homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

ACNEEA cum scap de ea?-21

#381 2011-08-13 21:52:37

heart_beat
Insomniac member
De la: ♫
Inregistrat: 2009-12-18

Re: ACNEEA cum scap de ea?

le-am folosit pe ambele pe vremea cand mergeam la dermatolog pt acnee big_smile skinoren-ul nu m-a ajutat cu nimic, probabil nu s-a impacat cu tenul meu. brevoxyl in schimb a fost bun, mi s-a parut o crema destul de puternica impotriva cosurilor eu l-am folosit pt o acnee moderata, inflamatorie. ca dezavantaje usuca tenul destul de tare, nu e voie sa stai la soare cat timp il folosesti, daca ai pielea mai sensibila e posibil sa ai senzatia de arsura cand aplici (am tenul gras in general dar pe unele zone pateam asta si nu mai aplicam in locul respectiv) ... eu ma dadeam seara si ziua foloseam crema hidratanta

Ultima oara a fost editat de heart_beat (2011-08-13 21:56:42)

#382 2011-08-18 22:44:30

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Mersi, heartbeat. Mi-am cumparat Brevoxyl. Cu ce e bine sa curat tenul de machiaj inainte de a ma da cu Brevoxyl seara? Citisem ca e de evitat un produs de curatare care zgarie/irita (gelul meu de curatare cu acid glicolic pt piele mixta/grasa posibil sa irite, nu stiu); si ca ar trebui spalat tenul cu sapun de bebelusi. Voi ce ati folosit?

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-08-18 22:50:27)

#383 2011-08-18 22:53:47

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Fetelor,spre rusinea mea,la varsta mea ma confrunt cu acnee de toata frumsetea pe frunte. Am incercat toate gelurile si solutiile posibile,si nimic. Parca sunt la pubertate,cu cosuri imense pe frunte  disperat
Nu stiu ce sa ma mai fac  supa

#384 2011-08-18 23:05:48

jeannie
Addicted member

Welcome to the club. Si eu sunt dintre nefericitele care au acnee in continuare si in viata de adult.
Ca tratamente de aplicat pe piele, ai de ales intre Brevoxyl (peroxid de benzoil), Skinoren (acid azelaic), izotretinoin, Retin-A (tretinoin) sau antibiotic [insa dupa ~2 saptamani de tratament local cu antibiotic, bacteria poate sa capete rezistentza; de aceea e bine ca aplicarea locala de antibiotic sa dureze doar cateva saptamani]. Cremele dermocosmetice exfoliante sunt insuficiente pentru a inlatura singure acneea; dar se aleg produse dermocosmetice (adica nu cosmetice) pentru curatare, hidratare si machiaj, pe langa crema-medicament .
Daca crema-medicament sau lotiunea cu antibiotic incearca sa omoare bacteria care a cauzat acneea (uneori in zadar), contraceptivele orale reduc secretia de sebum si acneea dispare la majoritatea fetelor care le incearca (numai ca, o data cu oprirea tratamentului cu anticonceptionale, acneea revine).

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-08-19 00:48:18)

#385 2011-08-20 15:09:05

Riroua
New member
Inregistrat: 2011-04-30

Roxiii a scris:

Buna vreau sa va spun ca nu mai stiu ce sa folosesc pentru fata sa scap de acnee.Nu este foarte severa, dar destul cat sa ma deranjeze pentru ca nu mai sunt la varsta pubertatii asa ca m-am saturat de ea.Am fost la dermatologie si mi-a dat Zineryt, la inceput am vazut o oarecare ameliorare dupa care tenul meu s-a obisnuit cu el si nu mai raspundea la tratament.Apoi am fost din nou la dermatolog si am cerut sa-mi faca analize mai amanuntite sa vad care este cauza si nu mi-a facut nici o analiza nimic de data asta m-a dat Skinoren gel dar l-am folosit cateva luni tot asa fara succes.Acum am auzit de niste pastile Roaccutane spunea cineva ca le-a folosit si-s foarte bune.Stie cineva dintre voi mai multe amanunte despre aceste pastile?Le-a mai folosit cineva?

