homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-53

#989 2009-07-07 20:31:59

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

mai toti doctorii de care am auzit eu sunt pro nastere naturala. din cate stiu nu sta doctorul cu tine in timpul travaliului, asta e treaba moaselor

#990 2009-07-07 20:36:20

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

iar toti dr. de care am auzit eu de la cunostintele cu bebei sunt pro-cezariana.
sta moasa cu tine, dar daca ti se rupe apa la 3 a.m. esti tentata ( tu sau sotul ) sa-ti suni medicul.
la cezariana e simplu, ai programare ca la dentist.

#991 2009-07-07 21:18:17

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

partea cu dr sunt pro cezariana...e clar....si stiu sigur ca dc vreau nastere naturala....eventual o provoaca dr meu , dc am noroc sa nasc cat e prin spital smile ok, dc nu....vedem noi cine este pe acolo...nu stiu de unde ideea cu moasele...eu cred ca normal era sa fie dr langa tine la nasterea normala..dar cezariana costa mai mult si e mai rapida big_smile..si nu are surpriza sa il deranjam in noapte tongue

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#992 2009-07-07 21:23:02

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pass puss 3 bucati matze? lol aoleu, ce fugareala va fi si la tine... eu doar cu una si... rea ma ingrozesc lol

ally_na, daca nasterea normala e fara complicatii e de ajuns moasa... dar, oricum, nu strica sa fie si medicul prin preajma. macar asa.. pt psihicul nostru tongue

eu am bafta ca am "pile" la moasa sefa... e verisoara cu maica-mea... deci cu asta sper eu ca m-am scos cu un tratament decent in momentul respectiv big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#993 2009-07-08 09:18:23

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

si eu pana sa aflu ca nu am facut toxoplsmoza de la analize numai eu am schimbat nisipul la litiera fara manusi, de cand am aflat ca sunt gravida am fol manusi, iar de cand mi-a zis dr sa nu ma mai ating de litiera a cazut in sarcina sotului aceasta "munca"  big_smile
eu vreau sa nasc normal...sper sa ma ajute Dumnezeu sa pot...o sa intreb dr la urmat vizita care e parerea ei, desi inca e devreme sa se pronunte   smile

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

Publicitate

loading...

#994 2009-07-08 12:46:06

ally_na
Hero member

Buna, mai fetelor voi cate kg ati pus in prima luna ?

#995 2009-07-08 14:07:03

freealy25
Full member
Inregistrat: 2007-07-04

eu am pus 1 kg ...iar pana acum am vreo 12 puse ...nu e mult smile
iar in leg cu nasterea ...pe parcurs o sa stii sigur cum vei naste . Sunt sigura de asta ...
Eu am facut 4 D acum si ...surpriza ! Bebe e cam mare ...are deja 2500 g si ...a zis dr ca pana la 39-40 sapt s-ar putea sa ajunga la 4000 g . Asa ca ...cezariana sigur !
Acum ..mai trenuie doar sa vb cu dr mea sa vedem ce zice si ea .Nu vreau sa ma gandesc cum as putea scoate pe jos un copil de 4 kg ... va Deja are capusorul cat un pepene mic , galben (asa a zis dr ) rotfl

Robert-Andrei bebe -Minunea care ne-a schimbat viata!

#996 2009-07-08 14:13:14

ally_na
Hero member

si contra gretei si a varsaturilor big_smile..ce sa fac...azi am dat la boboci..cred ca nu i-a placut ce am mancat
limonada si ceai de ghimbir am voie?

#997 2009-07-08 14:31:15

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

ally_na a scris:

si contra gretei si a varsaturilor big_smile..ce sa fac...azi am dat la boboci..cred ca nu i-a placut ce am mancat

Alina sa nu cumva sa bei ceai de ghimbir...Stiu sigur ca ceaiul de ginger/ghimbir face sa vina CM si provoaca, contractii. Eu si acum am greturi de nu stiu ce este cu mine. Mananc fructe, mai beau limonada, o cana cu lapte (PASTEURIZAT) rece...Sper ca tu sa fii printre norocoasele carora le trece greata la 12 saptamani. Nu stiu ce sa iti recomand impotriva varsaturilor ca eu nu am prea avut parte de ele, dar pentru greata ma chinui cu tona de fructe.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#998 2009-07-08 15:18:33

ally_na
Hero member

am inteles , incerc sa ma dreg cu lamaie

#999 2009-07-08 17:17:23

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Pai normal ca dostorii sunt pro cezariana... e mult mai comod pt ei, ii doare-n 14; eu prefer nasterea naturala, pt ca e ceva.. natural...; cezariana are si parti proaste, pe cand nasterea normala nu. Chiar dak te taie acolo, locul se reface si n-ai treaba, pe cand dupa ceza, ramai cu sensibilitate toata viatza; in fine, fiecare cum crede.

Despre pisici... si eu am motanel si nu-i mai curatz litiera de cand am ramas; nu e vreo obsesie, dar nu vreau sa risc nimic, better safe, than sorry.

