homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-93

#1749 2009-09-13 18:33:57

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

pipacslany a scris:

cris cica de la 7 luni nu mai e indicat...eu asa am auzit.
eu insa nu am mai prestat de cand a inceput bebele sa miste ca era tacsu' crizat ca l-a simtit rotfl
zicea ca da cu piciorul in el rotfl si io sarmana am ramas horny (dar faceam prostii in vis rotfl )

rotfl rotfl rotfl saracu' tati rotfl

si eu tot de la 7 luni stiam... ai grija ce faci cu contractiile alea, crssy

aoleu, fraaate, ce pb pe unii lol bine ca ea s-a suportat femeie.

anne, eu chiar sunt curioasa de rasp tau! smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1750 2009-09-14 08:51:19

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Mai, ce sa zic, s-ar putea sa fie ereditara chestia ... lol
Mama imi povestea ca si-a dorit toata viata sa faca baiat. Prima i-a iesit fata, adica sora-mea. Si-a zis :"E, nu-i bai, poate la al doilea..." Si numarul 2 era tooot fata ! (adica eu) rotfl
Cica in primele zile nici n-a vrut sa ma vada, pana cand au convins-o tata si sora ei ca nu e chiar sfarsitul lumii sa ai doua fete, ca "uite ce bine v-ati inteles tu cu sora-ta ..." .

Asta, asa, ca fapt divers...
De fapt nu stiu prea bine de ce vreau baiat. Se poate sa fiu influentata si de faptul ca, in ultima vreme, prietenii nostri au avut toti baieti si imi sunt taaare dragi, se poate sa fiu luat "microbul" de la sotul meu care imi zicea ca n-are nimic daca nu iese baiat primul... ca o sa mai incercam dupa aceea pana iese ! lol

gravida 35+ babyboy happydance

#1751 2009-09-14 09:41:00

anne85
Full member

Crssy85 a scris:

Eu am o colega de serv care a plans de a rupt cand a auzit ca va avea fata... motivul? Ca fetele sufera mai mult decat baieti, in viatza... pe baieti ii doare-n 14 de aproape orice, sunt mai reci, trec mai repede peste dezamagiri etc...; dar era trista rau... si asta in conditiile in care s-a chinuit cativa ani sa ramana, a facut nshpe tratamente... o tampita, parerea mea tongue

Gagici, de cand nu mai avem voie sa facem prostioare? Noi am facut aseara si am avut ceva contractii si intepaturi in burtica.. m-am speriat, am crezut ca nasc grater  ; am zis ca nu mai facem... voi ce stiti? Avem restrictii ceva, in trim 3?

La carte scrie ca primele 3 luni si ultimele 3 (adica 7, 8, 9) nu e indicat. In primele 3 luni poate duce la avort spontan (in cele mai urate cazuri), iar in ultimele trei, tot asa, poate provoca nasterea. Dar tot acolo unde am citit eu scria ca, daca te simti bine si crezi ca nu are ce rau sa iti faca, nu e chiar un capat de tara daca incerci ... lol

Buuun, si acum eu cu ale mele intrebari !
In afara de masurarea pliului nucal, care a iesit bine, si a ecografiei, doctorul meu nu mi-a mai facut nici o alta investigatie. Saptamana viitoare trebuie sa merg la el din nou. Ce ziceti, la 17 saptamani ca o sa imi mai dea ?
M-am hotarat sa nu ii cer nimic altceva decat imi da el, fiindca sunt foarte fricoasa si nu as vrea sa imi fac griji aiurea.

Sau sa merg sapt asta ? El nu m-a chemat, dar o fi prea tarziu la 17 sapt pt vreun test pe care ar trebui sa il mai fac ?

#1752 2009-09-14 11:33:23

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

anne n-ar mai avea ce teste sa-ti dea de facut acum...analizele de sange, dar nimic sa te speriii ... bine ca ai scapat de un mare stres  majoreta

crssy pe mine ma dor ff tare calcaiele doar cand ma ridic dim din pat...in timpul zilei mi-era bine...dar vad ca de 2-3 zile a inceput sa-mi fie mai greu  wink ...in wee am fost la sinaia si am urcat de jos pana la Peles....cand ne-am intors la masina ma dureau cam tare oasele  sad
sex depinde de sarcina...am colege care au avut contact pana in ultima luna....dar daca tu spui ca nu ti-a fost bine....atunci mai bine lasa....oricum sperma faciliteaza nasterea in ultim luni...stiu ca unii dr recomanda sex mamicilor al caror bb nu vrea sa iasa...cica ajuta la declansarea contractiilor...noi de cand am aflat ca sunt gravida am facut sex, dar actul se finaliza afara  rodnar ... imi era teama

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1753 2009-09-14 11:45:18

otilia19
New member
Inregistrat: 2009-08-24

buna fetelor ...mai am 4 zile si trebuie sa am menstruatia...........eu nu cred ca sunt gravida... in afara de sani umflati si durerosi nu simt nimic sad de aceea chiar m-am pus la cura de slabire ca am luat vreo cateva kg big_smile ce frumos pt voi cu bebelasi smile

Ultima oara a fost editat de otilia19 (2009-09-14 11:46:07)

Publicitate

loading...