Trebuie sa urmezi mai multe etape si sa mergi la mai mult decat de dermatologie daca vrei sa scapi de acnee. In prima faza ar trebui sa mergi la ginecolog sa-ti faca o ecografie la ovare sa vada daca nu sunt probleme cu ovarele (chisturi) Daca sunt, cred ca o sa-ti dea in faza initiala anticonceptionale, care pun ovarele pe pauza si in consecinta acneea ar trebui sa se amelioreze.

Mie doc ginecolog mi-a recomandat diane 35 pe care le-am luat timp de un an, sunt medicamente puternice dar nu m-au ajutat cu nimic.

In a doua faza - vizita la endocrinolog, ecografie la tiroida, analize testosteron, dsh .. nu mai tin minte exact ce analize mi-am facut in faza initiala.Doc endocrinolog iti va da un tratament care nu trebuie sa includa neaparat anticonceptionale - fie metmorfin, fie altceva , depinde de doctor.

Si abia apoi poti merge la dermatolog, e clar ca acneea nu e doar o problema locala, e modul corpului de a reactiona cand ceva e in neregula.

Eu am scapat de acnee desi eram trecuta de pubertate cu tratament de la endocrinolog (la inceput am luat Metformin dar nu am reactionat bine la pastile; acum iau Flutasin care este un anti-androgen) + tratament de la dermatolog (am folosit Retin A+ tratamente la cabinet de curate fata)

Retin A este indicat si pt acneea chistica (ce aveam eu) Trebuie sa ai grija mereu de ten, sa stii ce produse sa folosesti si cu ce sa te demachiezi (doc dermato iti poate zice toate astea)

Deci se poate scapa de acnee si fara anticonceptionale, desi sunt anticonceptionale cu doze foarte mici de hormoni si nu-ti afecteaza nici ficatul.

Publicitate

loading...

#386 2011-08-23 02:09:25

alexutza12345
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-11

fetelor, nu stiu daca v-am mai scris dar eu am scapat de acnee cu Brevoxyl. Mie mi-a fost recomandat de medicul dermatolog si m-a vindecat total. rezultatele au inceput sa se observe chiar dupa prima saptamana.

Para hacer bien el amor hay que venir al sur....

#387 2011-08-23 02:18:18

jeannie
Addicted member

si ai folosit o crema hidratanta care sa atenueze efectul uscarii puternice? eu aplic Brevoxyl (de mai putin de o saptamana, cred) o data pe zi, seara; dupa 30 de minute aplic crema hidratanta Avene Clean-Ac, pe care o mai aplic si dimineata; si totusi mi s-a uscat foarte puternic tenul - este ca taratzea si am impresia ca "ma tine" fatza. iti spalai tenul cu ceva anume, care sa fie bland?

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-08-23 02:20:00)

#388 2011-08-23 09:34:25

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

si mie mi-a facut bine brevoxylul

dar nu mi se pare prea ok sa mai dai cu inca o crema peste el, jeanine..il lasi sa actioneze toata noaptea si hidratezi tenul dimineata

#389 2011-08-23 11:46:01

alexutza12345
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-11

nu m-am dat cu nimic peste el- intradevar usuca tare tenul de aceea eu il dadeam doar pe cosuri - fruntea o aveam atat de grasa incat 2 sapt cu Brevoxyl nu au uscat-o deloc.

Para hacer bien el amor hay que venir al sur....