Cu greutatea... eu am luat in primele 3 luni 5 kg ( dar mentionez ca nu am avut greturi nicio secunda...), apoi in luna 4 si 5 ink 2 kg; deci pana acum am luat 7 kg, and counting... chicot

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1000 2009-07-08 18:23:27

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ally_na, am citit pe aici ca e bine sa ai langa bat covrigei si inainte sa te dai jos din pat sa mananci cativa. ajuta la indepartarea senzatiei de greata

#1001 2009-07-08 18:28:15

ally_na
Hero member

multam , dar in general ma feresc de uscaturi ca sa nu ma constip ( abia , abia m-am reglat) .Nu am avut dimineata senzatia de greata ci pe la pranz..totusi cred ca e de la mancare

#1002 2009-07-08 18:32:42

katami
Platinum member

flowerpot a scris:

ally_na a scris:

Alina sa nu cumva sa bei ceai de ghimbir...Stiu sigur ca ceaiul de ginger/ghimbir face sa vina CM si provoaca, contractii. Eu si acum am greturi de nu stiu ce este cu mine. Mananc fructe, mai beau limonada, o cana cu lapte (PASTEURIZAT) rece...Sper ca tu sa fii printre norocoasele carora le trece greata la 12 saptamani. Nu stiu ce sa iti recomand impotriva varsaturilor ca eu nu am prea avut parte de ele, dar pentru greata ma chinui cu tona de fructe.

asa stiam si eu TEORETIC cu ghimbirul... dar era pe forum aici o mamica, Satina, care a nascut 4 (patru!) baieti sanatosi tratandu-si greturile doar cu ceai de ghimbir. acu e decizia fiecaruia...dar mie mi se pare ca daca nu exagerezi... mai daunatoare sunt cola si mc donalds'-urile smile

eu in primele 3 luni am luat... 1kg big_smile nici eu n-am avut greturi deloc. si, culmea, bebe e mare, "standardul" la sfarsitul sapt 12 e de 6,5 cm lungime... iar al nostru are deja 7,78 big_smile dar stiu eu ca am timp sa recuperez...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1003 2009-07-08 19:52:09

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Hello fetele,
ce mai faceti?
Noi suntem bine, am fost o saptamana in spital si am facut perfuzii cu ginipral....groaznic....stam cu orele numai in pat pt ca mrgea f incet perfuzia, din cauza efectelor secundare ale medicamentului (palpitatii, tremuraturi).
Mi-a confirmat dr ca am contractii dupa ce m-am dus la eco si acolo mi se ridica burta in sus si se facea tare.
Daca se duce intr-o parte cica nu e contractie ci se misca el.
Acum stau pe no-spa cate 3 pe zi, tot mi se intareste burta, dar se deformeaza mai mult, iese un guguloi mic in stanga si ceva mai mare si lunguiet in dreapta.
Sambata merg din nou la eco, nu mai voi face morfo fetala, caci a zis dr ca suntem bine.
La eco sta cu capul in jos dar intr-o parte si nu era deloc cuminte, nici nu l-a prins sa-i masoare femurul, cum a luat aparatul de pe burta cum s-a sucit in alta pozitie, ca a ramas dr mirat ca nu sta si el putin sa-l masoare.  big_smile
Acum s-a mai cumintit, se intinde si ii simt picioarele in dreapta (talpa sau calcaiul) si i le masez  big_smile

Am intrat deja in prenatal caci medicul mi-a zis sa nu mai merg la servici ci sa sta mai mult in pat la telenovele, iat sotul sa se ocupe de treburi  lol .

Ultima oara a fost editat de Juli (2009-07-08 19:52:36)

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#1004 2009-07-08 20:15:24

katami
Platinum member

juli puss de-acu era si CAZU' sa intri in prenatal big_smile

#1005 2009-07-08 20:29:21

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ai grija de tine juli  kram

#1006 2009-07-08 21:02:23

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Sanatate multa, Juli puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1007 2009-07-08 22:28:09

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

juli sper sa nu mai treb sa ajungi la spital decat atunci cand nasti...sunt groaznice perfuziile alea cu gynipral....si eu tremuram de la ele...de aia am si zis ca stau mai cuminte decat sa ajung iar la spital  sad ...bine ca e bb bine si creste, se simte bine la mami in burtica  wink ... si mie mi se mai intareste de cateva ori pe zi mai ales cand stau in picioare pe loc, daca ma plimb e mult mai bine  smile ... tu vrei sa nasti normal cu cezariana?

crssy sunt 100% de acord cu tine kram ...si eu votez pt nastere naturala si sper sa ma ajute Dumnezeu sa pot  rugaciune

ally din pacate la mine greutatea nu e tocmai buna de dat exemplu...pt ca sunt la 21 sapt si am 9 kg ... inca din prima luna am luat 2 kg...poti sa mananci ceva uscat dimin, asa cum zicea si camysh, eu asa mancam dimn...imi puneam niste biscuiti de seara lg pat si dim cum deschideam ochii stateam 5 min in pat si rontaiam, nu pot sa ma plang ca mi-a fost f rau...a fost suportabil, n-am varsat deloc si nu m-a tinut mult per asta...constipata n-am fost pt ca mancam multe fructe, legume si iaurturi (pt astea erau sg care le suportam) ... multa rabdare si sarcina cat mai usoara  kram

am facut schita pt mobila de camera a copiilor, iar in wee mergem sa ne faca un calcul la cat ne duce...patuturile le-am vazut si luna viit, la sf le luam....azi am luat 2 bodyuri, suzete(pe care sper sa nu le fol) si sosetele minuscule  lol ....iar daca nu se mai razgandeste tati o sa ne cheme Darius si Clarice rodnar

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.