cu al dr mele de familie, ca ea are pe fise ca se administreaza de la saptamna a 10-12 si de aceea sa iau atunci, oricum eu iau 1 mg alaturi de o tableta de fe, innainte sa fiu insarcinata am avut si o anemie, asa ca acidul folic si fierul sunt bine venite, va multumesc ptr incurajari si ganduri bune

Hei! Lasa-i pe cei din jur! Ce iti pasa tie de parerea lor?
Poate doctora ta e batrana si nu e in pas cu noutatile  chicot
Sau poate e geloasa ca ea nu are bebe  chicot  asta ca sa mai facem haz de nacaz tongue
Stai linistita, o sa vezi ca bebe e bine, nu e nicio extrauterina, si parca te vad si pe tine in cateva luni ca ne pui poze cu burtica  big_smile

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.