#390 2011-08-23 14:29:31

jeannie
Addicted member

tocmai asta e faza, ca tenul meu nu este gras in sensul de lucios. este seboreic si in acelasi timp deshidratat va (si banuiesc ca de asta se si usuca mult mai mult decat ar trebui de la brevoxyl).
ioana, eu ma fac cu crema hidratanta dupa 30min (scrie pe prospect ca dupa 30 min poti aplica o alta crema, ca atat ii ia sa isi faca efectul) in ideea ca tenul, daca e uscat puternic, are impresia ca este "atacat" si deci produce singur alt sebum.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-08-23 14:30:31)

#391 2011-08-23 16:04:34

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Poate o sa-mi sariti in cap dar eu am scapat de neplacutele cosuri cu sapun protex (spalare pe fata de 2-3 ori pe zi) si dupa o crema hidratanta. Acum imi mentin tenul curat cu un gel de curatare de la farmec.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#392 2011-08-23 16:06:35

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

nu stiam ca scrie in prospect, atunci e ok.. eu ma gandeam sa nu ii anuleze efectul cumva

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-08-23 16:07:44)

#393 2011-08-23 18:50:33

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Stiu ca sunt mai multe cauze. Sunt persoane care au anumite bacterii in sange. De obicei o acnee atat de grava se trateaza atat din interior medicamentos cat si din exterior cu ajutorul cosmeticii.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#394 2011-08-24 21:37:12

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Ce geluri de fatza mai folositi? Eu am avut in ultimele luni Iwostin Purritin. Prima data mi s-a parut wow, l-am cumparat si a doua oara. Acum deja sunt la jumatatea celui de-al treilea si mi se pare ca nu mai e ca inainte, nu mai face ce promite. Dar sunt sigura ca e din cauza ca mi s-a obisnuit tenul cu el. Daca nu l-ati folosit pana acum, merita incercat! Dar nu mult timp, eu il am deja de 6 luni, deci trebuie schimbat. Sugestii?

#395 2011-08-24 23:01:41

jeannie
Addicted member

da, si eu vreau sa aflu un gel bun smile mi se usuca foarte puternic fatza de la produsele pe care le folosesc, dar cosurile tot acolo sunt si se tot formeaza altele skitarg

#396 2011-08-25 08:33:46

alexsandraa
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

eu de o luna am descoperit un sapun dermatologic de la bioderma,se numeste Atoderm.Se poate folosi atat pentru corp cat si pentru fata(ceea ce ma interesa pe mine).La fel ca si voi am incercat o multime de geluri,dar care nu ma multumeau pentru ca imi uscau fata si nu curatau prea bine machiajul. Acest sapun este mai cremos,nu are miros si chiar am observat ca tenul meu nu se mai usuca si nu mai este iritat.Este 30 de lei,dar isi merita banii.

#397 2011-08-25 08:35:55

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

ustura la ochi? pe mine ma dispera produsele astea pt fata care se doresc a fi pt ten sensibil, dar daca intra in contact cu ochii ustura mai tare decat un sapun normal... pana acum un singur gel "neutru" am gasit sad

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#398 2011-08-25 09:52:56

alexsandraa
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

de usturat,ustura putin dar in nici un caz mai tare ca un sapun normal.Din toate produsele pe care le-am incercat,sapunuri de la eucerin,dove, hymalaia,etc si geluri de la vichy,bourjois,garnier,freeman,etc,Atoderm-ul mi s-a parut cel mai bun.Din cate stiu in gama aceasta de la bioderma exista si un gel de curatare pentru ten,dar eu am preferat sapunul.

#399 2011-08-26 02:45:57

jeannie
Addicted member

yoyolina a scris:

ustura la ochi? pe mine ma dispera produsele astea pt fata care se doresc a fi pt ten sensibil, dar daca intra in contact cu ochii ustura mai tare decat un sapun normal... pana acum un singur gel "neutru" am gasit sad

cele pentru ten sensibil dar si acneic ustura pentru ca au tot felul de acizi in ele, cred. eu folosesc pe cel de la ivatherm, dar nu ma astept sa imi treaca cosurile doar de la el, ci imi pun baza in brevoxyl momentan
care e acel gel "neutru" de care zici?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.