#1754 2009-09-14 11:57:06

fleurette
Hero member

oti nici eu nu aveam alt simptom....si eu ziceam ca nu-s gravida  dance ... tot sanii durerosi erau si la mine....in rest pauza  partydance

#1755 2009-09-14 13:43:43

anne85
Full member

Multumesc, fleur !
Mai am inca vreo 1200 de intrebari ... lol
S-o luam totusi pe rand : toata viata am dormit pe burta. In primele trei luni am dormit tot asa fara probleme, si as dormi si acum, ca burta nu e prea mare sa ma incomodeze. Doar ca mi-a incoltit in minte o idee : aceea ca dorm "pe copil".
Poate sa-i faca rau ?

#1756 2009-09-14 16:31:55

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Anne, si eu sunt fan dormit pe burta, dar din secunda in care am aflat de bebe, nu am mai dormit asa big_smile ; eu sunt mai disperata... e bine sa intrebi doctorul, chiar nush ce sa zic; cu toate ca dak deja ti se vede burtica, eu zic ca nu e ok sa dormi asa. Chiar, nu ne pui poze cu burtik? smile

Fleur, cred ca ma bag la "post"... m-au speriat rau de tot contractiile alea... si chiar n-as vrea sa nasc la 30 sapt neutral

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1757 2009-09-14 19:53:54

katami
Platinum member

anne, am citit intr-o carte de gravide ca poti sa dormi si pe burta. si eu am dormit asa... de cand a inceput bebe sa creasca (cam dupa 20 sapt adica), n-am mai putut big_smile nici la plaja nu mai puteam sta pe burta... il simteam batand in sol lol asa ca se regleaza de la sine la un moment dat, nu-ti fa griji wink

cat despre sexul lui bebe lol ai grija cu incercatul ala, eu stiu 2 preoti... unul are 5 baieti, unul 5 fete lol amandoi au mers pe ideea "sa incercam sa facem si o fetita/un baietel" lol
(oricum, si eu am zis ca vreau de ambele... asa ca, daca nu ajung chiar la 5, am zis ca incerc pana am si baiat si fata big_smile)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1758 2009-09-14 22:20:58

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

anne si eu am dormit pe burta cat am putut...mai tarziu si sa vrei nu mai poti.stai linistita.atata timp cat nu te incomodeaza inseamna ca e inca ok wink

#1759 2009-09-15 08:27:29

anne85
Full member

Buun, m-am mai linistit ! De straduit, ma straduiesc sa nu dorm pe burta, dar alunec involuntar in pozitia in care mi-e cel mai bine si in care dorm de 24 de ani ! lol
Katami, tocmai de-aia ziceam ca ar fi taaare bine sa fie baiat din prima, ca apoi mai vad eu daca mai incerc sau nu ! lol
Crissy, nu se vede burtika ! Din pacate nu am ce sa pun mare lucru ...

#1760 2009-09-15 13:30:52

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

fetelor o intrebare cam stupida. ce fel de ceaiuri sunt recomandate in sarcina? ma refer la ceai de tei, menta, fructe de padure etc. simt nevoia sa beau cate un ceai din cand in cand dar nu stiu de care. sunt ceva restrictii? si trebuie indulcit cu miere? adica pot folosi mierea? sau nu e voie?
eu nu mai pot dormi pe burta ca ma dor sanii. ii simt f incomozi. si am dormit ff multi ani asa. si nici cu fata in sus nu pot. dorm pe parti. mai ales pe stanga.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-09-15 13:32:00)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1761 2009-09-15 13:37:38

fleurette
Hero member

ce ciudat imi pare sa dormi pe burta...eu nu pot sa dorm asa, n-am incercat niciodata chicot

#1762 2009-09-15 14:26:08

katami
Platinum member

Alina Elena a scris:

fetelor o intrebare cam stupida. ce fel de ceaiuri sunt recomandate in sarcina? ma refer la ceai de tei, menta, fructe de padure etc. simt nevoia sa beau cate un ceai din cand in cand dar nu stiu de care. sunt ceva restrictii? si trebuie indulcit cu miere? adica pot folosi mierea? sau nu e voie?
eu nu mai pot dormi pe burta ca ma dor sanii. ii simt f incomozi. si am dormit ff multi ani asa. si nici cu fata in sus nu pot. dorm pe parti. mai ales pe stanga.

http://forum.anticonceptionale.ro/t1333 … geni-.html uite aici o lista de plante interzise (postul al 3-lea, cam asa). tot ce imi place mie e pe lista de interzise lol adica plante amare sad

mierea o poti folosi, e chiar indicata fata de zahar wink

eu nici acum nu m-am dezobisnuit de dormit pe spate... asa dormeam des inainte... acum cica nu e bine, ca apasa burta pe venele din abdomen si nu se mai iriga bine nici bebe. dar cand te rupe spatele... asa e de bine...

#1763 2009-09-15 15:41:27

anne85
Full member

La ceaiul de musetel scrie "limitat si cu prudenta". Ce inseamna asta ? Cat de des ? Adica, na, mai beau din cand in cand, nu in fiecare seara ...
De icre nu stiam ca nu sunt permise. mad Eu am papat la greu, mai ales in primele 3 luni.

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-09-15 15:41:44)

#1764 2009-09-15 15:58:38

katami
Platinum member

acu si listele astea... sunt cam paranoice. pe alt site gasisem ca ceaiul de musetel e chiar indicat, ca relaxeaza uterul sau asa ceva...

si eu am papat ton la greu in primele luni pana sa aflu ca nu e bun... si n-am rezistat nici tentatiei de a rontai cate o frunza de codita-soricelului cand mergeam la iarba verde (care e pe vreo 3 liste de interzise). mai degraba merg pe principiul doctoressei... e voie de toate, dar fara excese. listele astea sunt asa... orientative. numai la medicamente voi fi stricta.

gravideleeee, cine imi zice si mie ce ati facut cand a inceput sa curga colostrul? smile pe mine de azi m-a lovit si am patat deja vreo 2 tricouri... daca pun cate un tampon demachiant dintr-aala de vata in sutien cand ies din casa e ok?

#1765 2009-09-15 16:26:17

fleurette
Hero member

eu cand am intreb dr gineco daca am vre-o interdictie la mancare mi-a zis ca unde am citit prostiile astea?...ca nu am voie ficat sau pate ficat...icre...mai mai stiu eu ce ... ai voie sa mananci orice, dar cu limita...sa nu faci abuz kram
colostru imi curge de vre-o luna sau mai bine...nu mai stiu...dar mie imi curge numai cand apas...in rest nu am avut probl sa-mi patez sutienul sau bluza...dar cred ca poti f bine sa fol dischete demachiante, macar nu trece asa repede prin material  par

#1766 2009-09-15 20:07:58

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

big_smile Buna burtici sau foste burtici

Imi pare rau ca am disparut dar am trecut prin muncile schimbarii case, iar acum trec prin cele ale organizarii cununiei. Desi sunt anticasatorie mi s-a tot spus ca o fac pt bebe sa vina intr-o familie crestina... deh.. prejudecati. In aceasta toamna trebuia sa am nunta dar pt ca a venit bebe pe neasteptate, am lasat totul balta... vreo 5-10 ani  big_smile

Am aflat zilele trecute ca o sa am un baietel, asta dupa ce toata lumea din jur jura ca e fetita...Noroc ca nu suntem noi mofturosi la sex. Dupa ce a vanit cand niciun medic nu ne mai dadea vreo sansa... sexul e ultimul lucru care conteaza.

Am apucat sa citesc ce ati mai scris pe aici si ma bucur sa va regasesc bine, cu burticile in crestere si cu planuri mari pt spital. Ma bucur mult si pt ally-na si ii tin pumnii in continuare  nocry

Intrebari am si eu....zeci... dar azi ma multumesc cu mai putine: Voi ce suplimente mai luati in al doilea trimestru de sarcina? Auzisem ceva pe aici despre fier si seleniu (cred). Eu inca iau acid folic, omega3 si centrum materna.

va pup

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1767 2009-09-15 22:50:28

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Katami, la mine curge cate o picatura la 2 sapt... asta cam de 6 sapt sa zic...; e bine dak-ti curge mult, o sa ai laptic mult smile

Witty, bine ai revenit! Sa-ti traiasca putzulik! smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.